+3 oy
767 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (486 puan) tarafından

Takip ettigim sayfalar anne bebek sayfalari.

Sosyal medya anneleri

Gece deliksiz uyudu .desreksiz uyyuyor   kahvemi aldım misafir geldi misafirliğe gittim şeklinde paylaşımları var.

Şaşali sofralar kahve resimleri   arasinda makyajlı bakımlı pozları var.

Evlerinin içi tertemiz.

Ćocukları mutlu.

Çocuklari yumurtadan geçtim pırasalı omletleri silip geçiriyor.

Benim ustüm mama lekesi var evimi b ... götürüyor.kaşlarım uzadi.

Kızım uyku sorunlari var.pırasalı omleti bırakin ağzina ek gıda sürmüyor.kahveden geçtim ögünümu yiyemiyorum.  Bir tencere yemek yapsam.halime şükredecem.

Kahveden geçtim bir bardak çaýi içemiyorum.

Ben nerde hata yapıyorum.

15 Cevaplar

0 oy
(812 puan) tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
Hahahahha gerçekten çok yüksek noktalarda yaşıyorlar ama arka planı göstermiyorlar bebeğim doğduğundan beri uysal ve geceleri deliksiz uyuyan bir bebek 

Doğduğu zaman tuvalete gitmem gerekti gidemedim çünkü emziriyordum beraber gitmek zorunda kaldık 

Şimdi oğlum 12.5 aylık 1 yaş sendromu ve 4 diş aynı anda gelmesi ile resmen cehennemi yaşadım ne temizlik ne yemek hiçbir şey yapamadım  o geceleri deliksiz uyuyan çocuk gitti gece 3 TR kalkan ve sabah 7 e kadar oturan bir çocuk oldu gün içinde sürekli peşimde tuvalete gideceğimi görsün koşa koşa benden önce giriyor  tuvalete ben tuvaletimi yaparken o beni pijamam dan tutar :)))) 

Son zamanlarda taktik buldum biraz daha rahatım o uyurken yemeklerimi yaparım uyandığı zaman da temizlik süpürge ve vileda ya aşık bir oğlum var da beraber yapıyoruz 

Ama bebekken hiçbir şey yapamıyordum uyanmasın diye  derin nefes bile almıyordum evim şuan toplu         

 ( mutfak hariç) ama birde ilk 9 ay görseydin 
-Reklam-
+1 oy
Profil image (671 puan) tarafından

Bunlar gördüklerimiz canım bunun bide kamera arkası var :D benimde senin anlatıkların gibi çoğu anneden kalır yanım yok evde zombiyim ev savaş alanı gibi sabaha karşı uyur ama hazırlanıp bir dışarı çıkarım sanki çocuğum çok uysal hiç yemek uyku sıkıntısı yok düzenli uykusu var sanırlar görenler ben bile kendime inanamam :woot: bide gelip evde görseler işin görünmeyen kısmını o uykusuzluk yorgunluk bitkinlik kısacası tükenmişlik sendromumu :silly:

0 oy
(819 puan) tarafından
Hatayı nerde yapiyosun canım onları takip etmektr:))sen neden onlara bakarak hayatini yaşıyorsun onların emin olki ya evine bi temizlikçi yada aileden birileri yardıma geliyordur kimse bukadar şahane 4 4 lik olamaz onlar hayatlarının en kısa anını  çekip atıyor sen şahane bi annesin bende aynı senin gibiyim valla bırak kaşı  bıyıkların kocamın sakalini geçti birtane lise birtane 7. Sınıf birtane anasınıfı ve 5 alıpta bir kızım var sabah 5 30 da mesaim baslar gece 2 e kadar sürer ve o saatte de kızım uyumaz bak saat 3 buçuk ben sana bunu yazıyorum yemek yemeyi unuttum biri hazırlasa cagirsa  hadi gel dese keşke ama nerde utulenecekler dag  oldu birikti ev desen detaylı temizlik istiyor saçını 3 gündür tarayamadım en son tika bisa nezaman yemek yedim onu hiç bilmiyorum yardım edecek tek 1 allah 'ın kulu yok yani demem o ki onlara bakarsan bir anne değiliz hiç izleme bakma takip etme 
0 oy
Profil image (303 puan) tarafından
Benim bebeğim 7 aylık ve hiç durmayan bir bebek tek oynamaz herşeyden çok çabuk sıkılır dediğiniz herşey bende mevcut ev kişisel bakım yemek yapma tuvalete gitmek yemek yemek valla lüks oldu :) 
0 oy
(9,106 puan) tarafından
Dizilerde de herkes evin içinde abiye ile geziyor. Fenomenler de aynı. 

