0 oy
878 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (32 puan) tarafından
Dün doktora götürdük 4ay +1 günlüğüz. Doktor kilosu ve boyusu hareketi vs 8 aylık gibi dedi. Ek gıdaya başla suya başla dedi. Kural koymadı çünkü ilerde sende bebekte zorlanır herşeyden Azar azar ver dedi sadece kıvamı çorba kıvamı gibi olsun çünkü yutamaz küçük dedi. Ve suyu kaynamış verme dedi mineralleri ölüyo dedi içtiğiniz su normal oda sıcaklığında olsun onu ver 3 4 kaşık dedi. Yogurt sebze meyve suları verebilirsin dedi. Yani sınır koymadı 1 2 kaşık ver tattır dedi sonra çorba yaparsın pirinç bulgur mercimek et suyu dahilinde dedi. Karnıbahar verme sadece gaz yapabilir dedi. Sebze ve meyveleri de normal su ile sulandır dedi. Kızlar ben bugün ev yogurdu verdim 1 2 kaşık kadar. Çünkü yogurtta verebilirsn dedi. Yarın da patates vereyim diyorum çok az. Sonra tekrar yogurt veririm. Sonra havuç diye düşünüyorum. Haftaya da elma suyu veririm ay çok zor bir süreç. Doktor yılların doktoru eskişehir de olanlar bilir herkesin çocugunu yetiştirmiş 35 yıllık görev yapan doktor yani ben çok şaşırdım başla diyince. Oturt dedi kucagında dedi. Gelişimi çok iyi çünkü dedi. Boyu 67 kilo 8 doğum da boyu 51 kilosu 3.300 dü. Siz ne düşünüyorsunuz? 

