0 oy
182 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (65 puan) tarafından
Kizlar bebegim 2 aylık 3 hafta sonra 3 aylık olacak hem mama verip hem emziriyorum kilosu pzt günü bakıldı 5600 çıktı devam et mamaya dediler ama bn bazen günde 2,3 nazende 4 e çıkıyor vermek istemiyorum baya kilolu bnce bna gore emziriyorum ama doymuyor sanırım bıraktıktan sonrada ağlıyor elini emiyor battaniyeyi emiyor ne ypicagimi şaşırdım mama vermesem uyumuyor hiç
Bebek Ayı 2

4 Cevaplar

0 oy
(261 puan) tarafından
Ver canım kilosu çok değil 4 5 aydan sonra hareketlenince zayıflıyorlar ben kaşıkla iciriyorum mamayi keşke benimkide içse mama kötü birsey değil sonuçta mama stres yapma uykuya da geçiyormuş içince ne güzel işte 
(65 puan) tarafından
Mecbur veriyorum artık  ne zormuş çocuk bakmak boşuna dememişler cennet annelerin ayakları altındadır diye
-Reklam-
0 oy
(122 puan) tarafından
Ahh canım benim kızım 1 aylıkken 5100 kiloydu :)) 

Şu an 2 aylık haftaya yeni kilomuzu öğrenicez,sağlıklı olsunlarda verelim içsinler napalım yemeyen çocuk daha zordur eminim ki. Doymuyorsa vericeksiniz tabiki ağlatmanın anlamı yok göbek fıtığı olur Allah korusun. 
(65 puan) tarafından
Ohaaa dedim okurken yaaa 1 aylıkken bı de maşallahhh  veriyorum artık napim
0 oy
(2,217 puan) tarafından
Mama verdikce sutunuz azalir. Cok mama veriyorsunuz bence. Kilosu gayet iyi burda abartanlara bakmayin. Emzirme surenizi kisa tutmayin. En az 20 25 dakika aktif emmesi gerekiyor. Iki memeyi de her emzirmede mutlaka emzirtin ki ayni oranda sut uretimi olsun.

Ilk oglumda her istediginde verdim. Bu sutunuz az anlamina gelmez, ihtiyaci var ki emmek istiyor. Bazen uykuya dalmak icinde emiyordu, cani yaninca da. 27 ay boyle emdi. Simdi ikinci oglum 50 gunluk her istediginde veriyorum. 2 haftada 700 gr aldi. Sure tutmayin agladikca verin doyunca veya tatmin olunca birakir. Her emmek istemesi acliktan degil. Sutte sizi emdikce cogalir.
0 oy
(427 puan) tarafından
Devam et diyen doktor mu? Kilosu doğum kilosuna göre hesaplanır o yüzden bkr şey diyemem. Ayda 1 kilo aldıysa çok çok iyi demek. Bir de günde 6 kere çişli bez veriyorsa süt yetiyor demek. Tabii ki gerekiyorsa mama verilmeli ama süt varsa en güzeli sadece süt çünkü diğeri ne kadar olsa da kimyasal. Benim sütüm çok şükür yetiyor ama bebeğim sürekli elini emiyor sanki hiç doymuyor gibi. Doktor bu zamanda normal ellerini falan fark ediyorlar artık dedi. Yani aç demek değil. Ama ben de yeni emzirdigim halde elini emdigini görünce direkt tekrar emzirmek istiyorum aç diye insan dayanamıyor. 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 461 göst.
30 Aralık 2023 Ek gıda & Beslenme kategorisinde Tahirbebek (52 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 120 göst.
0 oy
2 cevap 134 göst.
0 oy
2 cevap 271 göst.
24 Nisan 2023 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde 3737 (513 puan) tarafından soruldu
...