0 oy
412 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (92 puan) tarafından
tarafından kapalı
Ne zaman bu uygulamaya girdiğimde ben dahil hepsi çocukları ile ilgili olumsuz şeyler söylüyor tamam çok yorulduk ama ben bunları ne kadar okursam daha da etkileniyorum ve daha kötü oluyorum bu sefer bu yorumun altında güzel şeyler yazalım mı maksat biz de biraz iyi olalım hani ileride çocuklarımız büyüyecek sağlıklı olacaklar inşallah artık üzülmeyeceğiz yorulmayacağız her şey düzene girecek mesela böyle şeyler konuşalım mı gerçekten şu an bunlara ihtiyacım var ve isterseniz gelin  grup kuralım istediğimiz zaman istediğimiz soruları atalım istediğimiz sohbetleri yapalım tek kalmadığımı bilmek istiyorum hepimiz anneyiz hepimiz bence bunlara ihtiyacımız var en azından her dakika istediğin zaman hatta yazdığımda biri dahil çevrimiçi olsun istiyorum sohbet etmek istiyorum yanımda olsunlar istiyorum yani kısacası bir grup kurmak istiyorum evet sizleri görmemiş olabilirim ama eminim hepimiz iyi bir arkadaş da olabiliriz çünkü hepimiz aynı dönemden şu an geçiyoruz hepimiz birer anneyiz umarım beni yanlış anlamazsınız amacım tek kalmamak...
Bebek Ayı 2
notu ile kapatıldı: Sohbet amaçlı açılan konular yasaktır. Menüden konu dışı sorular için ayrılmış alanda konunuzu açabilirsiniz..

7 Cevaplar

0 oy
(1,065 puan) tarafından

48 aydan sonra insani yaşam basliyor insan gibi yasamaya sefil safeletlikten kurtulmaya basliyoruz. Sabredin  benim 31 ayim kaldi feraha kavusmak icin. En buyuk hayalim olumlu olarak bu:)

(12 puan) tarafından
wp daha kolay olur
(92 puan) tarafından
Peki nasıl olcak bikac kişide tamam dedi de numaralarını verirse yaparım
(352 puan) tarafından
Özelden yazalim numarayı sen kur grubu
(92 puan) tarafından
E tamam o halde siz atın
(1,021 puan) tarafından
Keske telegram olsa numara gözükmüyor ya ondan da link atarsınız
-Reklam-
0 oy
(1,000 puan) tarafından
Bir gün uykusuzluk da bitecek yorgunluk da bitecek stres de bitecek bebeğin kocaman olacak ve sen bu zamanlarını özleyeceksin evet çok zor uykusuz kalıyorsun yorgun düşüyorsun ama çok kıymetli zamanlar bebeğine bol bol sarıl öp göğsün de uyut bir daha bu zamanlara gelmeyecek ben de ilk 3 ay çok zorlandım ama şuan o zamanlarını o kadar özlüyorum ki büyüdükçe en kolay zamanlarmış diyorum üzülme o yüzden elbet bir gün hepsi bitiyor 
(92 puan) tarafından
Peki 3 aydan sonra düzeliyor mu ?
Bazen o kadar yorgun oluyorum ki ilgilenemiyorum bile.
(1,000 puan) tarafından
4. Ay atağından sonra düzeliyor merak etme atak haftaları biraz zorlu geçebilir oda 1 hafta sürüyor
(92 puan) tarafından
Yani 2 ay kaldı daha
(1,000 puan) tarafından
Ondan sonra dişi başlıyor ama biraz da bebekle alakalı bir durum kimi bebek uyku düzeni çok iyi olur sorunsuz uyur kimi bebek sevmez uyumaz saat başı kalkar ama uyku eğitimi verenler deliksiz uyuduğu söylüyor ben bir kere denedim hem kızım çok yıprandı hem de ben o yüzden bizlik değil dedim geri vazgeçtim
0 oy
(9,118 puan) tarafından
Bu konuda size sonuna kadar katılıyorum. Durumun sebepleri var ama. İlk olarak anne olmaya hazır hissetmeden anne olmak. Sonra arastirmamak. Çevreye kulak tıkayacak olgunluğa ulaşmamak ve evhamlı olmak. 

Kolik dönemi sadece kendi başına geliyor sanmak bunu hastalık gibi görmek ile başlıyor ilk iş. Bu çocuğun gelişim süreci. Çocuk yapmayı düşünürken önce uykusuz geceleri ve sürekli uğraş içinde olmayı göze almak gerek.

