0 oy
260 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (55 puan) tarafından
İyi geceler.

Uzun yazdığım için kusura bakmayın ama derdimi kolayca anlatabilecek az cümle kurmak zor.

Ben daha birkaç hafta önce henüz 7.5 aylık hamileyken yurtdışından geldim ve gelir gelmez 1 hafta olmadan suyum geldi, doktor 5 gün içeride tutmak istedi, doğumdan önce son saatlerde albüm geçirdim. Gözlerim körleşiyordu. Yüksek tansiyon varmış. Doğumu hemen başlattılar derken oğlum 33+5 haftalıkken doğdu. Epizyotomiyle normal doğum oldu.

1 hafta kuvözde kaldık. Her gün 3 defa emzirmem ve mümkün olduğu kadar süt sağmam gerekiyordu ama ne yazık ki sütüm damla damlaydı. Maksimum gördüğüm sayı çift memeden 120 ml.

Henüz bir evim bile yokken, içeride dışarıda saysıız dikişim varken ve kaynanam annem hastane derken oradan oraya sürüklenip durdum. Evimi hala daha kurabilmiş değilim. Genelde eşim nedeniyle kaynanamda kalıyorum, annemlere geçince o benimle kalmıyor ama ben annemlerde daha mutluyum. Annemlerdeyken sütüm akıp kıyafetlerimi ıslatıyor. Eşim de bunu görüp özlemek pahasına da olsa beni bazen orada bırakıyor sütüm gelsin diye.

Bugün tam 1 ay oldu doğum yapalı ve birkaç gün önce de lohusalığım bitti.

Sütüm hala daha az. Artık içmediğim hoşaf, çay, içecek, damla kalmadı. Arttıran başka bir şey var mı?

Zaten kolay uyku uyuyamayan biriyim, oğlumla birlikte bu hepten yok oldu. Uyumanın ÇOK önemli olduğunu biliyorum o yüzden eşim son günlerde oğlumu gece mamasıyla birlikte babaannesine veriyor ki ben deliksiz uyuyayım. Allah razı olsun hakkı ödenmez, o da hiç şikayet etmeden sabaha kadar bakıyor. Sarılık olduğu için SMA Optipro mama yediriyoruz. Özellikle geceleri ama hiç içime sinmiyor.

Derken bulunmaktan hoşlanmadığım bir yerdeyim, tuvalette pansuman yaparken bile çok durmamamı söyleyen birinin evindeyim, yemek yemek bile istemiyorum. Tüm iştahım yok oldu falan... Şikayet etmek hiç istemiyorum ama evliya değilim ki, ben de insanım. Ağlamayı da kendime yediremiyorum. Annemlerin, kardeşlerimin, eşimin ilgisi olmasa belki çok sinirli biri olacağım.

Bize tahsis edilen odadan kahvaltı hariç eşim gelene kadar çıkmıyorum, o gelince de bazen çıkıyorum.

Depresyona girmemek için tüm Pollyannalığımla ayakta durmaya çalıştım, inşallah yakında kendi evime geçeceğim için sabır diyorum. Şimdi birkaç parça eksiğimiz kaldı, evimiz bitene kadar sütüm çoğalır mı bilmem de emin olduğum şey evime geçince psikolojik olarak rahatlayacağım için inşallah sütüm kaynayacaktır.

Çok yıprandım.

Okuduğunuz için teşekkür ederim, kimseye derdimi anlatamamıştım.

Hepimizin hayatı çok zor, Rabbim yâr ve yardımcımız olsun. Amin.

3 Cevaplar

0 oy
(108 puan) tarafından
Allah yardımcın olsun canım kendini sakın üzme bak ne güzel eşin düşünceli ve sana yardımcı oluyor ya olmasaydı? İşte o zaman daha kötü olurdu iyice stres olurdun çünkü eş gerçekten çok önemli hele de böyle bir dönemde. Her şeyin bir vakti var o ev nasıl olsa kurulacak bebeğinle çok güzel zamanlar geçireceksin bunları düşün ve sakın sütüm az mı çok mu sorgulama emzir emzirebildiğin kadar ve mama veriyorum diye de vicdan azabı çekme ne olacak ki mama verince? Benim bebeğim doğdundan beri hem anne sütü hem mama içiyor çok şükür her şey yolunda. Sadece bebeğine ve eşine odaklan her şey yoluna girer kalbini ferah tut :)
(55 puan) tarafından
Elhamdülillah.
Güzel yorumun için teşekkür ederim, insanın yabancı kardeşleri de olabiliyormuş. Allah razı olsun. :)
Allah dağına göre kar veriyor diyerek kendimi teskin etmeye çalışıyorum. Bu günler de geçecek diyorum.
Evime, yuvama, huzuruma bir kavuşayım, inşallah hayırla afiyetle sütüm de çoğalır, psikolojim de düzelir diye düşünüyorum. Teşekkür ederim.
-Reklam-
0 oy
(450 puan) tarafından
Allah yardımcın olsun tez vakitte düzenini kurmayı nasip etsin inşallah. Seni çok iyi anlıyorum zamanında ben de yaşadım benzer şeyler ve evime çıkma umudum bile yoktu. Umarım her şey en kısa zamanda yoluna girer 
(55 puan) tarafından
Aminnnn kardeşim Allah razı olsun güzel duan için. Mü'minin mü'mine ettiği dua kabuldür. Rabbim sana receb ayı hürmetine istediğin şeyleri ihsan etsin. Amin.
Başkasının derdini bilmediği için herkese kendi derdi dağlar kadar gelirmiş, benimki o hesap. Geçmiş zaman kullandığın için evine çıkabildiğini varsayıyorum, Rabbim sana da, eşine de, evlatlarına da o evi İslam üzere sıcak bir yuva kılsın. Amin.
Güzel yorumun için teşekkür ederim.
0 oy
(559 puan) tarafından
Rabbim yar ve yardımcın olsun inşallah bir an önce düzenini kurarsın inşallah uyumadan önce ki dualarıma seni de ekleyeceğim inşallah herşeyin gönlünce olduğu günler gelir ve bu günleri gülerek hatırlarsın. 
(55 puan) tarafından
Rabbim 3 aylar hürmetine hepimizin daimi yar ve yardımcısı olsun. Kolay değil.
Allah razı olsun güzel kardeşim, böyle güzel insanlardan dua almak güçlü durmak açısından bana yeter de artar bile. Hele ki hepimiz doğum geçirmiş insanlarken, günahsızken.
Rabbim hayatını gönlüne göre kılsın, eşini sana seni eşine, ikinizi evlatlarımıza bağışlasın. Amin.

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 557 göst.
0 oy
1 cevap 171 göst.
0 oy
4 cevap 184 göst.
4 Kasım 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Seydanur6363 (57 puan) tarafından soruldu
...