0 oy
235 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (52 puan) tarafından
Bebeğim haziranda doğacak sıcak bi şehirde yaşıyoruz sizce yenidogan kıyafet alışverişi nasıl olmalı nasıl giydirdiniz bebeklerinizi? 

9 Cevaplar

0 oy
(14 puan) tarafından
Benim kış bebeği ama tek kat yeterli diye düşünüyorum 
(52 puan) tarafından
Teşekkür ederim
-Reklam-
0 oy
(392 puan) tarafından
Kolay giydirip çıkarabilecegin şeyler al canım.. Önü çok düğmeli tulumlardan alma.. Çok eziyetli oluyor.. Zaten minicikler eline almaya korkuyorsun.. Biz şuan 3 aylığız artık süslü püslü karışık şeyler giyebiliyoz. :) 
(52 puan) tarafından
Aslında bu benim 2.cocugum ama ilki aralıkta doğdu atlet üstüne bi takım üstüne yelek başında şapka giydiriyordum bunda ne almak gerekiyor hiç bilmiyorum tek kat ile üşür mu kısa kollu mu uzun kollu mu giymeli bilemedim.
0 oy
(552 puan) tarafından
Benim bebeğim 5 haziranda doğdu zıbın giydirip kundak yaptım havalar yeni yeni ısınıyordu. Bol bol tulum atlet alın yaşı çıkar kakası çıkar dışına.  tulum giydirdim uzun kollu patikli tulumlar Bi kaç çeşit vardı. Zıbın çok giydirmedim kalın gelmeye başlamıştı bide çok aşırı çabuk büyüyorlar çok çeşit çeşit almayın bir çoğunu bebeğim giyemedi bile büyüklğ küçüklğ almayın büyüdükçe alın bir önceden alınanlar mevsime denk gelmeyebilir ya da bebeğiniz zayıf olabilir ya da kilolu olur olmaz o yüzden az olsun öz olsun büyüdükçe alın derim. Yarım kundak çok iyi oluyor bebeklere tavsiye ederim ben beş aylık olana kadar kundakladım
(52 puan) tarafından
Benim de planım bu yönde teşekkür ederim. İlk bebeğimin reflusu vardı sürekli kustugu için kıyafet yetmiyordu bunda öyle olmaz inşallah diye dua ediyorum :)
(552 puan) tarafından
İnşallah sağlıklı eli ayağı düzgün gazsız bir bebek olur :-)
(52 puan) tarafından
Amin amin inşallah kızımda çok çektim bunda en büyük duam bu :)
0 oy
(196 puan) tarafından
Baştan diyorum çıtçıtlı şeyler asla alma. :D fermuarlı tulum ya da alt ustt takım al. Patikli alma çok çabuk büyüyüp olmuyor. Bir hafta giydirirsin bakarsın bacak ağ kısmından dar geliyor. Zaten yaz bebeği patikli giydirme kısa çorap alırsın. Tek kat yeterli bnrce. Bı tane kısa kol ya da uzun kol zıbın bı tane alt pijama yeterli. Daha doğrusu siz ne giyiniyorsaniz bir kat fazla giydirin. Mesela ben kış günü evde tayt tişört geziyorum oğlumu tek kat giydiriyorum. Ona rağmen terliyor. Özellikle geceleri. Kumaş olarak pamuk almaya özen göster.. civil den asla alışveriş yapma her 2 ayda alışveriş yapmak zorunda kalırsın cıvıl de kalıp sorunu var. 5 aylık oğluma 6-9 ay giydiriyorum 3. Ayından beri. Şuan olmuyorlar. O yüzden LC ve DeFacto dan alin bence. E bebekte bazılari küçük bazıları büyük kalip değişken. Bebeğim de 2860 kilo 48 cm le doğdu. Şuan 5 ay 3 günlük 7 kilo 67 cm. Bebekler inanılmaz hemen büyüyorlar. 
(52 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim. Aslında bu benim 2.cocugum ilki kış bebegi olduğu için normal giydiriyordum bunda ne yapacağımı bilemedim üşür mu üşümez mi tek katla. Civil konusunda normalde hiç almazdım bi uyku tulumu aldım kızıma dediğiniz gibi 1 ay anca giydi kalıplar çok küçük. Daha çok 3 ay alayım diyorum kızım sürekli kusuyordu kıyafet yetistiremiyordum bu da öyle olursa diye korkuyorum da
0 oy
(1,464 puan) tarafından
Temmuzda doğum yapmış biri olarak yazayım. Yenidoğan olarak ilk 10 gün uzun kollu alt üst giydirirsin. Sonrasında tişörtlü zıbınlar oluyor ince onlardan giydirirsin. Tavsiyem yenidoğan çok fazla alma bir kaç parça yeterli olur. 1-3 ay al geri kalanını. Kızım 15 günlükken Ağustos ayındaydık sadece tek zıbınla duruyordu altınada bir şey giydirmiyordum. Sadece çorap ve zıbın. 
(52 puan) tarafından
Çok teşekkür ederimmm
0 oy
(54 puan) tarafından
Benm kizim Ağustos ayında doğdu ben sadece sıfır kol zıbın giydiriyordum çünkü aşırı sıcaktı dışarı çıkınca hastaneye gidince faln penye  alt üst takımlardan giydiriyordum bide mutlaka kundak yap 
(52 puan) tarafından
Cok teşekkür ederim
0 oy
(9,118 puan) tarafından
Zıbın alın ama çok abartmayın 1 aya küçük geliyor. Bir kalın tulum olsa yeter geri kalan önce tulum veya picama tarzı olsun. Battaniye Müslin, pamuklu olsun özellikle. Kalın alsanız kısa dogru kullanırsınız. 

Mayıs 25 de doğum yaptım ev içinde hep zıbın kullandı sadece akşama doğru önce picama takımı. Uykudan uyanınca sırtına bir yelek giydirdim sadece. Çocuğu serin tutma taraftarıyım hep. 

Çabuk büyüyeceği ve yaza denk geldiği icin 1 veya 2 kalın tulum yeterli oluyor ince şeyler daha çok gerekiyor. 
(52 puan) tarafından
Tamamdır teşekkür ederim. Bana kalsa ben de serin tutma taraftarıyım da babaannesi olacak yanımızda kesin laf eder ince giydiriyorum diye :) ince takımlar ve ince tulum en mantıklısı gibi. Kızımdan kalan battaniyelerimiz var ilave bi muslin alırım terletmez iyi olur haklısınız.
0 oy
(117 puan) tarafından
İlk 15 gün tek kat tulum ince şapka  eldiven falan kullanmamıştım benide Haziran'da doğdu 15gunun sonunda tek ince zibinla yazı geçirdik 
0 oy
(1 puan) tarafından
Çok kıyafet almanı önermem zaten hemen büyüyorlar ama yeteri kadar zıbın almalısın zaten etraftan da birsuru hediye geliyor

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 97 göst.
13 Kasım 2023 12-24 ay arası bebekler kategorisinde HEKbebek (88 puan) tarafından soruldu
0 oy
24 cevap 476 göst.
10 Kasım 2023 12-24 ay arası bebekler kategorisinde HEKbebek (88 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 276 göst.
21 Mayıs 2020 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Mercimekinannesi (29 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 379 göst.
10 Mart 2024 3-6 ay arası bebekler kategorisinde NSYhO (72 puan) tarafından soruldu
...