Grip. Her çocuk grip olur. Ben gribi şans olarak görürüm. Yeri gelir 2 3 gün uyku yüzü görmem. Ve her seferinde şunu derim yürümeye başlarken düşmesi gibi şimdi bu hastalığı tanıma zamanı. Onu yenicez ve bir sonraki sefere daha kolay atlatacağız. 

Tv de internette otizm ile ilgili şeyleri okuyup evham yapmak. Evet bir gariplik hissediyorsak ilk iş doktora gideceğiz. Soracağız eğer yok birşeyi derse yoktur yolumuza devam edeceğiz. 

Çocuk yapmayı düşünürken birisi bana destek olacak diye düşünmeyeceğiz tek başıma üstesinden gelebilir miyim diyeceğiz. Bunu neden diyorum. Burada anneler tv açıyorum çünkü kimsem yok yardım edecek diyor. Demek ki tek başına çocuk bakacak durumda olmadan çocuk yapmışsınız. 

hamileyim 80 yaşında annem hasta oldu düşük tehlikem var annem yukarıda yatarken serviste ben otopark da arabamda ayaklarımı yarım yamalak uzatıp uyudum. Çünkü pandemi var hastane içi tehlikeli. Sonra sancım tuttu. Annem yukarıda ben aşağıda acilde sancımı durdurmak için serum alıyorum. Annem eve geldi. Haftasına benim suyum geldi. Beni götürecek kimse yok yanımda. Atladım arabaya aldım çantamı büyük oğlumu anneme bırakıp 20 km ötede hastaneye gittim. Arkamdan geldi diğer gelecek olan. Yanımda duracak kimse yok. Sezeryan oldum. Görümcem geldi sağolsun 1 gün durabildi yanımda kendi iş yeri var çünkü. Ablam gelmemek için bahane uydurdu amenna dedim. 2. gün çocuğuma hastanede refakatçi olmadan baktım ve basbasa inanılmaz güzel zaman geçirdik.

Taburcu oldum. Lohusa olduğum dönem 40 gün evden çıkmaz kimse.  Hem çocuğu kontrol için götürüp getirdim hem annemi. Bu esnada büyük oğlumun okulu mezuniyet töreni var. Çocuk yaptım diye onu ihmal edip o ortamda tek bırakamam. Onun psikolojisini de düşünmek zorundayım. Onlara katıldım.

Yani her akşam plan yapıyorum sabah 8 çocuğu okula götüreyim. Bebeğin kontrolüne geçeyim ordan. Annem yorulmasın şimdi dönüşte annemi alıp hastanesine götüreyim farklı yerde ise gideceği doktor. Dönüşte yetişemezsem büyük oğlana annemle gider alırım okuldan. Zaman yeterse önce annemi eve bırakayım sonra gidip çocuğu alayım. Gün içinde bir aksaklık oldu hadi planı değiştir b planı c planı girer devreye. Ama her planın ana karakteri benim :) 

Bunları anlatıyorum zor gibi gelebilir ama ben hiç zorluk çekmedim  ya Allah diyip koyuldum işe. Çünkü çocuğu yaparken tek yapacağımı bu işleri biliyorum. Eşim hiç yardımcı olmadı diyemem. Yeri geldi yemek yaptı. Yeri geldi çocuğu uyuttu. Ama yoğun çalışan birisi olduğu ve işi dikkat gerektirdiği için elimden geldiği kadar onu da yormamam gerekiyordu. Bunun bilincinde istedim birşey isterken. Hatta birşeyler yetişme çabamı görünce yardım iste diyordu ama istemiyordum. 

Bunları söyleme amacımı kimse yanlış anlamasın. Ben buradaki kimseden mükemmel değilim. Sadece işin en başında çocuğu planlarken ben yapabilir miyim diye düşündüğüm planladığım bunların hepsini hesaba kattığım için bunlar bana kolay ve rutin geldi. 

İlk aylar uyumaz çocuk dünyanın en normal şeyi bu. Çok gazı olur, sıcaklar, etrafı anlamak ister, üşür, sürekli acıkır,hastalanır.

Grip benim için dünyanın en normal şeyi. En olmadı diyorum annelere çocukluğunuzu düşünün kimi grip diye doktora götürdü annesi. Şahsen annem çocuk hastalıkları hastanesinde sağlık çalışanı olmasına rağmen ne hastaneye götürdü nede ilaç kullandı bana grip oldum diye. 

