0 oy
177 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (55 puan) tarafından
tarafından kapalı
İyi geceler.

Uzun yazdığım için kusura bakmayın ama derdimi kolayca anlatabilecek az cümle kurmak zor.

Ben daha birkaç hafta önce henüz 7.5 aylık hamileyken yurtdışından geldim ve gelir gelmez 1 hafta olmadan suyum geldi, doktor 5 gün içeride tutmak istedi, doğumdan önce son saatlerde albüm geçirdim. Gözlerim körleşiyordu. Yüksek tansiyon varmış. Doğumu hemen başlattılar derken oğlum 33+5 haftalıkken doğdu. Epizyotomiyle normal doğum oldu.

1 hafta kuvözde kaldık. Her gün 3 defa emzirmem ve mümkün olduğu kadar süt sağmam gerekiyordu ama ne yazık ki sütüm damla damlaydı. Maksimum gördüğüm sayı çift memeden 120 ml.

Henüz bir evim bile yokken, içeride dışarıda saysıız dikişim varken ve kaynanam annem hastane derken oradan oraya sürüklenip durdum. Evimi hala daha kurabilmiş değilim. Genelde eşim nedeniyle kaynanamda kalıyorum, annemlere geçince o benimle kalmıyor ama ben annemlerde daha mutluyum. Annemlerdeyken sütüm akıp kıyafetlerimi ıslatıyor. Eşim de bunu görüp özlemek pahasına da olsa beni bazen orada bırakıyor sütüm gelsin diye.

Bugün tam 1 ay oldu doğum yapalı ve birkaç gün önce de lohusalığım bitti.

Sütüm hala daha az. Artık içmediğim hoşaf, çay, içecek, damla kalmadı. Arttıran başka bir şey var mı?

Zaten kolay uyku uyuyamayan biriyim, oğlumla birlikte bu hepten yok oldu. Uyumanın ÇOK önemli olduğunu biliyorum o yüzden eşim son günlerde oğlumu gece mamasıyla birlikte babaannesine veriyor ki ben deliksiz uyuyayım. Allah razı olsun hakkı ödenmez, o da hiç şikayet etmeden sabaha kadar bakıyor. Sarılık olduğu için SMA Optipro mama yediriyoruz. Özellikle geceleri ama hiç içime sinmiyor.

Derken bulunmaktan hoşlanmadığım bir yerdeyim, tuvalette pansuman yaparken bile çok durmamamı söyleyen birinin evindeyim, yemek yemek bile istemiyorum. Tüm iştahım yok oldu falan... Şikayet etmek hiç istemiyorum ama evliya değilim ki, ben de insanım. Ağlamayı da kendime yediremiyorum. Annemlerin, kardeşlerimin, eşimin ilgisi olmasa belki çok sinirli biri olacağım.

Bize tahsis edilen odadan kahvaltı hariç eşim gelene kadar çıkmıyorum, o gelince de bazen çıkıyorum.

Depresyona girmemek için tüm Pollyannalığımla ayakta durmaya çalıştım, inşallah yakında kendi evime geçeceğim için sabır diyorum. Şimdi birkaç parça eksiğimiz kaldı, evimiz bitene kadar sütüm çoğalır mı bilmem de emin olduğum şey evime geçince psikolojik olarak rahatlayacağım için inşallah sütüm kaynayacaktır.

Çok yıprandım.

Okuduğunuz için teşekkür ederim, kimseye derdimi anlatamamıştım.

Hepimizin hayatı çok zor, Rabbim yâr ve yardımcımız olsun. Amin.
notu ile kapatıldı: Aynı sorunun tekrar tekrar paylaşılması yasaktır. Sorunuzu paylaşatıktan sonra cevaplanması için beklemeniz gerekmektedir.

3 Cevaplar

0 oy
(220 puan) tarafından
Allah kolaylık versin canım, durumun zor gerçekten ama üstesinden gelebilirsin. Stres yapma, sana yardım etmeleri gerekiyor çocuğun için böyle düşün ve bu süreçte çevrendekileri kullan. Sütü  en çok artıran şey bebeğin emmesidir. Bebeğini mümkün olduğunca emzir, mamayi çok verme biberona alışmasın. Ama mamadan destek alman gerekirse de al. Sutunun taştığı dönemlerde mutlaka sağ bu da sutu artırır. Süt artıran tarifler paylaşıyorlar bu uygulamada onları bul arama kısmına yazıp. Söyleyebileceklerim bunlar şimdilik. Kendine ve bebeğine iyi bak.
-Reklam-
0 oy
(1,037 puan) tarafından
Bu sürenin geçici olduğunu aklından çıkarma  odandayken aç telefonundan dizi falan kafanı dağıt sütüm çok mu az mı diye düşünme geceleri uykusuz kalsanda zira hepimiz öyleyiz annelik yanına al emzir yatarken göğüslerinin üzerine yat ve evinizde geçireceğiniz mutlu güzel günleri hayal ederek uyumaya çalış hepimiz bir şekilde tutunacak bir şey bulup zor günleri geçiriyoruz hangi ildesin bilmiyorum ama kar yağmur yoksa al arabasını çek brandasını çık dolaş sabret hepsi geçicek
0 oy
(1,096 puan) tarafından
Mama verdiğiniz için asla kendinizi suçlamayın. Gayet iyi gidiyorsunuz, erken doğum işi zaten kolay değil. Bu günler de geçecek. Allah evladinzii bağışlasın size

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 557 göst.
0 oy
1 cevap 171 göst.
0 oy
4 cevap 183 göst.
4 Kasım 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Seydanur6363 (57 puan) tarafından soruldu
...