0 oy
244 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (223 puan) tarafından
Bebeğim iki aylıktan beri kakası mukuslu ve içinde siyah parçacıklar oluyor. Süt diyeti yaptım yumurta diyeti yaptım düzelme olmadı, buğday diyetine baslicam ama yiyecek birşey kalmıyor bana ve sütün kalitesinde iyice düşecek. Ama tabi buğday diyetine de baslicam. Çoklu besin alerjisi olan bebek anneleri burda bı toplanabilir miyiz lütfen. Ne yiyorsunuz mısır unuyla ekmek yapıp fazlaca buzluğa atsam hergun yemeğin yanında ondan yesem diyorum. Kakası hiç bir şekilde duzelmeyip buğday diyetiyle düzelen bebek var mı? Bu alerji ne zamana kadar sürecek? 

İnsan dua ederken detay belirtmesi gerekiyormuş cidden. İlk bebeğim mememi hiç tutmadı emziremedim ve hep inşallah bu bebeğim tutar ve emzirebilirim diye dua ettim çok şükür Allah'a tuttu ama emzirmenin bu yanını hiç düşünmemiştim. 
Bebek Ayı 4 buçuk

6 Cevaplar

0 oy
(220 puan) tarafından
Benim kızımda yaklaşık bir aydır mukuslu kaka yapıyor kan testinden alerjisi çıkmadi bende süt diyeti yapıyorum ama genede mukus oluyor ek gıdaya geçiyoruz yarın yoğurt vermicem mesela en son yoğurt denicem 

Belli bir süresi var galiba bı zamandan sonra alerji bitiyor. Kan gelmediği sürece mukus alerji belirtisi de olmaya bilirmis
(223 puan) tarafından
Kan yok şükür ama sırtında kızarıklıklar olmaya başladı. İlk zamanlar günde üç dört kere kaka yapıyordu ishal şeklinde, bir aydır günde bire düştü. Alerji doktoru için yeşil alan açtı çocuk doktoru uygun zamani bekliyorum. Yakınımızda yok malesef. Bende gidinceye kadar kendim burdan okuyup öğrendiğim kadarıyla diyet yapmaya çalışıyorum.
(220 puan) tarafından
Bizde de sadece mukus var gaz vardı kolik gibiydi 4.ay atagindandir dedi herkes gaz gitti ama mukus var

Geçmiş olsun inşallah atlatirsiniz
-Reklam-
0 oy
(396 puan) tarafından
Alerji testi yaptır deri testi neye alerjisi var öğrenir ona göre diyet yaparsın kafana göre yaparsan zorlanırsın belki bu dediklerinin jiç birine alerjisi yok sen perişan oluyosun yaşadığım için konuşuyorum ben herşeyi kestim yemedim alerjiai var diye test yaptık sadece yumurtaymış
(223 puan) tarafından
Haklısınız ben de aynı şeyi düşünüyorum boşuna mı diyet yapıyorum acaba diye. Kakası mukuslu sırtında kızarıklıklar oluyor arar ara. Alerji doktoru için yeşil alan açıldı ama uygun zamani bekliyorum gitmek için. Bulunduğum şehirde yok. Ama gidinceye kadar burdan öğrendiğim kadarıyla kendimce diyet yapmaya çalışıyorum
(396 puan) tarafından
İyi yapıyorsun canım ben çok çektim inşallah seninde sadece yumurtadır süt filan değildir süt olunca çok zor oluyor
0 oy
(269 puan) tarafından
Coklu besin alerjisi oldugunu düşünüyorsanız bir doktorla ilerlemelisiniz yavas  yavas açacak yediklerinizi. Tek basina bunun ustesineen gelemez siniz.
(223 puan) tarafından
Haklısınız valla çoklu besin alerjisi mi bilmiyorum ama süt ve yumurtayi yemeyi kesmeme rağmen değişme yok. Acaba bunlara geri başlamam gerekiyor mu. Alerji doktoruna gidicem de uygun zamanı bekliyorum. Bulunduğum şehirde yok ve yanlızım şu an eşim felan hiç kimsem yok iki çocuğum var o yüzden bekliyorum şimdilik
0 oy
(221 puan) tarafından
Merhaba bizim 2 buçuk aylıkken mukuslu ve kanlı kakamız vardı testlerde çıkmıyor çoklu besin alerjisi idi hepsini deneyerek öğrendim. Kuruyemiş kuzu eti haricinde et tavuk da hafif oluyordu yiyecek bir şey kalmıyor haklısınız şerbetli tatlı yapın suyla helva yapın sebze yemekleri de yeniyor bol bol yeşillik yiyin. Süt için rezene çayı için sadece mukus varsa çok katı diyet yapmayın. Domates alerjisi varsa salçalı şeyler de elenecektir. Ama ben diyet yaptığım sürece kan gitmişti ama mukus gitmedi. 5 buçuk aylıkken bitti şükür. Sonrasında gaz oldu ben diyeti açınca. Ama şimdi iyi şükür
0 oy
(3,868 puan) tarafından
Benim bebegimde coklu besin alerjisi vardi. Kati bi diyet yaptim. 