Çevre baskısı ve eski kafadan kurtulmamak. Sizi zora sokar zamanla anlamazsınız bile. Çocuğu doğurdunuz. 40 gün kendinizi eve kapatıyorsunuz. Çocuk hasta olur diye dışarıya çıkarmayınca anne de 4 duvar arsında kafayı yiyor. 1 olan iş gözüne 10 geliyor. Ben kar yağarken bebeğimi dışarı çıkardım. Arabayla gezdirdim güzelce giydirip. Eve getirip banyosunu yaptırıp yedirip içirdim. Dolaşmanın verdiği huzur ile çocuğum da benden o enerjiyi aldı. Ağladı mı. Sling kullandım sardım kendime kolik vs olursa yada uyumazsa. Evi süpürdüm. Yemek yaptım. Sonra koca boş zaman var başladım onunla oynamaya. Yine emzirdim beraber eşim gelene kadar uyuduk. Güne erken başladım hep. Geç kalkmak insanı dinlendirmez çünkü. Daha kötü olursunuz gün içinde hep yetişmek zorunda kalırsınız. 

Bu esnada çocuğun okulu kursu ben götürüp getirdim ve okul kurs hep farklı ilçelerde olurdu. 

Şimdi oldu 28 aylık benim sadece güzel anlar aklımda. Ağlarken bile alıp kucağıma eşime ya şunun ağzına bak ağlarken ne güzel oluyor derdim. Yatağında uyurdu yarım saat sonra ay özledim diyip kucağıma alıp sarılıp uyuturdum izlerdim koklardım. 

Bu zamanlar içinde çok hastalandı ağladı, dönem dönem en olmadık yerlerde yapıştı iş güç yaptırmadı. 

Endişe ettiğim yerler de oldu ama koştum peşine gittim doktora çözdüm sorunu oh geçti buda hadi devam dedim. 

Kötüye takılı kalmayın. Bayram öncesi çocuğu grip diye. Bir tanıdığıma annesi bayramda kahvaltıya gelirmisiniz diye sormuş. Annenin dediği ben çocuğumun derdindeyim hasta çocuğum bana bayram yok demiş. Bu olayı aşırı derece dramatize etmek kimsenin işine yaramaz. En fazla bayram sabahı iyi hissederse bakarım konuşuruz diye düşünmek gerek . 

İlk çocuğum çok ciddi bir hastalık yüzünden hastanede 1 ay yattı. Öyle şeyler atlattı ve ben o serviste öyle hastalıklar ile uğraşan çocuklar gördüm ki. İnanın hepimiz o tüm anneler öyle güçlü oluyor ki. Günün sonunda bir sürü kötü şey geçiren anneler çay kahve koyup sohbet edip çocukları birbirimize emanet edip çıkıp bahçede dolaşıp hava aldık. 6 sene oldu hala görüştüğüm anneler var ve o gün ağlayarak beklediğimiz halleri şimdi gülerek hatırlıyoruz. Rabbim dermansız dert vermesin. 

O yüzden anneler bir grip, bir kolik, bir uykusuzluk hali için kendinizi heba etmeyin hiç. 

Of dediğiniz an alın çocuğunuzu çıkın dolaşın bırakın herşeyi evde yürüyün yürüyün. Bana açıkçası arkadaş yanına gidip bir evden bir eve girip kahve çay içmek iyi gelmiyor. Herkesin kendine göre bir derdi var. Negatif yüklü geliyorum böyle zamanlarda. Siz seviyor iyi hissediyorsanız böyle şeyler yapın. Sonra gelin işinize koyulun. Sonra yatın çocukla dinlenin.. Ama bunları yapmak için erken kalkın mutlaka. Gün içinde uyuyup kapatın o arayı. Hastalık kolik bunlar gece pik yapar sizi de çocuğu da uyutmaz gündüzü iyi degerlendirin. 

Kolay büyüyen çocuk yok. Çocuğu tek başına büyütmek inanın zor değil. Asıl zor olan kalabalık büyütmek. Kalabalık evlerde yaşayan anneler için daha üzücü buluyorum ben durumu. Evde kendi çekirdek ailesi ile yaşayan anneler şanslılar.

En ufak boşluk çocuğunuz ile zihninize kaziyacağınız güzel anılar için bir fırsat. 

Asla çok titiz anne olmayın. Mikropdan korkmayın. En çok hastalanan çocuk annelerinin 1 zıt öözelliği vardır. Birisi tam anlamı ile pislik içinde evi olanlar. Ama tam anlamı ile pis öyle dağınık vs değil. Yada çok temiz titiz anneler. Ortayı bulun. Temizlik kölesi olmayın.

