0 oy
420 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (1 puan) tarafından
İyi akşamlar hanımlar bebeğim daha 6 günlük yeterli beslenmedigini düşünüyorum siz nasıl karın doyuruyorsunuz mama ve anne sütünü bir nasıl verebilirim yardımcı olurmusunuz?

11 Cevaplar

0 oy
(520 puan) tarafından
Önce emzirmiyorum daha sonra arkasından mama veriyorum açsa içiyor değilse içmezdi 
(1 puan) tarafından
Kaç saate bir öyle yapıyorsunuz
(113 puan) tarafından
Bende öyle yapıyodum
(520 puan) tarafından
Her emzirdigimdr yapıyorum saat yok ne zaman acikirsa
-Reklam-
0 oy
(188 puan) tarafından
Mama hiç vermiyorum çünkü sütüm var sagiyorum sütümü 2 buçuk saate bir 70 cc anne sutu veriyorum 42 günlük 
0 oy
(151 puan) tarafından
İki saati geciyodu mama verince beslenmesi ilk zamanlar emziriyorum arkasindan yarim saat sonra 30cc lik mma yapiyodum 
0 oy
(2,478 puan) tarafından
Ben hiç mama vermedim sütten kesene kadar. Saat sınırlandırması koymadım ne zaman isterse emzirdim. Hatta ek gıdaya geçince sütü unutmasın diye sık sık kendim teklif ettim. Yeterli beslenip beslenmediği ilk ay kontrolünde kilosuyla belli olur. Günlük çişli bez sayınıza göre yeterli beslenip beslenmediğini de anlayabilirsiniz 
0 oy
(242 puan) tarafından
2 saatte bir önce emzir sonra mama yı deneyebilirsin hangi mamayı alıyor? aptamil kutularında miktarlada yazıyor
0 oy
(134 puan) tarafından
bende doğumdan 1 hafta sonra mamaya başladım önce anne sütü sonra 30 cc lik aptamil yapıyordum, büyüdükçe miktar arttı, zaten süt yetince, göğüslerimde dolu oluyordu, mamayı almıyordu
0 oy
(8,819 puan) tarafından
Öncelikle mamaya ihtiyaç olduğuna siz değil, doktorunuz karar vermeli. Eğer mamaya ihtiyaç var derse 1 aya kadar gündüz 2 gece 3 saatte bir önce 10-15 dk emzirdikten hemen sonra manayı vermelisiniz. 1 aydan sonra da gündüz 3 gece 4 saatte bir aynı şekilde beslemelisiniz. 
0 oy
(25 puan) tarafından
Bu günlerde saatini 1 saat 1 buçuk saat tut çünkü satılık olmasi n eğer sütun yetiyorsa ki daha yeni gelmeye bile başlamıştır anne sütü ver sen emzirdikçe sütünde artar.
0 oy
(183 puan) tarafından
önce mamayı veriyorsun canım eğer az çektiğini yada hiç çekmediğini düşünüyorsan emzirmenin hemen peşine mamayı ver ama emdiğini düşünüyorsan o zaman yarımsaat bir saat sonrada mamayı ver ilk dönemler önemli beslenmesi o yüzden 2 saati geçirmeden besle mutlaka
0 oy
(3,585 puan) tarafından
2 bucuk saatte bir emzirip 3. Saat mama verirdim. Ama bizim 1 aydan sonra kilo problemimiz vardi. O yuzden bu sekilde ilerledik. Kontrole gittiğinde kilosu degerlendirilsin. Sutun yetip mama da fazla verirsen sonra önüne geçemezsin. 
0 oy
(9,173 puan) tarafından
Yeni doğan ilk 3 ay saat koymadan emzirir lir.. En fazla yarım saat. Uyuyor ise en fazla 2 saat zaman verin. Eğer böyle emerse sütün de artar.

Eger günde 5 çişi varsa doyuyor demektir. 

Eger sürekli emmek istiyor diye doyamadığıni düşünüyor isen bu yanlış bir düşünce yeni doğan sürekli emmek ister bu çok normal. Özellikle bu zamanlar en önemli işin sadece emzirmek. 

Söyle diyim emzirmedigim zaman ya uyuyordur. Ya yemek yerim. Ya duş alırım. Onun harici hep emzirdim. Ve benim sütüm yoktu ilk 2 gün sonrasında azdı ama hiç mamaya gerek duymadım bu sayede 

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 73 göst.
14 Temmuz 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Güneşbebek (24 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 167 göst.
28 Mayıs 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Aysegul&20 (443 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 572 göst.
...