0 oy
202 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (6 puan) tarafından
Hayırlı günler.. 16 aylık oğlum var, 4 gün sonra sünnet olacak Allah'ın izniyle.. Sünnet dönemi geçirmiş anneler bana neler yapmam gerektiğini anlatabilir mi? Nasıl bir süreç bekliyor bizi, sanırım tavsiyelerinize ihtiyacım var. 
Bebek Ayı 16

7 Cevaplar

0 oy
(394 puan) tarafından
Ben 2 aykken yaptırdım on gün sürdü iyileşmesi hijyenine dikkat et benimki enfeksiyon kaptı sisti morardı kanadı mutlaka kremleri sürerken eldiven kullan bardak kullanmistim dikisli sünnet oldu memnun kaldık korkulacak birşey yok ilaclar iyi geliyo dokotrun dediği gibi ilaçları kullan yeterli amacım senin korkutmak değil hijyenine özen gösteren için bu mesajı yazdım ben eldiven kullaadim ne bileyim aklıma gelmedi o yüzden enfeksiyon oldu on gun sürdü,sizede şimdiden geçmiş olsun.
(6 puan) tarafından
Gelmiş geçmiş olsun size de.. Dikkat ederim çok teşekkür ediyorum yorumunuz için.
(394 puan) tarafından
Rica ederim cnm Allah razı olsun
-Reklam-
0 oy
(205 puan) tarafından
Şimdiden hayırlı olsun sünneti paşanın,Allah damatlığını da göstersin inşallah biz de 2 ay sonra olcaz inşallah ben de burda bekleyim tecrübe edineyim :)
(6 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim Allah razı olsun size de şimdiden çok geçmiş olsun kolayca atlatırız inşallah :)
(205 puan) tarafından
İnşallah canimm senden de Allah razi olsun :)
0 oy
(14 puan) tarafından
Ben oğlum 4 aylık 2 gün oldu sünnet olalı hakiki zeytin yağı damlattim 2 saatte bir doktorun verdi kremi kullandım her bez değişimin de bardak koydum ilk 2 gün şuan maşallah supanallah hiç bir sikintisi yok
(6 puan) tarafından
Maşallah, bende öyle yapacağım inşallah teşekkür ederim yorumunuz için.
0 oy
(166 puan) tarafından
İlk 2 gün zor geçiyor ilk cislerinde ağlıyorlar sonra gün geçtikçe unutur her doktorun tedavisi farklı bız  uyuşturucu krem antibiyotik krem ve vazelin karıştırarak beze sürüyordum 1 haftada toparladı sünnet sonrası 5.gun duş aldı iyileşti çok şükür 3 aylıktı yaptırdigimizda
(166 puan) tarafından
2-3 saatte bir bez değişimi yaptım sürekli
(6 puan) tarafından
Teşekkür ederim yorumunuz için, tedirginim biraz ama inşallah çabucak atlatırız.
0 oy
(3,549 puan) tarafından
Biz 3 aylikken olduk canim ama her doktorun sonraki işleyişi farkli oluyor. Kimisi krem bile vermiyor kimisi veriyor. Kimisi banyoya izin veriyor kimisi vermiyor. Bizimkinde 1 hafta yasaktı mesela banyo sadece eger şişme gibi belirtiler olursa suya oturtma yapılabilir dendi. Biz mesela karton bardak kullanmadık. Bir krem verdi. Yogun yagliydi. Hem pipisine hem bezine bolca surduk. 1 2 hafta bu sekilde ilerledik. Hic yapisma vs olmadi. Sık sık bez değiştirdik. Ilk pansumanindan sonra-acilde yapildi- sonra gundr 3 defa batticon ve sık krem surduk. Onun dışında ilk gun aciyor. Ağlıyorlar. Ama mesela bizimki sabah olmuştu. Aksam 10 dan sonra acısı vs kalmadı. Ama dediğim gibi her doktorun islem sonrasi tedavisi farkli oluyor. 
(3,549 puan) tarafından
Birde eğer bacaklarına kadar kanama olursa hemen acile gidin. Geçmiş olsun şimdiden canim
(6 puan) tarafından
Tamamdır çok teşekkür ederim yorumun için canım, bende ona göre dikkat ederim çok sağol.
(3,549 puan) tarafından
Rica ederim canım saglikla büyütün bebeginizi islem sonrası da iyileştikten sonra eger pipisi içeri kalıyorsa yapisma olmaması için her gün pipisini disari ittirmeniz lazim. Yoksa cerrahi islem gerekebilir. Ona da dikkat edersiniz.
(6 puan) tarafından
Tamam canım çok teşekkür ederim.
0 oy
(94 puan) tarafından
Geçen çarşamba yaptırdık ilk gün uyusukluk geçince baya ağladı ağrı kesici şurup ve kremlerle rahatladı kremleri pamiklu kulak çöpüyle sürdüm ilk gün baya sıkıntılı idi diğer gün vızır vızır apalayarak her yeri gezdi çişini yapınca biraz agladi oluyordu pet bardak koydum bugün koymayı vazgectim 4.günde banyosunu yaptı 2 gün sonra 8 aylık olacak
(6 puan) tarafından
Anladım, ilk gün çok zor geçiyor sanırım inşallah çabucak atlatırız. Teşekkür ederim yorumunuz için.
0 oy
(173 puan) tarafından
Bizde geçen hafta olduk oğlum tam 1 yaşında. Bugün 7.gün.  dr ekstra bisey yapmana gerek yok dedi krem verdi sadece onu kullanıyoruz. Ben kantaron yağı aldim ondan sürüyorum bazende. Bardak falan kullanmadık bezi biraz bol bağlayın yeterli dedi. Emekleyen çok hareketli bi bebek olmasına rağmen şükür bisey olmadi
(6 puan) tarafından
Bir farklı merakım da buydu, benim oğlum da maşallah hareketli bir çocuk onun tedirginliği var aslında üzerimde. İnşallah kolayca atlatırız bizde teşekkür ediyorum yorumunuz için.

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 219 göst.
0 oy
1 cevap 85 göst.
5 Ocak 2024 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Ddmm (184 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 381 göst.
+1 oy
1 cevap 154 göst.
6 Nisan 2023 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Ayşe Vera (149 puan) tarafından soruldu
...