0 oy
317 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (586 puan) tarafından
Hemen hemen, her gün, her öğünü proteinle destekliyoruz

Zararı var mıdır 

Uzmanlar 3 öğün diyorlar sanki 
Bebek Ayı 18 ay

8 Cevaplar

0 oy
(863 puan) tarafından
Her ogun proteınle desteklesenıx zaten ancak kendıne yetebilecek kadar tuketıyor. Fazlasını aldığını sanmıyorum. Ben de gecen gun bunu dusundum ama buyume hızları cok fazla . Bu surecte proteınden zengın beslenme en guzelı. Diş çürüğü asgari düzeyde olur 
(586 puan) tarafından
Ah umarım :)
-Reklam-
0 oy
(770 puan) tarafından
Doktorın tavsiyesi üzerine hergün en az 1 öğün protein içerikli yemek veriyorum. Bazen diğer öğünlerde de oluyor ama genellikle 1 öğün yeterli zaten, iyi yemişse.

Öplen verdiysem, akşam sebze şekinde oluyor. 
(586 puan) tarafından
Anladım çok teşekkür ederim :)
0 oy
(319 puan) tarafından
Canım sabah yumurtasını bir şekilde yiyor 1 öğünde et tavuk balık bunlardan birini tüketiyorsa yeterli demişti doktorumuz zaten ekstra yoğurt peynir vs yedikleri içinde tamamlanıyordur diye düşünüyorum geri kalanlarıda sebze meyve olarak destekliyorum. Çorba yapsam bile kemik suyu tavuk suyu kesinlikle atıyorum tavuğu hazır almayıp bulduğumuz civar köylerden kestiriyorum hem etinden hem suyundan faydalanıyoruz. Bence yeterli. 
(586 puan) tarafından
Biz de tavuğu kendimizden kullanıyoruz, makarnasını sürekli kemik suyu ile yapıyorum örneğin, sebze yemeklerine de katıyorum. Abartıyor muyum diye düşünüyorum ara ara
0 oy
(8,962 puan) tarafından
Ben iki ogun protein veriyorum. Kahvaltıda yumurta, aksan yemeğinde de et, tavuk ya da balik mutlaka oluyor. Ogle yemeklerinde sebze veriyorum. Onda protein vermiyorum genelde. 
(8,962 puan) tarafından
Tesekkurler :) Cocuk doktorumuz Mollers ya da Ocean önermişti. Gecen sene Mollers kullandim ama actiktan sonra 3 ay icinde bitmezse atmak gerek. 250 ml oldugu icin bitiremedim. Bu sene Ocean aldim. O 150 ml. Su an onu kullaniyorum. Balik yaginda en fazla epa ve dha içeren marka Carlson. Ama biraz pahali. Butcenize uyarsa onu tercih etmek de iyi olur. Bunlarin oran yukseklik siralamasi Carlson, Ocean ve Mollers. Hepsinin icerigi temiz.
(586 puan) tarafından
Teşekkür ederiz, önerileriniz bizim için çok kıymetli, hemen inceliyoruz.
(8,962 puan) tarafından
Ben teşekkür ederim :)
(9,149 puan) tarafından
Kemik suyunun hiçbir besin değeri yokmuş bana da doktor demişti. Fakirin et tadı alabilmesi için bir yol. Lezzet verir hepsi o.. Onun yerine yayla tarhana ver daha iyi demişti.

 Ben direk paça veriyorum :) kolojen gerçi ihtiyacı yoktur onların kolojene :)


Balık içinde somon küçük bir parça sebzeler ile haşlayıp çorba yaparak vermenizi tavsiye ederim.. Somon hem kokmuyor hemde yağlı bir balık olduğu için az da yese arayı kapatır.
(586 puan) tarafından
Doktorunuzun fikrini doğru bulduğumu söyleyemiycem. Somon bulamıyorum bulunduğumuz yerde
0 oy
tarafından
Ahh ahhh yese de versek 
(586 puan) tarafından
Yaa :/ umarım yer sizinki de ya :( bizimki de çok iştahlı sayılmaz, az yiyor, bari sağlıklı vebesin değeri yüksek gıdalarla besliyim derdindeyim,
tarafından
Ay yesin de az yesin valla yemeyen cocuk çok zor. 10 aylıkken bi hastalandı öksürük ateş vs o gün bugündür böyle 19 aylık oldu hala aynı.. Yediği şey sayısı çok az.. Sürekli emmek istiyor.. İnş temmuz gibi memeyi kesicem o zaman düzelir umarım :/
(586 puan) tarafından
Biz de 18 aylığız, 1 hafta oldu kendi isteğiyle bıraktı, 1 ayı geçkin konuşuyordum bu konuyu kendisiyle :)  inanır mısınız 1 haftada daha güzel uyuyor ve daha güzel beslenmeye başladı. Bizimkiler "süte güvenmiş de yememiş" diyorlar :) sık sık konuşmanızı öneriyorum. Hazırlamış olursunuz.
tarafından
Bizim ki aşırı düşkün oyun oynarken kafasına esiyor tişörtümü çekiştiriyor. Şuan gurbetteyz yalnız bakıyorum sadece benimle vakit geçiriyor. O yuzden ailemin yanına gitmeyi bekliyorum. Kalabalıkta rahat unutur diye.
0 oy
(757 puan) tarafından
Yok artık valla haftada 3 4 kere etli yemek yapıyorum 2 günde bi de kahvaltıda yumurta veriyorum bu verdiğim protein 
(8,962 puan) tarafından
Niye yok artık dediniz merak ettim. Bilinen bir yumurta alerjisi yoksa her gun yumurta verilmesi cok saglikli. Oglum 2,5 yasinda. Ben de kiyma tadimi yaptigindan beri her gun mutlaka kiyma veriyorum. Bazi gunler et, tavuk ya da balıkla degistiriyorum. Gelisimi icin protein onemli. Hic olmazsa her gun yumurta tuketmeli.
(586 puan) tarafından
Ben de "yok artık" kısmını düşündüm ama artan gıda fiyatlarından dolayı sanırım dedim, maddi durumunuz mu yeterli değil
(757 puan) tarafından
Ben de hergun et balık tavuk veriyorum 3 öğün demiş arkadaş onun için yok artık dedim günde tek öğün mutlaka veriyorum valla 3 öğün verecek durumum da yok ki olsa da herşeyin fazlası zarar günde 3 öğün et yenir mi
0 oy
(168 puan) tarafından
Bende hee gün et balık ya da nadir okşa da tavuk ki tavuklara  pek guvenmedigimden veriyorum  mutlaka sabah bir yumurta yediririm  bende fazla mı acaba diye düşünürken  yazıyı cevapları okuyunca sevindim ben kahvaltıda meyve de veriyirim bu ara  biraz meyveye  döndü sanırım kesecem  meyveye sabahlari
0 oy
(9,149 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Protein küçükler için önemli. Gelişimi için önemli. Eti fazla tüketen ülkeler ile tüketmeyen ülkeler arasında farklılıklar belli oluyor. 

Ben protein olarak 3 öğün et vermiyorum ama. 

Sabah yumurta, peynir, 

öğlen yoğurt, 

akşam et olarak veriyorum genelde 

İlgili sorular

...