0 oy
164 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (72 puan) tarafından
Anneler bebeğim 13 gün sonra tam 6 aylık oluyor. 5. Ayın başından beri yoğurt veriyordum ara ara. O yüzden direkt yoğurtla giriş yaomak istemiyorum çünkü tadını biliyor. Az önce patates hasladim. Bir çay kaşığı mi vermem gerekiyor yoksa tatlı kaşığı mı ? Doktor 2 öğün ver demişti ama sutumde kesilsin istemiyorum Allah nasip ederse 2.5 yaşına kafaf emzirmeyi düşünüyorum.

Birde şimdi ben patates hasladim onu güzel ambalajlayip dolaba koysam yarın yedirsem nasıl olur.? Bir de bana siz ek gıdaya başladığıniz ilk 4 günü anlatır misjniz ? Bazıları 3 gün çay tatlı yemek kaşığı veriyor sonra 4. Gün yoğurtla beraber veriyor. Kafam karışık. Annem diyor sadece yoğurt yedir başka birşey yedirme sütten kesilir diye. Çocuğa da 1 yaşına kadar anne sütü ve yoğurtla gecistiremem yani. Yardımcı olun. 

2 Cevaplar

0 oy
(5 puan) tarafından
Taze taze hazırlayıp vermen daha iyi olur. 3 gün kuralı da eğer ki yediği besin alerji yaparsa 72 saate kadar kendisini belli ediyor sende ona göre o besini vermeye ya devam edersin ya da etmezsin. Sıralama 1. Gün 1 çay kaşığı 2. Gün 1 tatlı kaşığı 3. Gün 1 yemek kaşığıdır. Damak tadı 1.5 yaşa kadar oluşuyor 1 yaşa kadar sadece yoğurt ne kadar mantıklı sizce? İlk iki ay tadım ağırlıklı gidebilirsiniz aslında zaten birkaç besin tadımından sonra onları kombinleyip yemek yapabilirsin yapıp gördükçe size de güven gelir daha sakin olursunuz o zaman da çocuğunuzu daha güzel beslersiniz
(72 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim ♥️
-Reklam-
0 oy
(470 puan) tarafından
Rica ediyorum ek gıda ve bebek bakımı konusunda aile büyüklerine değil sağlık ocağı ve çocuk doktorunuzla görüşünüz. 1 yaşına kadar neden mahrum bırakılıyor çocuk yemekten anlamadım cidden. 
(72 puan) tarafından
Annem bize öyle yapmış. Sonra bize ayrı yemekler yapmamış muhallebi tarzında. Ne yemek pisiriyorsa onu veriyormus. Bundan 28 yıl önce tabi. O zamanlar böyle şeyler yokmuş. Yada maddi imkansızlıktan böyleydi bilemiyorum

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 201 göst.
0 oy
3 cevap 144 göst.
0 oy
1 cevap 238 göst.
0 oy
4 cevap 216 göst.
22 Haziran 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Talhanazlı (88 puan) tarafından soruldu
...