0 oy
141 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (6 puan) tarafından
6 aylık bebeğim var doğduğundan beri vücudu kızarıyor kaşınıyor kanıyor dökülür pul pul. Atopik cilt dediler kremler şampuanlar herşey kullandık nafile. 2 defa gıda alerji testine girdik birin de birşey çıkmadı ikincisinde yumurta, kuruyemiş fındık fıstık cevize çıktı. Ertesi günü peynir ile pekmez tadımı yaptık 2 saat sonra kusmaya başladı fışkırtarak akşama kadar sürdü. Doktorumuz süt ürünlerini de kes dedi. Ek gıdaya sebzeler ile başlayalım 3 gün kuralına uyarak bende brokoli ile başladım. Doktorumuz senin ve bebeğin her yediğini not et dedi... Şimdi sorum bende mi 3 gün kuralına uyarak yiyecem yani 3 gün boyunca aynı şeylerimi tüketeceğim?? Bu durumu yaşayan anneler neler yaptınız?
Bebek Ayı 6

2 Cevaplar

0 oy
(129 puan) tarafından
Bence alerji diyetisyeninden yardım almalısınız zor bir süreç kendim de yasadim herşey arap saçı oluyor hala var domates cilek 3 gün kuralı sebzelere meyve vs sizde aynı şeyleri yemelisiniz temelde aslında süt yumurta alerjikler icin beklemek gerekir durumuna göre 3 ay arali ama dediğim gibi diyetisyenle daha kolay gecer bu süreç geçmiş olsun dileklerimle

Umarım bir an önce anlatırsınız 
-Reklam-
0 oy
(69 puan) tarafından
Vereceğiniz gıdalarda süt ürünlerini kesmeyi deneyecekseniz eş zamanlı kendiniz de süt ve süt ürünleri tüketmemeniz gerekir. Kendinizi de diyete sokmalısınız. (Eğer emzirmeye devam ediyorsanız) Bir de öyle deneyin. İnşallah geçer. Biz de bu durumdayız şuan. 2,5 aydan beri mamasını doktor yazıyor. Ben de keza diyetteyim bi yandan emziriyorum çünkü. 9 aylık olunca yavaş yavaş diyeti açmaya başlayacağız dedi doktor bize. Sizinkine göre daha hafif atlatıyor. Belki de o zamandan beri diyette olmamızın etkisi bu. 
(69 puan) tarafından
Bizim başımızdan bazı durumlar geçti. Sarılık oldu sütüm gelmemiş. Hastanede yattık çıktık. Mama takviye ettim ama bitince almadım emzireyim sütüm artsın diye ve artmamış çok kilo verdi. Doğum kilosunun altına düştü. Şimdi kilo alımı iyi aylık yarım kilo aldı hep. Doktor da iyi dedi. O yaşadığımız durumdan dolayı yaşıtlarına göre biraz geriden geliyor kilo olarak. O yüzden kıyas edemeyiz maalesef
(79 puan) tarafından
Kıyas etmek için değil alerji kilo alımına da etki ediyormuş ondan soruyorum sizde böyle bir sıkıntı oldu mu diye.. benim bebeğim 4 aylık bu ay hiç kilo almamış üstüne bir de aşırı sinirli, kakada artan mukus var ve çok fazla yapıyor ishal.gibi günde 4-5 kere bende doktorumuza yazdım haftaya kontrole gelene kadar diyete basla dedi yani daha yeniyim bu konuda ondan bu kadar soruyorum kusuruma bakmayın:) cevaplarınız için çok teşekkür ederim ♥️
(69 puan) tarafından
Işte bu sıkıntılardan dolayı alerjinin kiloya etkisi olup olmadığını söylemek biraz yanıltıcı olur ondan dedim ben de. Ama muhakkak kiloyu da etkiliyordur diye düşünüyorum ben. İshal oluyorsa zaten malum kilo kaybı da olur. Ya da çok kusan bir bebekse. Ben o zayıf günlerinde kusmasın yediği yarasın diye çok uğraşmıştım. Başarılı da oldum. Estağfurullah ne kusuru yaşadığım tercrübeleri aktarmaya çalışıyorum bi fikir bi yardımım olursa ne ala. Belirtileri erken farkedip erken müdahele etmek de çok iyi bebeğiniz açısından. Umarım siz de bu alerji konusunu sağ salim atlatırsınız :)
(79 puan) tarafından
Amin amin umarım bende başarılı olurum. kilo almaması çok üzdü beni gelişimi durdu gibi hissediyorum inşallah öyle değildir bakalım persembe günü doktorumuz ne diyecek..
(69 puan) tarafından
Besin alerjisine özel mama kullanmaya başlayacaksınız büyük ihtimalle. Doktorunuz reçete edecektir zaten. Ona da başlayınca kilo alımı da normale döner  inşallah. Canınızı sıkmayın.

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 72 göst.
0 oy
0 cevap 123 göst.
0 oy
3 cevap 601 göst.
0 oy
1 cevap 203 göst.
3 Eylül 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Selviliya05 (41 puan) tarafından soruldu
...