2 çocuk yemek seçmez 1. Anne acıkınca yer diyen doktorları dinleyen annelerin çocukları. 

2. İlgilenmeyen annenin çocukları 

Çoğunun kamera arkası yardımcısı var ama sana bilmem ne marka süpürge aldım evim temiz diye link veriyor alıyorsun. 

Bilmem ne marka düzleştirici aldım 5 dk hazırlanıyorum diyor alıyorsun. 

Hepsinin cildi bebek gibi merdiven altı ürün reklamı yapıyor. 

Ama filtresiz yakalanan video resimleri var bide onları görünce anlaşılıyor. 

Mesela biri yağ çektirip, karnına yapay kas yaptırdı. Sabah akşam ödem atıcı bilmem ne reklamı yapıyor yıllardır kilo veremedin yağ çektirdin, yapay kas yaptırdın işe yarasa onlar yarardı. 

Bunları ifşa eden instagram sayfaları var birde onları takip etmenizi öneririm. Hatta galiba kayseri de oturan biri var adını bilmiyorum meşhurmus baya. Çocukları ile çok ilgili videoları var. Tanıyan bilen kişiler mesaj atıyor. Çekim bittikten sonra çocuklara çok kötü muamele ediyor diyorlar. 

Sakin bunlarla hicbirseyinizi kıyas yapmayın.. Amaçları bu zaten. 

Mesela bir temizlik mendili var bütün evi temizliyorlar.. Bende de var. Ya mümkün mü derin temizlik yaparken onu kullanmak. Banyo aynasından başlayıp klozette bitiriyor temizliği su falan yok. Benim yaptığım günlük toz alma birde dolap temizken yağ sıçradı onu silmek için kullanıyorum. 

İndirim diye 100 lira diye link veriyorlar bim e gidiyorsun 60 tl o linkte ödediğin 40 tl onlara gidiyor. Alayı yalan dolan. 

Hayatın doğal akışına ters.

Mesela ben akşam evi topladım. Şimdi sabah tüm oyuncaklar ortalığa dağınık şu an. O çocuğun oynamasına müsade ediyorum. Bir yeri otopark yapmış, bir yeri yemekhane kendine göre. Toplarsam kurduğu oyun gidecek. Şimdi kaldığı yerden devam eder orayı bozarsa tekrar toplarım. 

Arka arkaya çocuk yapıyorlar tek sebebi izlenme. Yurt dışında böyle bir fenomen istismar yüzünden hapse girdi. Çocukları videoda gülmüyor diye odaya kapatıp şiddet uyguluyormuş. Komşusuna kaçıp kurtarın diyor çocuk. 

