0 oy
478 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (17 puan) tarafından
Merhaba. Ben hamileyken kendime işyeri açtım eleman tutmuştum fakat bebeğim 2 aylıkken bıraktı ve dükkanımda kendim duruyorum eşimden destek alarak artık. Bebeğime arka tarafta yatak oyun matı oyuncak bütün düzeneğini kurdum müşteri olmayan her boşlukta onunla oynuyo ve kitap okuyorum. Kızımda sağolsun zor bi çocuk değildir yoğunken kasanın arkasında arabasında oturur beni izler insanlara gülümser her gelene agular sürekli. Kendince çıngıraklarıyla oynar. Fakat bi yandan da evde ki kadar rahat olamadığı için vicdanım sızlıyor çocuğu yıpratıyorum gibi geliyor. Şu an 6.5 aylığız 4.ay atağına kadar çok güzel emdi fakat sonra dikkati dağıldı. Ne zaman emzirmeye başlasam müşteri geldi bıraktım geri aldığımda öfkeliydi. Öyle olunca biberon başladım.  3 4 saatte 1 sağıp verdim sütüm kesilmesin diye hep biberonla içti ama keşke emseydi diyorum sütüm hala var azalsada acaba tekrar emebilmesi mümkünmü. Deniyorum tutmayı beceremiyor

6 Cevaplar

0 oy
Profil image (266 puan) tarafından
Daha önce emdiyse bence mümkün. Konunun uzmanı değilim ama instagramda takip ettiğim emzirme danışmanlari mümkün olduğunu söyler eminim. Buarada hayalimdeki şeyi yapıyorsunuz hem cocugunuzla berabersiniz hem kendi işinizi yapiyosunuz. Benim bebeğim şuan 20 aylık ve 11 ayından beri işe benimle beraber geliyo. Bebek bakıcılığı yapıyorum yaşları da yakın olduğu için zor olmuyo ama yine de kendi işim olsun isterdim
-Reklam-
0 oy
(36 puan) tarafından

Öncelikle emzirmeye geri döndürmek istiyorsanız biberonu hayatınızdan çıkarmalısınız biberonun akışkanlığına alıştığı için şuan memeyi reddetmesi çok normal.

Sürekli olarak emzirmeyi deneyin uyku arasında memenizi verin,karanlık odada deneyin,dikkatinin dagilmayacagi sessiz bir odada,yanına uzanın öyle deneyin ayakta yürüyerek bile emziren memeye döndüren anneler var birde youtubede eds (emzirme destek sistemi) var bununla ilgili çekilmiş videolar var izleyin o şekilde deneyin.
Bu süreçte çok zorlansanizda biberonu asla vermeyin gerekirse kaşık biberon alın onunla zorlandikca mama yada sütünüzü verin.
Bebeğiniz emdikçe sütünüz eskisi gibi tekrar artacaktır.
Sabırlı olursanız kazanan siz olacaksınız sevgilerle.
0 oy
(11 puan) tarafından
Benimde dükkanım  var bebegime  kıyamadım  dediğiniz gibi birde odamız vardı ama ben bu zamanlarını bida yasimicaktim  o yüzden biraz kendimi geri cektim eşim ve bir eleman idare ediyor ben arada gidiyorum yapılacak  yardım edilicek  şeyleri yapıyorum çok yoğun olursa belli saatlerde geliyorum iş biter bitmez evime ama bebegim hep yanımda bakacak kimse yok  tüm annelere Allah güç kuvvet versin. Artık dönem çok zor çocuklarımızla çalışmak zorunda kalıyoruz. 
0 oy
(38 puan) tarafından
Canım seni çok iyi anlıyorum aynılarını ben yaşadım eşimle yeni işe başladık işe aldığımız kız işi bıraktı aniden mecbur ben çalışmaya başladım bebeğim ozaman 6 aylıktı ayrıca 4 yaşındada oğlum vardı ikiside eşimle benim yanımdaydı kimse yoksa emziriyordum ama bazende emzirmeye hiç vakit bulamadığım oluyordu o bebek arabasında abisi döner sandalyede 1 sene gittik geldik sabahın köründe yağmuru hastalığı çok ama cok zorlandık bebeğim 11 aylık olduğunda emmeyi bıraktı çünkü zarzor emzirebiliyordum sütüm birikiyordu sağlıyordum öylede kabul etmedi şuanda 6 yaşında doğru düzgün yemek yemiyor hep hasta oluyor eşimde bende çok vicdan azabı çektik ama mecburduk calisacak eleman bulamıyorduk bakacak kimsemiz yoktu emseydi belki yemek yerdi iştahli olurdu diye kendime hala kızıyorum ama olan oldu Allah seninde yardımcın olsun sabır gayret kuvvet versin sen devamlı tutturmaya dene belki emcegi tutar belli olmaz
0 oy
(9,154 puan) tarafından
Bir anne olarak size imrendim. Allah güç kuvvet versin. Çocuğunuz ileride sizinle gurur duyacak aynen benim annemle gurur duymam gibi. 

Benim annem hastanede hasta bakıcıydı ve çoğu zaman bakacak kimse yok diye beni yanında götürdü. Soğuklarda karda kışta yağmurda. Ve 1985 1993 yılları arası. Ve ben çok küçük yaşlarımı hatırlıyorum. O dönemi yani. Ve annem aynen sizin gibi hissediyor mahvoldu çocuğum yolda hastanede diye üzülürken. Ben hayatımın en keyifli günlerini geçirdim. Mesela denetleme olacağı zaman beni oyun oynuyoruz diyerek dolaba kilitlerdi. Bu onun için çok üzücü ama benim hatıralarımda çok keyifli bir anı.

Ve şimdi kendi ekonomik özgürlüğü olması yanında bugün hala bana destektir. Hala bir eli üstümdedir. 

Sizin birde kendi işiniz miş. Korkuo çocuğunuzu saklamanız gereken bir ortam değil, hastane gibi mikrop yuvası değil. Her şeyden önce siz güçlü bir anne olarak örneksiniz. 

Böyle bir imkanım olsa çalışmayı seçerdim. Ben çocuğum büyük bir hastalık geçirdiği için sık hastaneye gitmek zorunda kaldığım için işten çıkarıldım daha önce. En azından böyle insanlar ile uğraşmak zorunda değilsiniz. 
0 oy
(124 puan) tarafından
Doğduğundan 3 gün sonra biberona başladık 2 aya kadar biberon aldı  2. Ay asisinda sonra kendiliğinden bir daha biberonu almadı emdi yarı aç yarı tok emiyo zor geliyo tam karnını doyurmak rahata da çok alışmış kendi istemedigi sürece emmeye geciremeyecegim bebekti  çok inatçı tabii mümkün ama bebeğinizin karakteri ve doğru adımlarla ilerlemeniz ne kadar erken destek alırsanız şansınız o kadar yuksek bu durumda desteksiz biraz zor 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 115 göst.
7 Ağustos 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde meralgunes (138 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 319 göst.
0 oy
7 cevap 528 göst.
16 Aralık 2021 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Lesruggg (471 puan) tarafından soruldu
...