17 Cevaplar

0 oy
(352 puan) tarafından
Bence çok erken tabi siz bilirsiniz. 10 tane doktora sorsan 10 da bu ayda ek gıdaya başlayın demez bence. Hemde gelişimi güzelse neden ek gıdaya başlayın dediki. 
(352 puan) tarafından
Yok canım yaşamadık ama çoğu çocuk meme reddi yapıyor biberon kullanınca
(347 puan) tarafından
Sma nin hangisini kullanıyorsunuz Bende kullanıyodm ama kızıma pek yaramadı aptamil aldim
(32 puan) tarafından
Bende anne sütü geceleri de hipp mama veriyorum. Devam dedi doktor güzel mama dedi. Bence her doktor farklı tabiki 10 doktora gitsem 5i başla 5i erken dicek. Her çocuk her yol farklı bence.
(352 puan) tarafından
Sma optıpro kullaniyoruz.
(347 puan) tarafından
Evet i iyidi ama gaz yaptı kızıma
-Reklam-
0 oy
(297 puan) tarafından
Kuzum cok erken neden boyle demis ki gelsimide iyiyse Vallah cocuqlarmin 2 nede 6 ayinda basladim tek anne sutu alyorlardi 4 aylik midesni bozarsin dikkat et
(32 puan) tarafından
Valla bilmiyorum başla dedi tadım şeklinde. Bence bu ön hazırlık. Kalkıpta kase kase vermicez. Millet yaptığı yemeğin suyundan banıyo o daha zararlı. İçinde yağ var tuz var ne yemek yaptığına göre içerik değişiyor. Sanırım demek istediği ön hazırlık tadları anımsatmak 6 ayda da çorba şeklinde yemek şeklinde vermek bence.
0 oy
(297 puan) tarafından
Vallah 4 aylik diyilde sanki 9 8 aylik bir bebekden dansirsan Allah askina 4 aylik bebek oturtulurmu mesela men hic bebeklermi oturtmadim kendileri oturdu dokdorum hic bi sey yapma dedi yere koyordum bir zaman bakdim oturdular zamani gelince 4 aylik onun beli zarar gorur turukcemde iyi diyil yillarin domdoru olsun bi dusun 4 aylik bi bebek elma verecem sunu verecem 6 aylik qizma muz vermisdim bi kere midesi bozulmusdu qusma hasdaneye yatdiq dokdor bana neden acele etmisin dedi 7 aydan sonra basla muzu herseyin zamani var bence cox erken yani
(32 puan) tarafından
Benim bebek 3 aylıkken oturmak istiyordu. Ki şuan çoğu doktor kucağınızda yayık pozisyonda oturtun diyor. O konuda bir sorunum yok zaten. 1ay sonra da destekli oturtcam. Kucakta oturuyor çünkü. İlerde başlarsan alerjik reaksiyon artma olasılığı var anneler de bebekler de çok zorlanıyor ve sonrasında bebeklerde katı gıda reddi çok oluyor o yüzden az sadece amaç tattırmak dedi. Ana besin anne sütü ve geceleri mamasını veriyorsan ver dedi. Bana da erken geldi ama kötü bilgisiz cahil bir doktor da değil. Kaç tane ailenin çocugunu tek seferde hastalıklarını bulan ün yapmış bir doktor. Boş konuşmuyordur ama ben tabi sizlerden de bilgi almak istedim.
(1,000 puan) tarafından
4 aylık bebek oturtulur hatta 3 aylık bebek de oturtulabilir eğer çok hevesliyse Osman gönülal izleyin 3 aylık bebek oturtulabilir diyor kızım çok hevesliydi 3 aylıkken oturtmaya başladım 6 aylık olduğunda çok rahat desteksiz oturdu
(213 puan) tarafından
Aynen bebek hevesliyse ona göre hareket edersin benim kızımda 3 aylıkken çok hevesliydi kucağımızda otururdu ama uzun değil şimdi 5 aylık birdefa oturtayım hele desteksiz oturabilecekmi dedim öncesinde hep kucağımızda oturur pozisyonda otururdu 4 aylıkken 3 günden beri baktım desteksiz oturtum oturdu hemen 1 2 dk oturuyor desteksiz sonra hareket edince sallanıyor biraz ve sağa sola ve arkaya düşüyor şuan 5 aylık ve desteksiz oturabilir
(32 puan) tarafından
Osman gönülal hep takip ediyorum. O dr çok seviyorum.
(1,000 puan) tarafından
Videolarını bende seviyorum gerçekten bilgili biri
0 oy
(8,954 puan) tarafından
Başka bir doktora daha danışın. Bu denilen şeylerin çoğu mantıksız. Mesela mercimek 8 aylık bebeğe bile gaz yapıyor. 4 aylık bebeğe verirseniz geceyi acilde geçirmeniz garanti. 
(32 puan) tarafından
Yok ilk önce sebze meyve yogurt en son yani sonradan başla onlara dedi. Şimdilik öyle bir şey zaten yapmam :)
0 oy
(834 puan) tarafından
Ben olsam o dr a önüne bi sofra bezi serip bi tava sucuklu yumurta yapıp eline de tüm ekmek veriyimmi derdim tamam ben de 3 çocuk büyüttüm bu 4. Bebeğim evet 5 aylıkken başladım ek gıdaya ama az yoğurt mama kıvamında sebze püresi filan olarak halletmesi kolay şeylerle başladım 
(32 puan) tarafından
Zaten o şekilde başla dedi. Ben mi yanlış anlattım acaba ya. Sonradan karıştır dedi ki o da 6 7 aya tekamül ediyor. Pirinç mercimek bulgur kemik suyunu sonradan verebileceğin çorbalara katabileceğin şeyler dedi. Bende yogurt verdim çok az bugün sonra yavaş yavaş Mevsim sebzelerini  buharda haşla suyla aç 1 kaşık tattır dedi. Sonra meyvelere geçersin dedi. Sonra Bi iki sebze birleştirip verirsin dedi ki bu dediklerini yapmam sanırım uzun sürer. Gerçekten çok zor bir süreç.
0 oy
(110 puan) tarafından
Valla benim içim ne kadar geç o kadar iyi olurdu. Çünkü hergün ben yavruma ne yemek yapsam da yemicek acaba diye düşünmek çok sıkıcı :))
(32 puan) tarafından
Yaaa kesinlikle dünden beri nasıl düşünüyorum. Aslında amaç ilerde bebişler damak tatları oluştuğu için sende bebekte zorlanır o yüzden gelişimi de iyi kaldırabilir başla hafiften dedi :) yaaa dünden beri ak mı kara mı düşünüp duruyorum. Ama yogurdu bi yiyişi vardı surat ifadesi falan Allahım büyüklerini görmeyi nasip etsin inşallah :))
(110 puan) tarafından
İnşallah yemeyi Seven bir bebe olur da benim gibi sinir strese girmezsiniz daha çok. Şu sıralar sanırım en fazla ettiğim dua bu. Çok amin cümlemize nasip etsin :)
0 oy
(46 puan) tarafından
Bize doktor başlatmadı gelişimi iyi anne sütü yetiyor başlama 6 aydan önce die.Geneldede anne sütünün yetmediği gelişimi geride olduğu zaman mamaya başlatıyoruz ek gıdaya bile başlatmıyoruz çok erken dedi doktor bizde 6. Ayı bekledik başlamak için ilk defa erken ek gıdaya geçiren bir doktor duydum
(32 puan) tarafından
Evet aslında öyle dediğiniz gibi. Zaten anne sütü ve mama ağırlıklı beslenicek bozmucaz bu durumu dedi. Emzir yarım saat sonra tattır 2 kaşık dedi. Amaç ön hazırlık bence. Öğün bile değil. Gerçekten iyi bir doktor kapısında sıralar oluyor inan bende başlatmaz sandım ama benim bebiş baya önden gidiyor demek ki :) zaten sofraya da ilgisi çoktu.
(46 puan) tarafından
Çocuk büyütmek gerçekten zor herkes farklı şeyler söylüyor
0 oy
(724 puan) tarafından
benim kizim da 4 ay 5 gunlukken 69 cm 7200gr di. Az kilo aldigimiz halde bize ek gida baslatmadi, kilosu sizin minnosunuzdan az oldugu halde.tabii bilemiyorum ben sadece anne sutu verdigimdendir belki de.

