0 oy
169 göst.
24-36 ay arası bebekler kategorisinde (193 puan) tarafından
Oğlum dört ay sonra üç yaşına girecek ve ben ne emzik biraktirabildim ne tuvalet alışkanlığıni kazandirabildim ne de süt icmesinin önüne gecebiliyorum. Uyanır uyanmaz süt istiyor arkasından kahvaltı yapmıyor akşama kadar yemek yemiyor acıktıkca inatla süt istiyor kilo alımı bir senedir durdu çok üzülüyorum. Ben çocuğumu hiç bir adım öteye tasiyamiyorum ne yapsam olmuyor. Aynı durumda olan var mı? Emziği nasıl bıraktınız tuvalete nasıl alistirdiniz? Sütten nasıl vazgecicez biz....
Bebek Ayı 32

1 cevap

0 oy
(2,384 puan) tarafından
Benzer şeyler yaşadım yaşıyorum. 

Öncelikle bunları çocuğunuzun iyiliği için yaptığımızı kafamıza yerleştirmeliyiz ve sakin ılımlı kucaklayan fakat kararlı olmalıyız. Çocuk bu kararlı kısmını ağlayarak aşıp aşamayacağını deneyecektir. 

Emziğin dişe verdiği zararı gösteren görselleri internetten açtım gösterdim. Emzik dişlerinin düşmanı ona ihtiyacın yok. Biraz üzüleceksin ama artık emzik kesinlikle yok. Onu atmalıyız deyip kucaklaşıp birlikte ağlaştık :) her seferinde bunlardan bahsedip dikkatini dağıttım sevdiği başka şeylerle. Gündüz ilk seferde biraz ağladı. Ağlayıp rahatlaması için net olduğumu belli ettikten sonra iki  dakika sessiz kaldım. Gerisi dikkat dağıtmayla halloldu. Akşam yatarken tekrar istedi. Babasından istedi. Babasının da veremeyeceğini, anne baba kararlarının ortak olduğunu dişerinin ***** olduğunu anlattım tekrar. Biraz mıızırdandı döndü durdu yatakta. Uyudu. 2 . Gün isteme sayısı ağlamadan oldu ve sayı azaldı. 3.gün daha da az istedi. Sonra unuttu. Benimki bıraktıysa herkesinki bırakabilir o kadar bağımlıydı. Kendinden bir parçaydı. Sadece üzüldüğünde kucaklaşın birlikte üzülün ama annenin hayır dediğinde dönüşü olmadığını bilsin yeter. 
(193 puan) tarafından
Güzel anlatmışsınız çok teşekkür ederim. Dediğiniz gibi yaptım uzun uzun anlattım götürdük birlikte çöpe attık ama gece olunca uyumadı bir türlü gece üçe kadar direndim vermedim ağlayarak uyudu sonunda bir saat sonra gene emzik diye ağlayarak uyandı o an pes ettim birde 8 aylık hamileyim. O kadar inatçı ki kucağıma alsam çırpınıyor kendi haline birakdam helak oluyor. Eşim bir anda olmaz önce azalt diyor gündüz hiç verme diyor onu yaptık gündüz isteyince dikkatini dagitabiliyorum ama onsuz uyumuyor asla.
(2,384 puan) tarafından
Oy hamileyseniz çok zor. Aynısını yaşadım. Kardeşi doğunca tüm huyu suyu değişti. İnat üstüne inat. Huysuzluk üstüne huysuzluk.bebekten çok onunla ilgileniyorum. İlk göz ağrısı olunca biraz şımartıldı sanırım babaanneai babası ben... Davranış öğretmem, eğitmek çok zor çok. Hayırlı evlat olsunlar inşallah ne diyelim
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 279 göst.
20 Nisan 2024 24-36 ay arası bebekler kategorisinde Yabancıbiri (2 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 669 göst.
0 oy
1 cevap 148 göst.
4 Mart 2022 24-36 ay arası bebekler kategorisinde Hsrtelbs (7 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 224 göst.
4 Nisan 2024 24-36 ay arası bebekler kategorisinde Senakaya (18 puan) tarafından soruldu
...