0 oy
224 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (112 puan) tarafından
Merhaba ben 2. Üniversitemi okuyorum, 3.sınıfı hamile olarak geçirdim oldukça zor ve stresliydi. Sağlık bilimleri fakültesi ebelik bölümü öğrencisiyim. 4. Sınıfın ilk dönemini dondurdum, bebeğim şuan 5.5 aylık, bir ay sonra okul başlayacak, bebeğim 6,5 aylık olacak. 3 gün hastanede tam mesai stajım olacak, diğer günler okul, okulun olduğu günler eve gelip gidebilirim ama stajın olduğu günler eğer uzaktaki hastane çıkarsa staj için maalesef gelip gidemeyeceğim. Süt sağıp koymam lazım ama nasıl olacak bilmiyorum. Bir yandan diyorum ki mezuniyete az kaldı bu dönem 3 ay gidip önümüzdeki dönem Eylül'de gidersem ocakta mezunum biran önce mesleğini eline al kızının güçlü bir anneye ihtiyacı var bir yandan diyorum ki bebegin çok küçük Eylül'de başla. Ama o zaman da bir sene okul var şimdi gitsem en azından yaz giriyor araya. Anlatabildim mi bilmiyorum. Ne yapsam şaşırdım. Tecrübeli annelerin fikrine ihtiyacım var, ise başlayanlar ne kadar önce sağım yapıp buzluğa attınız, benim gibi küçük başlayanlar alisabildi mi? Yani şöyle bir durumda var, kendimi de unuttuğum bir dönemdeyim eski hayatımı da özledim psikolojik olarak da iyi gelecek gibi ama bebeğimden ayrı kalacağım gün içinde belli bir süre o nasıl etkiler onu da bilmiyorum, çıkamadım işin içinden güzel anneler. Fikir verir yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkür ederim.

4 Cevaplar

+1 oy
(138 puan) tarafından
Her çalışmaya başlayacak olan anne aynı kaygıları yaşıyor emin ol. Ben çok ağladım çok araştırma yaptım ama çok şükür her şey yolunda gitti. 6 aylıkken işe başladım. Sağdığın sütler dolapta üç ay duruyor zaten. Ben bir ay onceden başladım buzluğa atmaya. Annen bakacakmis zaten çok güzel. Ben bir gün önceden içeceği sütü sağıp dolaba koydum. Annem ısıtıp onu verdi. Sagamadigim gün hasta olduğum gün buzluktan eritip verdi. İşe gitmek sanada iyi geliyor emin ol. Çünkü eve daha mutlu dönüyorsun. Bebekle daha kaliteli zaman geçiriyorsun.  Allah yardımcınız olsun. İnşallah hemen uyum sağlarsınız.
(112 puan) tarafından
İnşallah, teşekkür ederim desteğiniz için
-Reklam-
0 oy
(55 puan) tarafından
En önemlisi bebeğinize kim bakacak? Çünkü inanın en zor kısmı bu oluyor, nasıl bakıyor vs. Şu an sütünüz iyidir günlük iki sağım yeter bence. Bu sağımlar 90 ml yi geçmesin. Meme de süt azalınca meme reddi başlayabilir. Staj içinde doğum belgesi ile önce okulunuza dilekçe verin yakın bi hastahane için, daha sonra da çıkan hastaneye dilekçe verin bence söz konusu bebek olduğu için yardım etmeye çalışacaklardır. 
(112 puan) tarafından
Annem bakacak inşallah, en başından beri bizimle her gün geldi gitti desteğini esirgemedi sağolsun, staj için sağlık bakanlığı karar çıkarıyor 4. Sınıf ebelik 2. Dönem su hastanede staj yapacaktır diye, hocalarımız sürekli geziyor hasta sunuyoruz o sebeple ayrı bir hastanede staj yapamam maalesef
0 oy
(2,352 puan) tarafından
Tabi ki eğitiminizi tamamlayın güveneceğiniz bakacak biri varsa. 

Sütü her fırsatta sağın dolaba atın. 

Kim bakacak ne nerde bakılacaksa orda vakit geçirin başlamadan 1 hafta ömce falan. Bebek de bakacak kişi de alışsın. Küçükken ayrılıp işe gitmek daha kolay. 2 güne alışır. Bebekler bizden daha güçlü. 
(112 puan) tarafından
Annem bakacak onun yanına yerleşeceğiz bir süre evi müsait birde okul ve hastane oradan daha yakın
(2,352 puan) tarafından
Çok iyi.o zaman  okul bitti sayılır. Hayırlı uğurlu olsun şimdiden :)
(112 puan) tarafından
Teşekkür ederim desteğiniz için, inşallah :)
0 oy
(98 puan) tarafından

Elbette ki zorlukları olacaktır en azından bebeğiniz ek gıda döneminde hem süt hem gıda destekli gidilebilir sütünğz yanlış hatırlamıyorsam 3 saat dışarda 3 gün buzdolabına 3 ay dondurucuda durabiliyor hem annenizin yanında yaşıycakmışsınız bir süre bu süre de sütler de hasar görmez dolaptan dondurucudan buzdolabına çıkarıp donu çözülünce suda ısıtıp verebilir anneniz zaten bilir bunları siz de gözünüz arkada kalmaz ben de çalışmayı düşünüyorum ama tabi 6 aylıkken değil en azından 1 yaşına gelsin diye bekliyorum annem yaşadığım şehire taşınır ise işim daha çok kolaylaşacak :) 

(112 puan) tarafından
Teşekkür ederim desteğiniz için, inşallah sizinde işiniz kolaylaşır

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 498 göst.
0 oy
5 cevap 372 göst.
0 oy
5 cevap 774 göst.
...