0 oy
327 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (15 puan) tarafından
Hamileyken fazla almadım kizlar kilo dogum yaptim aldim 90 kilo almışım sutum kesilmeden diyet yapmak istiyorum ne yapmam lazim kilo almak istemiyorum daha fazla

3 Cevaplar

0 oy
(374 puan) tarafından
Hamur işlerini kesin ekmek vs bunlar zaten süt yapmaz sebzeler süt yapar ve en önemlisi su içmek bol bol su içmeniz gerekiyor. Emzirdiğiniz için gün içinde enerjinizin düşmemesi için protein ağırlıklı beslenin. Süt yumurta yoğurt vs. Ara öğünlerinizde tatlı niyetine meyve yiyebilirsiniz. Meyveyi akşama bırakmsyın direk şeker olarak depolanıyor vücutta. Tabi hepsini birden kesmek zor gelebilir azar azar kesebilirsiniz. Sporlada desteklersiniz müthiş sonuç alırsınız
-Reklam-
0 oy
(2,180 puan) tarafından
Emzirirken hangi diyeti yaparsan yap sutun azalir ya da verimsiz olur. Benim arkadasim yapti sutu asiri azaldi ve meme reddi de olunca bi daha tutturamadi. Zaten zamanla gidecek o. Sen ogunleri asiri tuketmemeye, olculu yemeye dikkat et. Abur cubur, tatli vs tuketmemeye calis. 
(3,659 puan) tarafından
Kiz ne alakasi var. Ben oglumda cok dikkat ettim. 7ayda 75den 49 kiloya dustum. Sutumde foşur foşurdu masallah. Oglumda her ay 1650 1600 1400 1200 oyle kilo aldi. 9.5 kiloydu 4 aylikken dusun.
(2,180 puan) tarafından
Dikkat etmek baska diyet yapmak baska. Benim arkadasim baya diyet yapti cok az yiyodu resmen o yuzden azaldi. Bende dikkat ettim. Herseyden olculu yedi.. Oyle kilo verdim ogullarim snnki gibiydi ikiside. Dikkat edilirse zaten emzirmeyle gidiyo :)
(3,659 puan) tarafından
Arkadasininki diyet degilki zaten :) diyetisyenlerde doyurucu veriyolar listeleri tavuk balik kofte falan
(2,180 puan) tarafından
Ilk defa diyetisyen gormedim heralde. Annem senelerdir ozel diyet yapiyor, kiz kardesim diyetle zayifladi. Gramaj usulu veriyolar. Her ogunde protein yemiyo. Vucudun emzirirken karbonhidrattan proteine hepsine ihtiyaci var. Kararinda yerse gidecek zaten. Neden bu kadar savundugunu anlamadim yani. Yapsin mi? Ben zaten dikkat et abarti yeme verirsin diyorum. Bende dikkat ediyorum ama yememezlik yapmiyorum kararinda yiyorum.
(3,659 puan) tarafından
Canim annen yada kardesin emzirirkenmi gittiler diyetisyene bilmiyorum ama cevremde emzirirken diyetisyene giden var. Gayet doyurucu seyler var listesinde yani. Hic ac kalarak vermediler kiloyu. Her ogunde proteini kimse yemiyo zaten.

Benim esim yurtdisi calisiyo gidince 7 8 ay hic olmuyor bende 2 cocuk var ve yeri geliyo sabahtan aksama ac yatiyorum ben ama sutumde kaliteside masallah. Kizim 9 aylik hala sadece emiyo ek gida yemiyo. Sutumle doyuyo cunku. Ve 11.5 kilo. Yani sut ve kalitesi tamamen kisiye bakiyo. Ablam neler yedi icti sadece kendisi kilo aldi dpgum yaptigi kilonunda 10 kilo ustune cikti ama sonuc sutu yine yoktu.
(2,180 puan) tarafından
Arkadasim iki cocuk emzirdi, ikisinde de sut vardi ama ucuncu de diyet yapti azaldigini kendide soyledi. Ac kalmiyosun ama normal harcadigin kalori ve enerji emzirme de farkli. Sut emzirdikce olur ama yeme icme de etkiler. Sana olmadi diye olmayacak degil. Ben bana neden aciklama yapiyosun anlamadim. Senin fikrini kabul etmek zorunda degilim ki. Ben olan bi olaydan bahsedip arkadasin dikkat etmesini soyledim. Sen istersen yap.
(3,659 puan) tarafından
Sen genelleme yapip hangi diyeti yaparsan yap sutun azalir ve verimsiz olur dedigin icin yorum yaptim. Yoksa kimseye fikrimi kabul ettirmeye calismiyorum.
0 oy
(449 puan) tarafından
Ben üç ay diyetisyene gittim bebeğim altı aylıktı hiç bir azalma olmadı sütümde zaten hamur işi makarna pilav bunlar yenmeyecek bunlar süt yapmıyo zaten bol yeşillik su süt yapan bunlar 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 180 göst.
0 oy
5 cevap 417 göst.
27 Temmuz 2022 Doğum Sonrası Anne kategorisinde VefaS (6 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 207 göst.
0 oy
1 cevap 148 göst.
17 Şubat 2024 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde HEKbebek (89 puan) tarafından soruldu
...