0 oy
210 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (8 puan) tarafından
Merhaba kizlar bebeyim 5 ayina gecti doktor 4 bitsin hazir mamalar var pure halinde al onlardan ver dedi ben alinma istemiyprum kendim hazirlayayim diyorum ama erken olduğunuda duşunuyorum ek qida icin bebeyim anne sutu yetmediğindede devam sutu iciyor siz ne zaman başladiniz ne verdiniz ilk olarak 
Bebek Ayı 4 ay

3 Cevaplar

0 oy
(812 puan) tarafından
Zaten canım bebeğin Üstün yetmediği zaman mama içiyorsa Bence şu anda ek gıdaya başlama genelde bebekler için o an bir sorun teşkil etmezse bile ilerleyen hayatında büyük sıkıntı olur şahsen benim annem bana çok erken başlamış bin bir çeşit mide sorunum var içtiğim mide ilaçları kesmiyor bile işe de yaramıyor ha bu benim başıma geldi diye senin bebeğini de aynısı olacak diye bir şey yok ama zaten bebeğin mama alıyorsa vermem Bana da buradaki Sağlık Ocağı da beyin mama ile besleniyor 4 ayda başla dediği halde ben asla başlamadım Bebeğim şu an 5 aylık 24 gün sonra 6 aylık olacak o zaman başlamayı düşünüyorum ama eğer ben yine de heves ettim başlamak istiyorum dersen de yeşil sebzeler ile başla canım Mesela ben yoğurt ardından yeşil sebzeyle başlamak istiyorum en son meyvelere bırakmak istiyorum çünkü meyvelerde aşırı derecede şeker var onun küçük bünyesine hemen Şeker yüklemek istemiyorum tabi bunlar benim naçizane kendi fikrim
-Reklam-
0 oy
(166 puan) tarafından

Sadece Mama ile beslenen bebeklerin ve  kilo alımı iyi olan bebeklerde 5 aylık olunca ek gıda başlanabilir. Ama genelde ve en güzeli 6 aylık olunca başlamak.

İlk önce 3 gün kuralına göre başlamalısın her verdiğin şeyi 3 gün tek başına denemelisin karısın yapmadan sonra deneyip sorun olamayan besinleri karistirabilirsin.
İlk hafta yoğurt ile başla önce bir çay kaşığı ikinci gün bir tatlı kaşığı üçüncü gün bir yemek kaşığı  bir hafta boyunca sadece yoğurt ile devam et en fazla yarım çay bardağını geçme İlk hafta.
İkinci hafta yoğurt bir öğün olarak devam sebzelere başla havuç patates kabak gibi mevsime uygun sebzeleri az az miktarda pişirip püre halinde gene en fazla 1/2 çay bardağını geçmeyece şekilde verebilirsin sebzeler çok olduğu için nü yaklaşık 2 hafta sürecektir.
Dördüncü hafta meyveleri başla alarmı riski olan ( çilek kivi vb) verme onlarida hafif haşlayıp ezip verebilirsin böyle bir ay biter İlk 2 ay ek gıdada besinleri öğrenme ayı zorlamadan vermelisin.  Amac ek gıda ile karnını doyurmak değil tatlari öğretmek. 
Günde 2 öğün ek gıda vermelisin. Ben 10. Ayına kadar hep iki öğün verdim. 10 aylıktan sonra sabah kahvaltı öğlen yoğurt yada meyve akşam meyve yada yoğurt şeklinde verdim şimdi 14 aylık 3 ana öğün aralarda anne sütü şeklinde gidiyoruz maşallah sağlığı ve kilosu iyi çok şükür. 
 
0 oy
(8,945 puan) tarafından
Doktorunuzu degistirmelisiniz, siz ondan daha bilinclisiniz. Bebeginizde meme reddi, mama reddi ve buna bağlı olarak kilo kaybi yoksa 180 gunluk olmasini bekleyebilirsiniz. O zaman da mevsim sebzeleriyle, yogurtla baslayabilirsiniz.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 177 göst.
0 oy
2 cevap 184 göst.
13 Temmuz 2021 Ek gıda & Beslenme kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 320 göst.
12 Temmuz 2021 Ek gıda & Beslenme kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 442 göst.
6 Ekim 2020 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Eli (49 puan) tarafından soruldu
...