Su an 4ay 11 gunluguz, 3 aylikken yatay bir sekilde oturmaya basladik simdi ise kucagimda oturtuyorum ama zorlamadan. Oturtun ama suresini cok uzun  tutmayin bence. Uzun sure kucakta dahi oturacak kadar buyuk degiller.
(32 puan) tarafından
Yok zaten 5 dakika sonra sıkılıyor. Kaldırıyorum oyun halısına yatırıyorum. Öyle şak diye oturtmuyorum. Ama 3 aylıktan beri oturmaya meyilliydi. Dediğim gibi ek gıda süreci zor ve her bebek için farklı aslında. Doktor güvenilmeyecek biri değil bende şaşırdım elbette. Ama bence o hafiften yavaştan ön hazırlık anlamında dedi. Kimi anne yaptıgı yemeğin suyundan veriyor bunu vermemem gerektiğini ona özel yapmam gerektiğini söylemek istedi bence o yüzden de sebzelerden başla dedi yogurttan ve sonrasında meyvelerden. Bakalım bugün tepkimiz güzeldi yogurdu güzel yedi tabi ev yogurdu ekşi oluyor :) onun Bi surat ifadesi vardı :)
(724 puan) tarafından
ah 6 aydan once birsey vermek istemiyorum ozendirmeyin beni:))) benimki cok bogazli ama korkuyorum ben ya gerci doktorumuz bize onermedi:)
(32 puan) tarafından
Özendirmk olmasın doktorunuz ne diyorsa ona uyun tabi ki :)
(78 puan) tarafından
Az kilo aldığı halde mi şaka misiniz 4 aylık ve 7200 diyirsunuz
(724 puan) tarafından
Yo ciddiyim, doktorumuz soyledi en son onun kontrolunden sonra 300 gr almistik.bir dahaki ay yine az kilo alirsa ona gore yol izleyecegimizi belirtti
0 oy
(48 puan) tarafından
Burada kımse doktor degıl doktorundan emınsen ver bende bebegım 4 aylıkken meyve verıyordum 5 aylıkkende ek gıdaya gectık hiç bır sorunda yaşamadım aksına faydasını gördüm ben
(32 puan) tarafından
Evet eminim doktordan. Bana da o şekil konuştu. İlerde zorlamamk için. Bebeğin hazır dedi.
0 oy
(1 puan) tarafından
tarafından yeniden gösterildi
Doktorunuz kim acaba bende Eskişehir'de yaşıyorum merak ettim 
(32 puan) tarafından
Mehmet yaşar akarca
0 oy
(213 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Bence de başla canım benim kızım 5 aylık ben başladım keşke daha erken başlasaydım diyorum ama doyumluk değil herşeyin tadına baktır ben ayran yoğurt mandalin suyu elma armut haşladım içine muz koyup verdim ayreten muz verdim çorba verdim yediğimiz yemeklerin suyundan olur tattırıyorımki biraz büyüdüğü zaman isteksiz olmasın tatlarını alsın istiyorum pilava yoğurt katıp yoğurdun süzüp yoğurdunu verdim bunu çok sevdi ve herşeyi ağzına atıp birseyler gevelemek istiyor sofr serilsin sofraya bakıyor sanki sofraya kendide geleceköiş gibi birşeyler yerken bizi iyice izliyor sanki istiyormuş gibi  