Çocuk da eninde sonunda yemek yer yemiyor diyen anneler. Çocuklar yemediğin zaman önüne o sürekli yediği tek çeşit yemeği koyacağınızi biliyor. Çocuğunuza yemek yedirmeyin çocuğunuz yemek yesin. 

Rahat olun her anın keyfini çıkarın. Ağzım burnum diyene kadar biri 12 yaşında diğeri 28 aylık oldu. Her halleri her yaşları ayrı güzel ve ayrı zor.. Ama geçen günlere geri dönmek mümkün değil. Şu gün geçsin diye dua etmek yerine o günün tadını çıkarın bol bol. 
(92 puan) tarafından
Allah razı olsun. İşiniz belki vardı. Ama bizleri düşünüp yazdın onca şey. Biz grup kurcaaz bu yüzden ben yazmıştım. İstersen sende gel. Öyle görünüyor ki senin sohbetine ihtiyacımız olacak
(838 puan) tarafından
Benide alın birbirimize dr oluruz piskoposlar çok pahali:)))
(1,000 puan) tarafından
Hahaha sesli güldüm yorumuna ya
(838 puan) tarafından
Napim anam bacım valla biktim
(9,118 puan) tarafından
Canım benim senden de Allah razı olsun. Şimdi şöyle ki dünyanın durumu malum. Burada kim gerçekte kimdir bilmiyoruz. Bu yüzden ben buradan numara alışverişi yapamam.. Daha önce sadece bir annenin çok yardıma ihtiyacı vardı instagramımı verdim yardımcı olabilmek adına. Sizlere bol güzel sohbetler. Eğer gaz almaya ihtiyacınız olursa ikicocukanasi hep burada :))) iyi sohbetler
0 oy
(27 puan) tarafından
Ama minicik bebek yardıma muhtaç tabiki yorulacagiz ben onun bu minik hallerinin hayalini kurdum tüm zorlukları bilerek istedim hatta yillardir istiyordum kuzum 7 yıl sonra geldi hiç of dememeye çalışıyorum ilk doğdu emziremedim sarılık oldu canımı vermek istedim hala emme sorunu yaşıyoruz hatta şuan süt sağarken yaziorum canım aciyo ama olsun onun için değer.ben utanmadan bebe doğdu ikinci nezman olcak diom ben yavrum da iki aylik oldi dün çok şükür uygulamayı bende yanlız kalmamak için indirdim.hamileyken de böyle soru cevap kısmı vardı çok acimasz yorumlara şahit olduğum için indirip indirmeme konusunda kararsızım.boyle sohbet havası olsa hergun kafamız dağılır 
(27 puan) tarafından
Orası öyle ☺️inşallah bebekle yalnızlık yaşamam.burda birbirine destek olan insanlarla karsilasirim
(1,000 puan) tarafından
İnşaAllah canım bana yazabilirsin elimden geldiği kadar yardımcı olurum
(27 puan) tarafından
Çok teşekkür ediyorum
(92 puan) tarafından
Bende tek kalıyorum bebekle evde o yüzden bazen sohbete çok ihtiyaç duyuyorum. Ondan dedim wp grubu kuralım diye
(1,000 puan) tarafından
Öyle gerçekten
0 oy
(12 puan) tarafından
Çok doğru teşekkür ederim
0 oy
(352 puan) tarafından
Güzelim ağzına attığın lokmayı bile çiğnemeden yutamiyorsun. Tabiki yorulucaz evimiz dagilicak çayımız soğuyacak ama zorlu yılların sonu çiçek bahçesi olacak inanki üzülme stres yapma sakın olurmu 
(92 puan) tarafından
Geçecek dimi
0 oy
(352 puan) tarafından
Kendini yanliz hissetme burdan özelden yazabilirsin WhatsApp grubu Kurarsanız bende varım 
(352 puan) tarafından
Çocuğun biri sormuş babasına bizim bu fakirligimiz ne zaman bitecek diye babası 40 gün demiş çocuk 40 günden sonra zenginmi olucaz demiş. Babasida yok oğlum 40 gün sonra fakirliğe alışıcaz zaten demiş.
(92 puan) tarafından
Çok isterim. Maksat sohbet grubu olsun sorularımizi kime soruyoruz bilelim. Burda kötü yorum yapan bile çıkıyor insan daha kötü oluyor

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 214 göst.
25 Haziran 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde ozgul güneş (29 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 209 göst.
18 Haziran 2021 12-24 ay arası bebekler kategorisinde ✓✓Clk38✓✓ (344 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 216 göst.
27 Şubat 2021 Doğum Sonrası Anne kategorisinde TbAsl (53 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 403 göst.
...