Turkiyede de oldu. Çocuk ağlasın diye cimdik atan fenomen vardı. İfşa sayfalarını takip edin onları etmek yerine oyunu anlarsınız 
0 oy
(66 puan) tarafından

Sosyal.medya kullanmıyorum yalnızca Facebook var orada da belli başlı sayfaları takip ediyorum kişileri değil. Kızım doğduğundan beri takip ettiğim bı kişi tek var oda Osman Gönülal. YouTube den takip ediyorum onu da. Kendini kişilerle kıyaslama. Onların birde görünmeyen tarafı var. Böyle kişileri izleyip onlara prim kazandırma. İzlemek sana iyi gelmiyor. Ve şunu bilmelisin sen güzel bı annesin. Bazı çocuklar herşeyi yemez kendini üzme. Evin kiri pisi çocuk büyüyünce yok olacak. Bu günler kalıcı değil. Ve her çocuk ta bir değil. Yani çokta şey yapma. :)

0 oy
(709 puan) tarafından
2 gün önce bende aynı şeyi düşündüm. Hatta o kadar öfkeliyim ki çocuğa bağırdım bişey için. Akşamda bu fenomen lerden birine denk geldim dediğin gibi çocuk mutlu maşallah ne yemek koysan önüne yiyor.oturdum ağla ağla için çıktı bende sıkıntı var heralde diye sağolsun eşim destek oldu o an çok kötüydüm. ama bakıyorum çoğu anne benim gibi darma duman. Fenomen Bakımlı temiz diyorum ki ya bu insanlar günün 24 saatini nasıl böyle geçiriyorlar sürekli bir aktivite bir oyun hiçmi öfkenlenmiyor sıkılmıyorsun. Herşeyi geçtim kadın evde çalışıyor. Ya ben tuvalete zor gidiyorum nasıl :D Ya ben doğumdan sonra ilk kez çocuk 1 yaşındayken gidebildim kuaföre oda yaş günü için :)) öyleyse lerde helal olsun ama bilemeyiz günlerinin tümünü. En iyisi çokta takıp edip takılıp kalmamak
0 oy
(2,176 puan) tarafından
Sende hata su, bu insanlarin bu hayatlarina inanman. Onlarin arka tarafi oyle degil. Evinde yardimcisi var(ama bunu gostermezler, kendileri yapiyomus gibi lanse ederler), cocuklarin ustunde baskisi ve ILGISIZLIGI VAR. Sen izlerken mukemmel ilgili anne saniyosun ama asla degiller. Hepsi pazarlama isi. Instagramda kendini mukemmel(!) anne ve es olarak tanitip izlenme almak ve haliyle reklam almak. Benim inan cok afedersin isemeye gidemedigim oluyo. Etrafimda yiginla arkadasm komsum var hepsi senin benim gibi. Yani bizim yasadigimiz olagan seyler. Onlara aldanip kendine yuklenme.
0 oy
(228 puan) tarafından
Boşver canım millete bakma sen :) bende iki aylık bebeğim var kaş aldırmaya gidemedim. Onları değil beni takip et, yoğunluktan dağınıklıktan story atamıyorum

Hemen link vereyim 

https://www.instagram.com/sena_zeyrek
0 oy
(253 puan) tarafından
Hiçbir yerde hata yapmıyorsunuz. O videolar üzerinden kaç defa düzenleme yapıyorlardır. Bütün sosyal medya annelerinin çocuklarının huysız olmaması tesadüf olacak değil ya. 

Çocuk yer gibi görünüyordur, evi temizleyen başkası olabilir. Kahveyi içiyor gibi yapıp anlık çekiyordur. Tabi bebekle bile bu kurgu çekimleri yapmak zaman ister. Demek ki onlara yardım eden var. Tek başına anne olmak, çocuğa bakmak gerçekten çok zor. Brnim doğumuna annem bile gelmedi. Aynı şehirde yaşadığım teyzemler daha çocuğu görmeye bile gelmedi. Oğlum 10 aylık olacak ön gün sonra. O kadar yalnız büyütüyoruz. 

Ben yemeğin soğanını kavuruyordum daha diğer aşamaya geçemeden ocağın altını kapatıpbebeğin krizine koşuyordum. 

