0 oy
245 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (253 puan) tarafından
Merhaba. Oğlum çok fazla ağladığı için doktora gittik. Yüzündeki egzama, cildindeki kuruluk, kabızlık ve yapılan kaka, idrar ve kan testlerinin temiz çıkmasıyla süt alerjisi şüphesi ortaya çıktı. Doktorum üç hafta diyet yap, dedi. 

Neredeyse her şeyde süt var. Ben ne yiyeceğimi şaştım. Bugün 4. gün oluyor diyetimdeki. Ama çocuk hala bir adım düzelmedi. Hafta içi tekrar doktora gideceğim. 

Çocuğu böyle olan var mıdır? Sizler neler yediniz? Yumurta vs. de ki yememeliyim? 

Eğer alerjiyse ne zamana tahmini toparlar? 
Bebek Ayı 3

6 Cevaplar

0 oy
(271 puan) tarafından
Merhaba çok geçmiş olsun. Aynı dert bizde var okadar yorucu bir süreç ki Allah sabır versin bu durumu yaşayanlara. Ben 3 ay boyunca diyet yaptım bildiginuz eridim aktim yani heranlamda ama çocukta duzelme olmadı kakada ki mukus ciltteki kuruluk vs geçmedi. Sadece hafifledi. bende diyeti bıraktım bu sefer kakada kan vs başladı onuda yeni farkettim. Paketli gıdalardan tutunda acabami dediğim hiç birşeyi yemedim ama yok duzelmedi. Böyle oluncada çoklu gıda alerjisisinden şüphelenip yumurta et vs onlarida diyete dahil ediyorlarmış. E bişey yemeyince sütte olmuyor. Valla inanın beni okadar yıprattı ki bu durum yemek konusu açılınca sinirlerin bozuluyor. 45 kiloya düştüm. Mama destekli ilerleyelim dedik çocuk alerji mamasını ağzına sürmüyor. 4 aylık olduk haftaya alerji bölümüne randevu aldım inşallah düzgün birşeyler olur yoksa beslenememekten olücem sanırım. Birde hemen etki etmiyormus ztn 3 gün ile 3 hafta arasında bebekteki etkileri surebiliyormus. 
(852 puan) tarafından
Evolvıa rp denediniz mi? Pekmezle özellikle
(3,760 puan) tarafından
Merhaba ,benim bebegimde coklu besin alerjisi vardi. Sut urunleri,dana eti,tavuk,yumurta,kuruyemisler,tahin ,domates yasakli besinlerdi.
Kuzu eti,balik,meyve sebze serbestti.
Surecim sizinkine benziyo. Cok kati diyet yaptim kilo verdim falan. Ama sutum hic azalmadi uzmeyin kendinizi. Kuru kayisi,kuru uzum,kuru incir ,kuru duttan komposta yapip gunluk 2 kase tukettim. Uhut tatlisi oneririm. Kuru hurma yiyin bol bol. Seftali,uzum,armut ,elma tuketin gunde bi kac tane. En onemlisi bol bol emzirin. İmom latte kullanin mutlaka..
Uzmanlik alani alerji olan ozel poliklinikte hizmet veren bi doktora gitmenizi onerir. Bebeginize alerjim bebeklere ozel prebiyotik sizede vitamin ve takviye verecektir.
(852 puan) tarafından
Minnak35 oğlun nasıl şimdi hala alerjisi var mı bazı şeylere seninle bir ara konuşmuştuk daha iyi demiştin inşallah temelli geçmiştir
(271 puan) tarafından
Aptamil pregomin syeo aldık iki sefer doktor bunu söylediği için pekmezle de denedim asla ama asla içmedi. Daha doğrusu biberon emzik vs tutmuyor.  Kaşıkla dedim vereyim geri tukuruyor verdiklerimi.
(3,760 puan) tarafından
Sagol canim. Suan cogu besini tuketiyo. Ama son zamanlarda kasinti vardi. Sicaktan sandik. Bayram oncesi kan tahlili yapilmisti 2 yas kan degerleri ve alerji icin. Findiga cikti sadece hatta ilk kez biseye cikti hep negatif olurdu testler. Ben de bi sure kuruyemislere ara verdim. Cok sukur bugunumuze.
(271 puan) tarafından
Yani tabiki süt bir şekilde artırılıyor su bile içince süt olurda süt ürünleri yumurta ve etçil beslenen kişiler için ciddi bir şekilde yaşam kalitesi düşüyor. Ben ki et ve süt ürünleri aşığıyim. Sürekli komposto tarzı beslenmek Cidden çok zor. Yani bı küçük kaçamak yapacak olsam vicdanım okadar rahatsız oluyor ki. Mesela diyeti bıraktık doktorumuzun onerisiyle kakada kanı görünce gerçekten çok kötü hissettim kendimi.
(852 puan) tarafından
Ya buna da şükür ne durumlardan geldik bugünlere:)
Zaten en küçük kaçamakta başa sarıyor maalesef:/
(3,760 puan) tarafından
Ben kahvaltida 3-4 cesit peynir,kavurma yiyen insanim :) zor Allah yardimciniz olsun. Disari cikincada zor yiyecek hic bisey yok :(
En zoruda diyet yaptiginizi bile bile sizi yemege cagirip ziyafet sofrasi kuran akrabalar.
Cok sukur bugunumuze.
Siz kacamak yapmamaya dikkat edin. Cok klasik ama zamanla gececek :)
-Reklam-
0 oy
(3,760 puan) tarafından
Bebeginizde alerji oldugunu dusunuyosani uzmanlik alani alerji olan bi doktora gidin. Cocuk doktoruna gittiniz sanirim.

