0 oy
209 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (77 puan) tarafından
Bir yaş olacaklar az kaldı.İkizlerimden biri çok meraklı ne gorse istiyor,saldırıyor.Birkac kez ekmek verdik ama korktuk.Suan 5 dışı çıktı çıkanlarda var .Çok koparır falan diye korkuyorum.Ama verende görüyorum çevremde.Ben mi pimpirik yapıyorum gözetim altında versem mi ellerine birşeyler.Digeri onun kadar olmasada oda meraklı.Benre istiyorum ki aslında ilk kizimda yapmadığım şeyleri yapayım ve herşeyi yesinler istiyorum.Tatsinlar en azından ...
Bebek Ayı 11

3 Cevaplar

0 oy
(1,465 puan) tarafından
7 aylıktan beri veriyorum. Google'dan bakabilirsin aya göre nasıl parçalarda vermek gerekiyor diye. Şuan 10 bucuk aylık kızım minik minik doğrayarak veriyorum. Parmak şeklinde verince hepsini sokuyor ağzına. Hep yanlarında olarak yalnız bırakmadan vermeye başlayabilirsin. Ne yediğini keşfetmek istiyor çünkü bebekler. 
(77 puan) tarafından
Evet kesinlikle keşfetmek istiyor.Bizim elimizde ne gorse,içecek dahil istiyor.Tabikinl icecek falan vermiyorum ama yiyeceklerden vermekte istiyorum açıkçası iştahlı olur diye dunuyorum.
-Reklam-
0 oy
tarafından
Ah ah deşme yaramı bacım Benim de kızım 11 aylık oldu yeni. Aslında biz pimpirkliyiz. Benim meraklı değil alıp oynayıp parçalayıp atıyor hiç bişey bırakmıyor mama sandalyesinde. Al bunu görmek istemiyorum der gibi önünden tek tek kaldırıp yene çarpıyor. Ben istiyorum ki kendi yesin. Ben bilseydim 6 aylıkken verirdim ama korktum. Şimdi veriyorum bazen yiyor kalmıyor boğazında ama pek oralı olmuyor. Çabuk sıkılıyor.keşke Benim bebeğimde meraklı olsaydı. 

Korkmayın gözetimde verin yesinler çiğnemeyi öğrenirler hevesi kırılmasın bebişlerin
(77 puan) tarafından
Keşke tabiki öyle çocuk daha çok ilgi gösteriyor sanki yemeğe ve yiyecek şeylere.Benimkiler korkutuyor ya boğazlarında kaliveriyor birkaç kez yaşadık.Cigenemyi bilmiyorlar evet aslında onu öğrensinler istiyorum.Bende henüz kendilerine yeme fırsatı vermedim aslında bu hatam benim  maalesef
tarafından
Önce öğürür ya da öksürür refleks oluyor. Bir olur iki olur sonra azalır olmaz . Bence geç kalmışız. Ve büyük parçayı kendileri diliyle itip çıkartır bebekler. Eğer boğazında kalsa boğulma olunca farklı olur öksüremezler.
tarafından
Daha yumuşak şeyler koyun önüne Ve ayrıca 9_12 aylık bebeklere küçük küçük parçalayarak eline vermek gerekiyormuş. 6_9 aylık bebeklere parmak şeklinde keserek veriliyormuş. 11 aylık bebekler küçük küçük doğra muzu şeftalıyı ya da karpuzu koy önüne yada al pilavı koy önüne ya da pişmiş patates böyle böyle alışır öksürüğü korkutmasın. Olmadı önce parmağınla ez koy ağzına. Benim bebeğimde inşallah barışır. O ençok oynama ve yere atma taraftarı mübarek havalarda bi serin bi sıcak yoksa soyardım koyardım önüne istediği kadar kirletsin etrafı kendini yeterki kendi yemeyi sevsin, hemen yıkardım
(77 puan) tarafından
Öldürür gibide değil aslında mide bulantısı gbi mi desem degisik .Tam olarak onuda söyleyemem.Evet önüne koymaliyim yoksa ciğnemeyi bilmeyecekler .Aslında ağızlarında doöndürüyorlar biraz  ben fırsat tanimaliyim onlara sanırım
0 oy
(9,185 puan) tarafından
10 aylık bebeğim bir elinde lahmacun dürüm yerken diğer elinde biberon dan ayran içiyordu. 
(77 puan) tarafından
Aferin o zaman yakında uçarda.
(9,185 puan) tarafından
Sordunuz ve söyledim ne derece eline yemek verdiğimi. Yiyemeyen çocukların anneleri yazsın deseydiniz keşke. 10 aylık çocuğun bunu yemesi de çok ütopik birşey değil ayrıca. Uçacak kadar büyük bir kademe geçmiş olmuyor yani.
(77 puan) tarafından
Gerçekse amenna ama bana dalga geçer gibi geldi soruma karşı.
tarafından
Maşallah ona yarasın aferim. Bebekler bence bizim yediklerimizi yemeyi daha  çok seviyorlar ne bileyim tuzlu baharatlı olunca yiyor. Ama onlara özel yapılınca tuzsuz şekersiz zeytin yağlı vs pek severk yemiyorlar. Bunu farkettim bebeğimde ama sağlıklı beslenmiyoruz o da bebek bu bebek haliyle şimdiden bunları vermek istemiyorum sağlıklı temelleri atılsın diyorum ama benim hanfendi pek oralı oymak istemiyor :)
(9,185 puan) tarafından
Ben lahmacunu kendim yapıyorum. 1 yaş öncesi için içini tuzsuz acısız yapıp onunkini ayırıp sonra bizimkine ekleyip yaparım.lahmacun gayet sağlıklı bir yiyecek.. Sebze protein karbonhidrat mevcut içinde.

Tadım zamanı hariç ayrı yemek yapmadım. Tadimlar bitti. Bizim yemeklere tuz acı koymadan ayırdım onunkini sofrada aynı yemeği yemiş olduk.

Köfte yaparken acı tuz koymadan ayırdım onunkini bizimkine öyle ekledim. 1 yaş sonrası acı hariç tuz koydum. Zaten bizde az tuzlu yiyen bir aileyiz.

Ben çocukların kendine ayrı muamele yapılmasını sevmediğini düşünüyorum. Mesela şu an 2 yaşında. Bazen basıyor yaygarayı anlamıyoruz. Onun derdi neden bizim tabağımız büyük onun küçük, neden bizde çok onda az yemek var oluyor.

Çok fazla ayrı muamele yapmayın. Ne yerseniz tuzunu vs koymadan ayırın koyun önüne. Döke saça bir şekilde yiyor. Öğurme ise doğal refleks. Buna aldanıp püre ile devam etmeyin. Kemikli et bile veriyordum eline 4 dişi ile çekip çekip duruyordu. Yemese bile bunlar çene kasları için önemli. Blw denilen durum da bunun gibi başlıyor aslında. Sebzeleri tadimlar da hafif buharda pişirip eline verdim. Belki de bu yüzden alıştı
tarafından
Hmm anladım canım bence de tadım zamanında alışmış ben korktum ilk bebeğim olunca da nasıl oluyor bilmiyordum şimdi öksürsebişey yiyince korkmam .

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 624 göst.
21 Haziran 2022 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Frezya (1,547 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 501 göst.
7 Temmuz 2021 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde EceBebek (322 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 346 göst.
+1 oy
7 cevap 375 göst.
19 Nisan 2022 Ek gıda & Beslenme kategorisinde KLMn (845 puan) tarafından soruldu
...