+1 oy
378 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (56 puan) tarafından
 En erken nezaman bebek sütü verdiniz
Bebek Ayı 9 ay 16 gun

8 Cevaplar

0 oy
(2,176 puan) tarafından
2 yasindan sonra verdim. Oncesinde vermedim. Hos hic verilmemesi taraftariyim kansizlik, hazimsizlik ve istahsizlik yaratiyo.
(43 puan) tarafından
Hiç verilmemesi doğru bir şey değil. Süt günlük 2 bardağı geçerse kansızlık yapar. Sütün karnı tok tutma özelliği var. Bu yüzden açken değil tokken verilmeli. Sütün kontrollü bir şekilde, aşırıya kaçmadan verilmesi yeterli. Hazımsızlık herkeste yapmaz. Laktoza alerjisi olanlarda hazımsızlık yapar. Onlar için de laktozsuz sütler var.
(2,176 puan) tarafından
Hic verilmemeli. Bunu ben degil kendi doktorumuz hatta doktorlar diyor. Cunku bizim bagirsak sistemimize uygun degil. Fermente sekilde tuketin demisti doktorumda. Ben 1 bardak icmesine musade ettigim halde kansizlik yapti. Yani 2 bardagi gecmesin demekte dogru bi tez degil.
(43 puan) tarafından
Hiçbir doktordan süt içmeyin sözünü hiç duymadım. Sadece günlük dozu aşmamak gerektiğini, 1 yaşına kadar verilmemesi gerektiğini söylüyorlardı. 2 bardağı geçmesin demem de benim tezim değil, doktorların dediği. :)
(2,176 puan) tarafından
Bizim doktorumuz dedi iste :) sutu direk tuketmeyin, fermente tuketin diye. Bir cok diyen doktorda var belki denk gelmemis olabilirsin. Tercih icebilirsin kulliyen zarar denemez ama uzun vadede zararini indirgemek icin ben sahsen fermente seklini oneririm. Kendim bizzat tecrube etmis biriyim. Sut kabizlik, kansizlik, siskinlik vs yapip istahsizligi ortaya cikariyo.
(43 puan) tarafından
O halde doktorlar bile kendi aralarında anlaşamamış diyebilir miyiz? :)) Bizi bile ikilemde bırakıyorlar. :)
(2,176 puan) tarafından
Aynen oyle :)
-Reklam-
0 oy
(43 puan) tarafından
1 yaşından sonra verebilirsiniz bence ama yine de bir doktora danışmak gerek tabii ki. Bir de sütü çok vermemeye dikkat etmelisiniz. Sütü çok vermek kansızlık yapar. Ben oğluma sabah uyandığında, bir de akşam uyumadan önce süt veriyorum. Ama sütü günlük bir biberona düşürmeyi düşünüyorum. 
(80 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Bence 1 yaşından sonra yavaş yavaş vermeye başlayabilirsin ama tam markayı hatırlamıyorum ya içimin ya da Pınar'ın olması gerekiyor çocuklar için olan böyle paketli sütleri var Onlar biraz daha laktoz oranı vesaire durumundan dolayı biraz daha çocuklar için uygun galiba benim halam kızı için onu kullanmıştı şimdi benim oğlum daha çok küçük 4 aylık ama muhtemelen başladığında 1 yaşından sonrasında Ben de çocuklar için olan sütten başlayacağım Ama taze açık süt alıyorsa Eğer onun için mutlaka Doktor a danış Çünkü sütün yani üretim yerinin temizliği Daha sonrasında içerisindeki yağ oranının yüksek miktarda olması vesaire bebeklerin midesinde rahatsızlık hissi yaratabilir dediğim gibi öyle bir durum olduğunda Eğer açık süt vereceksen bunun için mutlaka doktoruna danışıp ona göre hareket etmeni öneririm
(43 puan) tarafından
Doğru söylüyorsunuz. :) Ama marketten süt alıyorum.
(80 puan) tarafından
Resmini yüklediğim sütü kullanabilirsin marketlerde bulunuyor çocuklar için
(43 puan) tarafından
Teşekkür ederim :)
0 oy
(2,344 puan) tarafından
1 yaşından önce verilmez, anne sütü alıyorsa vermeye de çok gerek yok ama muhallebi vs yapıp verilebilir yine
0 oy
(80 puan) tarafından

image

Bu sütü kullanabilrsin :)
(202 puan) tarafından
Ben bunu kullanıyorum
0 oy
(202 puan) tarafından
1 yaşından sonra devam sutleri veriyorum ben doktorunda onayiyla
0 oy
(740 puan) tarafından
Hiç vermedim daha iki yaşında vermeyi de düşünmüyorum faydası yok çünkü onun yerine ben her gün ev yapımu kefir veriyorum yemeklerde ev yapımı yoğurt veriyorum ayran veriyorum süt yararlı değil şuan 
(44 puan) tarafından
Yoğurdun içinde de sut yok mu
(740 puan) tarafından
Mayalanmış oluyor ya hani canım süt ile yoğurt kefir arasindaki farkı araştırmanı tavsiye ederim
0 oy
(77 puan) tarafından
Bir yaşından sonra vermeye başladım çok iyi geldi boyu uzadı kilo aldı günlük bir bardak en fazla verdim süt dişlerede faydalı ama organik olanını bulmaya çalışın bizim dedemiz çiftiği var günlük taze içirdim hep.
0 oy
(815 puan) tarafından
Oğlum Haziran'da 3 yaşını dolduracak daha hiç süt vermedim. Dedesi nenesi dayısı falan arada meyveli süt alıyor içsin diye ama daha hiç içirebilen olmadı kendisi de istemiyor. 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 318 göst.
0 oy
1 cevap 175 göst.
0 oy
11 cevap 553 göst.
29 Ocak 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Esvey (41 puan) tarafından soruldu
0 oy
26 cevap 740 göst.
19 Şubat 2021 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Esin elisa (198 puan) tarafından soruldu
...