0 oy
174 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (151 puan) tarafından
21 aylık kızım. Tek uyku öğlen 2 saat uyuyor akşam uykusu Max 10da geçer emmeyi kestigimiz için 1 kere suya kalkar sabah 8-30 9 gibi uyanır. Kahvaltıda sadece yumurta haşlanmış poğaça salatalık yer asla peynir türevleri yemez. Öğlen bir kase çorba içer her gün çeşit çeşit çorba yaparım. Akşam makarna pilav falan yer. Et tavuk balık ağzına sürmez kemik suyuna yaparım ya da tavuk suyuna o yüzden çorbaları çorba pilav makarna başka bişi yemiyor bu durum çok canımı sıkıyor. Meyve çok sever elma armut falan günlük yer. Yoğurt sever. Et tavuk balık yemeyen var mı sevdiremedim ne yaparsam yapayım. Çok fazla kelimesi var massallah her deneni kapar ikili cümlesi yok hâlâ ama mesela bugün müstakil evimiz dışardan eskici geçti duydu essiciii diye bağırdı :) çabuk kapıyor ikili cümlelerini bekliyorum. Her komutu alır ama çok inat sanırım 2 yaş sendromu. Odasında tek oynamaz illa ben olacağım tek başına 2 dk bir odada durmaz. Hâlâ oral dönemi devam ediyor ağzına alıyor bir şeyler pek etkinlik yapamıyoruz o yüzden her şeyi atma yırtma huyu var. Nasıl oyalayacagimi gün içinde sasiyorum. 5-6 aydır kilo almıyor kilosu sabit. Boyuna gidiyor. Böyle sizlerin nasıl özellikle yeme içmesi en büyük derdim bu.. Allah'ım tüm bebeklerimizi esirgesin.

5 Cevaplar

0 oy
(1,098 puan) tarafından
Benim kızım 10 Eylül doğumlu. İştahı bu ara kötü. Şimdiye kadar beyaz peynir yerdi bu ara yemiyor, kaşar peyniri yiyor. Köfte pek sevmiyor, haşlanmış eti daha iyi yiyor. Yemesi öyle aman aman iyi değildi hiç ama bu ara azaldı baya. Meyve, yoğurt, kefir seviyor. Ama.bszi günler yediği yemeklere sonra ağzını açmıyor. Kelime sayısı bizim de çok. Dur bekle falan diyor ikili sayılır mı bilmem. 18 aylıkken 12 kiloydu.  3 ayda 200-300 Gr ya aldı ya almadı. Aşırı hareketli bir dk yerinde durmuyor. Sabah erken kalkması en büyük sorun. 5-6 gibi kalkıyor. 7ye kadar zorla yanıma alırsam bazen uyuyor. 1 ay içinde emmeyi bıraktırmak istiyorum ben de. Benimki de tek oynamaz, bazen hala kucak diye ağlıyor ben mutfakta iş yaparken. 
-Reklam-
0 oy
(9,165 puan) tarafından
Aşağı yukarı bizim de aynı. Sadece yemesi et tavuk balık yer. 

Kıymalı şehriye çorbası gibi denediniz mi belki öyle yer. Direk protein i alması gerek çünkü suyu yerine. 
0 oy
(1,059 puan) tarafından
bugun 20 aylik olduk. aksam onda yatar sabah onda kalkar öğlen uykusu ikide yatar 4.05 gibi kalkar kahvaltıda yumurta peynir muz hurma ezmesi yer öğlen ve akşam yemeğinde etli sebze yemeği ya da çorba içer yanınada mutlaka yoğurt veya cacık konuşması bana göre zayıf tekrar etme özelliği var ama kendi kendine aktif olarak kullandığı kelime sayısı az mesela anne demeye bir ay önce falan başladı ama şükür her şeyi anlıyor
0 oy
(3,585 puan) tarafından
Yumurtayi çeşitlendir canim menemen tarzi yemiyor mu? Ya da peynirli omlet yap. Ustune pekmez dök. Bu sekilde yer belki..tavuk acikcasi organik değilse bende vermiyorum. Ilikli et suyundan corba yaparim. Pancar, kereviz çorbası yaparim. Ispanak mesela omletine katarım. Eger peynir sevmiyorsa labne alabilirsin. Ustune pekmez ile sevebilir. Makarna pilavi sevdigi icin yanında sebze yemeği olur. Pirzola veya köfte sever. Ya da makarnayı kıymalı yaparim makarna yapacağım zaman ozel tavada soteleyip blenderdan geçirip sebzelerden sos yaparim. Makarna ile karistiririm. Bu sekilde hallediyorum. Genelde bol c vitamini agirlik ve antioksidan beslemeye calisiyorum. Bagisikli daha güçlü olsun diye. Balik konusuna gelirsek bizimki sevmiyor. O yuzden her gün düzenli omega veriyorum. 
0 oy
(151 puan) tarafından
........         

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 614 göst.
8 Mayıs 2021 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Zynpp (429 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 222 göst.
16 Ağustos 2022 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Minişim (32 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 203 göst.
0 oy
12 cevap 396 göst.
7 Haziran 2021 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Mine.morgilgmail.com (5 puan) tarafından soruldu
...