Yumurta alerjimiz olduğu için yumurta ve yumurtanın girdiği hiç bir besini vermiyeceğim 

Kilosuda gayet iyiymiş hatta ayına göre biraz fazla olabilir ortalama kiloya göre 

Benim kızım 4 kilo doğdu 5 aylık 8 kilo
(32 puan) tarafından
:) maşallah evet bizimde kilo iyi. Doktor da zorlanma ilerde sadece tattır dedi emzir yarım saat sonra ver dedi. Amaç ön hazırlık bence.
0 oy
(19 puan) tarafından
Öncelikle maşallah bebislerimize benim kızımda 4bucuk aylık 8 kilo iki doktora gittik ikiside böyle birşey söylemedi 6.ayı bekleyin diyorlar. banada erken geliyir açıkçası ama doktorunuz dediyse birşeyde söylenmez 
(32 puan) tarafından
Maşallah :) evet her doktor her bebek farklı.
0 oy
(380 puan) tarafından
Benimki 4 aylik iken 66 boy 7600 kg idi. Ama bizim doktor basla dememisti. Ve suan 10 bucuk ayligiz gelisimide gayet iyi. 10 aylik iken aile hekimine gittik gelisimi 13 aylik ile ayni dedi hatta. Sizin doktor bagirsagi tam olusmamis bebege neden ek gida onerdi. 38 haftalik dogdu bebegim 50 cm 3400 kg. Ekgidayi bi zaman sonra reddedebilir
(32 puan) tarafından
Bilmiyorum elbette bir bildiği vardır. Yoksa neden başla desin ki. Bu süreç nasıl ilerlicek merak ediyorum doğrusu.
0 oy
(529 puan) tarafından
4 aylık bebeğe ek gıda başlanmaz o hangi nasıl doktormuş ilginç doğrusu. Verdiğiniz hiçbir şeyi bağırsakları zaten sindiremeyecek.
(32 puan) tarafından
Eskişehir de yılların tecrübesi olan 35 yıldır bu mesleği yapan yiğenlerimin doktoru. Bana da erken geldi ama herhangi bir sorun yaşamamam için başlayalım dedi. Yavaş yavaş dedi.
0 oy
(54 puan) tarafından
bence başlamayın tadımlara bende 4 aylıkken başladım alerji oldu 1 ay geçti hala geçmedi yanak altlarında erken başlayınca biz uğraşıyoruz valla cocuğun çektiği de cabası
(32 puan) tarafından
Bugün yogurt verdim başladım yani. Sorun olursa doktorla iletişim halindeyiz. Bakalım nasıl bir süreç bizi bekliyor.
0 oy
(78 puan) tarafından
Yapılan klinik ve bilimsel araştırmalar sonucunda bebeklerin ilk 6 ay sadece anne sütü alması öneriliyor. Anne sütü yetersiz ise mama takviyesi öneriliyor. Ek gıda için kesinlikle 4 ay çok erken. 