Sizin diyetiniz nasildi sut diyeti ya da yumurta diyetini nasil yaptiniz ? Bi de kafaniza gore diyet yapmayin uzmanlik alani alerji olan bi doktora goturun bebegi. 

Bize sut urunleri (sut,peynir,yogurt,tereyagi,kaymak,peynir alti suyuyla yapilmis hersey) dana eti,tavuk,yumurta,kuruyemisler,tahin,domates,cilek yasakti. Kivi ve kiraz a da alerjisi oldugunu ben farkettim. Ayrica bebege prebiyotik kullandik,bende cesitli vitaminler kullandim. 

Tecrubelerime gore alerji ihtimali en yuksek besinler ,tahin(susam ve helva),yer fistigi,cilek,kivi,tavuk. Tabi her bebek farklidir. Paketli gidalar yasak. 

Kuzu eti,balik,meyve -sebze serbestti. Baklagilleri ilk aylarda yemedim rahatsiz ederdi. 2 yasina kadar da rahatsiz etti. Ekmek ve makarna da yedim,pirinc ve bulgurda yedim.

Sutumde azalma olmadi. Bol su icip bol emzirmeniz ve uyuyup dinlenmeniz lazim. Ayrica emzirme suresi boyunca İmom latte kullandim. 30 ay emzirdim. Diyet yapmamiza ragmen bebegimin gelisimi cok iyiydi. Hala da sukur oyle. Suan cogu besini tuketiyo. Paketli bisey henuz vermedim. Sekerden uzak tutmaya calisiyorum.

Bi de uhut tatlisi kullandim bu surecte sutun besleyiciligini arttiriyo. Kuruyemislerden de cekirrdek,kabak cekirdegi,leblebi falan yedim. 

Vegan peynirler var onlardan almistim sade beyaz peynir gibi olan guzel degildi,kasar gibi olan patateste falan idare ederdi. 

Kavurma yapin kuzu etinden sabahlari isitin ya da donuk sekilde ekmeginize koyup yiyin. Gun icinde de ayni sekil. Kurtarici oluyo. Bol bol meyve yesillik tuketin. Yaz mevsimi sansiniza sebze meyvenin bol oldugu zaman. Semiz otu tuketin gunluk. 

Kompostu yapin kuru dut,kuru uzum falan katin guzel sut yapar sizinde seker ihtiyacinizi karsilar. 

Ama ilk is doktora gidin.
(223 puan) tarafından
Süt diyetini çok katı yapıyorum bende şu an. Paketli ürünlerin hepsinde peynir altı suyu felan oluyor onları yemiyorum. Yumurta da yemiyorum. Buğday diyetine gireyim diyorum ama o biraz zorlayacak gibi hayatiminiz her yerinde buğday var gibi o yüzden doktora görünmeden yapmazsam mi diyorum. Alerji doktoruna yeşil alan açtırdım ama şu an gidebilmem imkansız. Bulunduğum şehirde yok ve yanlızım şu an eşim felan hiç kimsem yok iki çocuklayim.
(3,868 puan) tarafından
Allah yardimciniz olsun. İmkaniniz varsa ozel doktora 1 kezde olsa goturun. Devlettekiler cok ilgilenmuyolar. Beni alerjisi yok deyip yollamislardi.
0 oy
(485 puan) tarafından
Bende senin durumundayım canım.. 6 ay oldu hala ara ara çok aşırı rahatsız oluyor, sebebi hangi besinden kaynaklı bilmiyorum .. Ayrıca ben tadimlara geçtim patates denedim ağzı çenesi çok kötü kabardı.. Mukus tek başına alerji belirtisi değil, vücudunda döküntüde oluyorsa, gaz sancısı çekiyorsa, kakasinda kan varsa alerji düşünülüyor.
(220 puan) tarafından
Bizde sadece mukus var 1 aydir gaz vardı hemde kolik gibi şuan 5 aylık olucak kan testinden çıkmadı bnde dikkst ediyorum ama mukus bı var bı yok genelde de hep var
(223 puan) tarafından
Valla ben normal kakasını hiç gormedim çocuğumda hep çok cıvık ve çok mukuslu birde sırtında kızarıklıklar oluyor. Yaptığım diyetler de fayda etmiyor. Doktora gitmeyi bekliyorum bakalım testler de yanıltıcı diyorlar ama doktor bı fikir verir en azından

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 197 göst.
0 oy
2 cevap 179 göst.
0 oy
0 cevap 83 göst.
0 oy
1 cevap 317 göst.
...