0 oy
451 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (3 puan) tarafından
Kıxlar bebeğim 4 buçuk aylık ve daha 6,560 kilo tabi önemli olan sağlıklı olmasıdır ama kilo almıyo sütğmle doymuyo mama veriyorum ama yine aynı meyve pürelerin başlamak istiyorum artık bi sorun olmaz dimi sadece sizlerinde fikirlerini almak istiyorum 
Bebek Ayı 4

7 Cevaplar

0 oy
(71 puan) tarafından
Dort buçuk aylıkken de başlanabilir ama doktor onay verirse önce bir doktora gidin bence henüz erken bir ay daha bekleyin ayrıca kilosu çokta az değil benim bebeğim alerjik üç aylık beş kilo
(3 puan) tarafından
Yani bilemiyorum ki az geliyo bana ama doktor onayı şart tabi sağolun
-Reklam-
0 oy
(161 puan) tarafından
Bebeğinizin doğum kilo boyu nedir ? Aslında bana kilosu az gelmedi ama doğum kilosu önemli olan ek gıda için de acele etmeyin derim en azından doktorunuzu dinleyip ona göre ilerlemekte fayda var çok dert etmeyin diyeceğim ama biz anneler dert edinmeden duramıyoruz :)
(3 puan) tarafından
3220,49.almamış gibi yani falza
(14 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Benim kızda 4 bucuk aylık
Şuan 6700 kilosu, 3830g geldi dünyaya bizimki de az alıyor. Pürelere başladık ama her gün bir kac kaşık coğaltarak püre vermeye başladım.  İlk gün 2 kaşık verdim , 2 gün 3kaşık böyle.... şuan 50-60 gr yer . Böyle devam edicem 6 aya kadar tadımlık tek öğün 3 gün  kuralına uyarak.
(3 puan) tarafından
Hee ne püresi veriyorsunuz peki
(161 puan) tarafından
Aslında her ay ortalama 800 gram almış bu normal kabul ediliyor endişelenmeyin bence yine de içiniz rahat etsin bir çocuk doktorunuz var ise onunla devam edip bu ayı tamamladıktan sonra ek gıda sürecine tadım olarak başlayıp devam edersiniz sağlıklı ömrü olsun
(3,824 puan) tarafından
Bebeklerin 4.ayda dogum kilolarini ikiye katlamalari normal kabul edilir. Sizlerinde bebegi katlamis zaten. Suan kilo alimlari normal duzeyde.
(14 puan) tarafından
Tatlı patates , havuç,  armut, elma....
Çok katı olursa biraz anne sütü ekliyorum
0 oy
(3,824 puan) tarafından
Dogum kilosu ve boyu nedir ? Gunluk kac tane cisli bezi oluyo. 

İlk 6 ay anne sutu veya formul mama verilmeli. Ek gida icin daha eerken. Migde ve bagirsak sorunlarina sebep olabilir. Doktorunuz uygun gorurse belki daha erken baslanabilir. Ama 5-5.5 aydan once uygun gorulmuyo. Tabi yine de doktorunuzla birlikte karar verirsiniz. 

Ek gidaya ilk meyvelerden baslanmaz. Meyve verirseniz diger besinleri yemez. Once sebze sonra yogurt en son meyveler verilir. Ayrica 1 ay tadim ayi oluyo yani doyumluk degil tadimlik veriliyo. Doymadigini dusunyosaniz mama miktarini arttirabilirsiniz. 
(3 puan) tarafından
Günlük 3 çilli bez atıyor mama miktarını fazlalaştırdın yine aynı inşallah ilerleye zamanda alır sağolun
0 oy
(15 puan) tarafından
Canım benim benim bebeğim 5 aylık 7 kilo 100 gram senin bebeğinin kilosu gayet iyi kilosu konusunda hiçbir sıkıntı yapma çok kilolu olması da iyi değil küçük yaşta o bez yapma çocuğu ek gıda konusuna gelince benim çocuğum hiç emmedi emmek istemedi 4 aylıkken ek gıdaya başladım Ben çorbadır yoğurttur meyve püreleridir bunları veriyorum bir sorun olmadı istersen ufak ufak ver ama daha çok Doktorlar emiyorsa çok tavsiye etmiyor hiç emmiyor olsaydı rahatlıkla ver derdim sana ama sen bilirsin o kısmı da eskiler şey der hani emsin ama azıcık azıcık da ek gıda verin ileride yutma refleks sistem gelişmediği için çok bir şey yiyemez ek gıda serüvenine geçtiğinizde çok zorlanırsınız derlerdi Ben bunu birebir yeğenimde yaşadım 6 ayından sonra ek gıdaya başladığında yutmada ve yeme de sıkıntı çekti mesela çocuk 7.5-8 ayında sonra tam bir şeyleri yutma refleksi gelişti mesela emerken hafif arada böyle bir iki tatlı kaşığı birazcık yoğurt verebilirsin diye düşünüyorum orada kendin mayalaman lazım ama marketten aldığın hazır yoğurtları tavsiye etmiyorlar :)
(3 puan) tarafından
Emiyo ama fazla değil en fazla iki dk emiyo bırakıyo mama veriyorum çok haklısın azıcık azıcık emsr iyidir ek gıda olarak ne verdiniz pkei ilk olarak
(15 puan) tarafından
4.ayını doldurduğunda evde yoğurt yaptım kendim onu verdim 1-2 hafta sonra da çorbalardan tattırdım ama tuz ve salçası çok az olacak şekilde yaptım çorbaları hatta ve e bebekte kavanoz meyve pureleri var bir bak istersen elmalı muzlu formu 4cü ayında verilebilir yazıyor gündüz bir iki tatlı kaşıgı ver ve sonra birkaç saat bekle eğer herhangi bir alerjik reaksiyon bir şey göstermezse vermeye devam edersin şahsen ben öyle yaptım ama süt bal çilek fıstık bunları içeren şeylerden uzak durmanı tavsiye ederim bir yaşına kadar önermiyorlar bunları vücut alerji fazla gösteriyor diye benim oğlum 5 aylık oldu bugün sağlık ocağına gittim mesela kırmızı gıdalardan kırmızı içerikli şeylerden biraz daha uzak durmamı söylediler daha çabuk alerjiye yaratırmış mesela domates suyu vereceksen verme dedi çilek verme dediler bu tarzdaki şeylerden uzak durmanı tavsiye ederim :)
0 oy
(1,126 puan) tarafından
Kaç kilo doğdu bebeğiniz
(3 puan) tarafından
3220 kilo doğdu
0 oy
(1,086 puan) tarafından
Kız kim dedi kilosu az diye  böyle düşünürsen hem bebeğini çok yemekten kendinide düşünmekten hasta edersin vallahi
0 oy
(125 puan) tarafından
Aylik kilo alimi normalse bebeginizin kac kilo oldugu dogundqn itibsren onemsizdir her bebek ayni degildir genetik faktorlerde vardir benm bebegimde 4.5 aylik 6 kilo cok kucuk dogdugu icin doktor aylik alimi normal sknti yok dedi ek gida icin erken 6 aydan once zorlamamnizi tavsiye ederim zaten dis cikarma donemleri borde pureler ile sindirim sistemini zorlarsaniz bebeginizi cok yormus olursunuz kilosu gayet iyi sabirli olun derim :)

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 387 göst.
2 Mayıs 2024 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Ahsenbebek (53 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 222 göst.
0 oy
4 cevap 257 göst.
26 Nisan 2024 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde 21bahar (205 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 337 göst.
19 Nisan 2024 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Daisyy1 (21 puan) tarafından soruldu
...