Bütün yorumlara ısrarla " sadece tadım yaptıracağım, fazla vermeyeceğim" gibi şeyler demişsiniz ama zaten ek gıdaya 6.ay da başlayan da tadımlar ile başlıyor. 

4 aylık bir bebeğin sindirim sistemi tam oturmamıştır ve siz bunu dışardan gözlemleyemezsiniz. Bari bir ay daha bekleyin, yani en azından 5 aylık olsun. Bu ne acele ? 

Bir doktor önerdiyse, 10 doktor önermez. 
(32 puan) tarafından
Hanımefendi her doktor her bebek farklı demek ki bilimsel ilerliyorum zaten kendi başıma vermiş olduğum bir karar değil bu. Doktor ne dediyse ona uygun olcak şekilde. Çünkü gelişimi ilerde dedi 4 aylık gibi değil dedi demek ki birşeyler gördü ki bu yola başvurdu bende ilk başta şaşırdım lakin doktor da güvendiğimiz bi doktor başı boş doktorlardan değil. Zaten 4 ayı doldurduk 5ten gün alıyoruz.
(32 puan) tarafından
Ayrıca sağlık ocağına gittim aşımız vardı. Dedim ek gıdaya başladık çok şaşırdım dedim. Şuan çoğu hekim çocuk uygunsa elverişliyse başlıyoruz artık 6ayda öğün olarak veriliyor dedi şuan tadım yapacaksınız ve garip gelmesin size dedi artık başlanıyor dedi. Hadi buyur burdan yak.
0 oy
(644 puan) tarafından
Yeğenim 4 aylık 8 kiloydu doğum kilosu da 3 kilo bu arada. Doktoru hiç ek gıdaya geç demedi. Anne sütü veya mama iyi geliyorsa hiç başlama bence.Ek gıda muamma inan hiç belli olmuyor. Heveslenip başlıyorsun ama istediğin gibi gitmiyor malesef. Gelişimi genelde geriyse ek gıdaya geçtirilir.
(32 puan) tarafından
Hadi doktoru geçtim sağlık ocağına gittik bugün aşı vardı. Ek gıdaya başladık dedim. Artık çoğu hekim çocuk iyiyse başlatıyor dedi. 6.aya kadar hazırlık bu dedi. Sonradan çogu bebek gıdayı rreddediyor dedi
(644 puan) tarafından
Senin bebeğin sen karar vereceksin tabi ama ben etrafımda gelişimi anne sütü veya mamayla iyi olup ek gıdaya gectiren görmedim . En azından 5 i bitir bence. Bebeğimin 4. ayda kilo alımı yavaşlayınca doktorum 6. Ayda başlarız ek gıdaya demişti ama sonraki ay toparlayınca başlatmadi mesela.  Doktorların bakış açısı da farklı oluyor demek kim

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 201 göst.
0 oy
5 cevap 457 göst.
0 oy
4 cevap 218 göst.
0 oy
7 cevap 367 göst.
...