Diyet yaklasik 3 haftada cevap veriyo. 

Sut alerjisi var ise ,su urunleri ve tum paketli gidalar yasakli besin oluyo. Ayrica capraz etkiden dolayi dana eti de alerji yapabilir onun yerine kuzu eti tuketmeni gerek. 

Benim bebegimde coklu besin alerjisi vardi. Sut urunleri,dana eti,tavuk,yumurta,kuruyemisler,tahin,domates yasakli besinlerdi. 

Kuzu eti,balik ,meyve -sebze serbesti. Aylarca kahvaltida patates,zeytin,yesillik ,recel yedim . 

Sebze yemeklerini biber salcasiyla yaptim. 

Og natural sut urunsuz bebe biskuvisi var ondan alabilirsiniz cayin yanina ya da atistirmalik. 

Beyorganik marka sut urunsuz tarhana var onu da kullanabilirsiniz. 

Gunde 2 kez ,kuru incir,kuru uzum,kuru dut ve kuru kayisidan komposto yapar icerdim.

Ayrica bu beslenme sekli sutumu hic etkilemedi. Bebegimin gelisimi cok iyiydi hep ust seviyedeydi boy kilo olarak. 

Bi de emzirme sureci boyunca imom latte kullaniyorum. Diyet doneminde ve sonrasinda da devam ediyorum. 

Dogru diyetle zamanla gececektir. 

Bi de vegan peynirler var migrosta falan denemek istersiniz belki.
0 oy
(852 puan) tarafından
5 ay süt diyeti yaptım ve bunun yanı sıra birçok şeyden kısmak zorunda kaldım domates kırmızı meyve dana eti vs gibi maalesef seçenekler çok az paketli gıdalar tamamen yasaktı çünkü krakerde bile peynir altı suyu var yani direk süt olmasa dahi dolaylı yoldan bir şekilde süt var birçok şeyin içinde

Kahvaltıda tahin pekmez tükettim genelde tabi tahin de alerjen önce denemeniz gerekiyor

Hemen etkili olmuyor diyet sütün temizlenmesi 2 haftayı buluyor ve bebekteki belirtiler de hemen geçmiyor 
0 oy
(7 puan) tarafından
Bnm bebeğimde de besin alerjisi var. 10-15 günlükken kakasında kan çıktı mukusluydu hemen Dr.a gittik ve alerji den kaynaklı olduğunu söyledi. Çok sıkı diyete girdim. Aynı zamanda alerjik mamada kullanıyoruz raporlu(neocate).

Velhasıl ne yedin diye sorarsan hiç bişey yiyemedim açıkçası çikolata kek çörek börektir herşeyin içinde süt ve türevleri var yumurta var VS. Belki çok sınırlı şeylerle beslendiğim içinde sütüm erken kesildi 5 ay kadar anne sütü verebildim onuda sağarak işte az Bi miktar verebildim. bebeğimde emmedi.

Vegan gibi besledim ben tavuk yedim sadece ayda yılda Bi kıymalı pide yersem yerim et çok sevmem onuda sayarsak sucuktur salam sosis yumurta kaju fıstıkta sonradan kestim fıstığada alerji belirtisi vermişti.

Biraz zorlayıcı ama sabır onun iyiliği için Allah kolaylık versin diyelim. Biz hala açmadık diyeti emmiyor mamaya besleniyor ama 6 aylık oldu yavaş yavaş tadım yaptırıyorum henüz bu ürünleri tattırmadım biraz daha zamana ihtiyacımız var gibi çünkü inşallah geçer 
(7 puan) tarafından
Birde kalsiyumu demeyi unutmuşum diyet yapılırken mutlaka kalsiyum almalısın ben çok düzenli kullanmadım ama alınması gerekir.
0 oy
(294 puan) tarafından
Bizde de aynı durum var galiba canım bugün Dr. Götürdük alerji birimine götürmedi ama bütün belirtiler olmasa da çoğunluğu var bizde de. Diyetten ziyade doktor tavsiyesi ye ama ölçülü ye dikkatli git dedi. Kuruyemis te özellikle tepkisi çöktü oğlumun yani düşününce iyi kötü yemek bir şekilde oluyor ama kahvaltı zir işte. Ablamın bir komşusu da 1 sene yapmış kadının vücudunda kalsiyum namına birsey kalmamış dedi beni oda korkutuyor acikcasi
0 oy
(91 puan) tarafından
Kızımda cilt çok kuru diye gitmiştim yumurtaya çıktı canım istersen bir hafta yumurta yeme o sırada da süt ve yoğurt yeme peynir yiyebiliyoruz diye biliyorum geçerse yumurtadır belki sadece 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 195 göst.
0 oy
1 cevap 312 göst.
26 Aralık 2019 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Esma (25 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 535 göst.
11 Ocak 2023 3-6 ay arası bebekler kategorisinde BeritanMir (111 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 370 göst.
13 Temmuz 2021 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Htc.mv (8 puan) tarafından soruldu
...