İlk üç ay saçımı tarayamadım. Artık yumak yumak düğümler oldu. Utanarak kuaföre gittim. Durumu anlatıp saçımı kestirdim de öyle toparladım. O anki kuaföre gidişim bile çok zor oldu eşim ilk defa tek başına çocuğa baktı. Ben yokken bebek ağlıyordu, kameradan izliyordum, bir an önce eve dönmek istiyordum. 

Haftalarca evi temizleyemedik. Çareyi 2 haftada bir temizlikçi çağırmakta bulduk. Çünkü ara ara yerde küçüçük siyah böcek görmeye başlamiştık. Dört buçuk aylıkken ben işe dönünce bakıcı masrafından dolayı buna da ara vermek zorunda kaldık. 

Bunun gibi daha nice şeyler var. Anlatıyorum çünkü ben hata yaptığımı düşünmüyorum Sadece çok ama çok yalnız kaldık ve Oğlum çok zor bir bebek.  Uzatılmış sarılık, sünnet, kolik, besin alerjisi süreçlerinden geçtik Şimdi de birkaç aydır diş krizlerindeyiz.  

Kendimi aşırı yıpranmış hissediyorum asla ama asla ikinci çocuğu düşünmüyorum.  
0 oy
(459 puan) tarafından
Canım inanma onlara takipçi kasmak için yapamayacakları şey yok.Biz anneyiz çocuğumuz için herşeyin en güzeli olması için elimizden geleni yapıyoruz. Bende sabaha kadar uyuyamıyorum zombi gibiyim ama diyorum ki bunlar süreç geçecek hepsi canımız sağolsun hepimizin.
0 oy
(698 puan) tarafından

Ay cogumuz sizin gibiyiz.bebegim genelde yaramaz degil ama evime naktikca psikolojim bozuluyor,biyiklarimi almaya firsat bulamiyorum:) yetisemiyorum ben de bazen kendimi cok yetersiz hissediyorum bi de yaramaz cok aglak bi bebek olsa halimi dusunun.ek gidaya yeni gectik sayilir, cok fazla yemek ayirmiyo ama kendini de batiriyor, beni de:)

Sosyal medyaya aldirmayin, mutsuz ciftlerin mutluluk pozlari verdigi yerler ne kadar inandirici olabilir:)

0 oy
(500 puan) tarafından
Evlerine temizlikci geliyor kocaları 7 24 yanların da bakıcıları var ben yediklerini sanmıyorum ne malum yedikleri
0 oy
(740 puan) tarafından
Hata değil bende öyleyim canım evden bireylee çıkmam bir saat saçım basım papaz kızım aşka iş yaptırmaz babası götürür öyle yaparım oda her gün değil benimde şuan Kasım uzun saçım boyasız onların evine günlük gelen ablalar var temizlik için yemek için para çok yemek yapmak yerine susleniyorlar bizdeki eksiklik çok para bence hahha hiç sıkma canını 
0 oy
(97 puan) tarafından
Ben sana şöyle bir cevap vereyim eğer kendini kötü hissediyor yorgunum bugün çok yorucu geçti diyorsan mutlu ol çünkü iyi anneler yorulur. Sosyal medya insanı aldatır bende bir zamanlar milletin çocuğuna bakardım kendine bakardım sonra benim kızımda uysallaştı yormuyor benimle yaşamaya alıştı bir baktım yemeğim oluyor evim temiz oh be dedim demek ki çocuğuma alışmakmış bu rahatlığın nedeni. Bir tane hemşire var bebeğim şöyle emer böyle emer şöyle güzel vs der dururdu sonra bir baktım bebeği emmekten ziyade mama içiyor dilindeki pamukçuktan ve arkada gizlenen biberondan anladım millete emzirme eğitimi verdiği için mama veriyorum diyemiyor böylelikle kimseye kanmamam gerektiğini anladım 

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 331 göst.
24 Kasım 2021 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde S.celik (18 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 360 göst.
6 Haziran 2021 12-24 ay arası bebekler kategorisinde aisenur13 (560 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 308 göst.
...