0 oy
245 göst.
24-36 ay arası bebekler kategorisinde (83 puan) tarafından
Oğlum 15 gün sonra 3 yaşına girecek ve neredeyse 1 aydır sulu yemek ve çorba yediremiyorum sadece makarna ve pilav yiyor bağırsak sorunu olmasın diye de kefir ve yoğurt yediriyorum ne zaman sulu yemek veya çorba getirsem ağlıyo sürekli öyle böyle bir ağlama değil yani yalvarıyor çocuk resmen bu durum beni aşırı şekilde yıprattı yememesine ayrı üzülüyorum ağlamasına ayrı ne yapmam lazım bu durumu yaşayan varmı geçicimi üzerine gitmelimiyim gitmemelimiyim yardımcı olurmusunuz. 

3 Cevaplar

0 oy
(4,095 puan) tarafından
Benim oğlum sadece meyve ve hırma çerez yemek istiyordu. Özelde tecrübeli bi çocuk doktoruna götürdüm. Kan değerleri normal çıktı. Doktor bana direk olarak aç bırak dedi. Annelerin yaptığı en büyük hata karnı doysun diye bir şeyler vermek dedi. Ana yemek yiyene kadar ekmek meyve hiçbir şey yok dedi. Benim oğlum bu şekilde yemek yemeye başladı. Sizde deneyin ama bakın sizin kararlı olmanız lazım. Doktor bana gerekirse 5 gün hiçbir şey yemesin dedi o kadar yani. 
(83 puan) tarafından
Dediklerinizi yapacam inşallah dediğiniz gibi fayda görürüm teşekkür ederim hepinize
-Reklam-
0 oy
(2,528 puan) tarafından
ne yemek yaptıysan o, yemiyor mu kaldır. kalksın sofradan yarım saat 1 saat sonra gelecek ve sen yine aynı yemeği teklif edeceksin, gerekirse aç yatacak sabah yine aynı yemeği teklif edeceksin. asla pes etme. makarna ve pilavla beslenmez çocuk. yoğurt kefir de yeterli gelmez. aç bırak ve kesinlikle başka bir şey teklif etme. sakla her şeyi kuru ekmek bile bulamasın evde gelip senden yemek istesin
(4,095 puan) tarafından
900 lira verip özelde muayene olduk :) Doktor tam da sizin dediklerinizi söyledi
(2,528 puan) tarafından
aklın yolu bir :)
yeğenlerim böyle inat ediyordu hiçbir şey yemiyorlardı. ablam 1-2 kez denedi aç yatiracam dedi sonra kıyamadı başka şey verdi. eniştem de aman yemek istemiyorlarsa zorlama modundaydı ve çocuklar bunu duyuyordu. ablam yesin diyordu eniştem yemesin. şimdi çocuk bunu duyarsa yer mi? yemez.
kendimi düşünüyorum. bizim evde ayrı yemek pişmezdi. yumurta yemekten hoşlanmazdım hala sevmem ama annem de babam da o yumurta bitecek derdi ve yerdim. biri ye biri yeme dese yemezdim kesin. şimdi bile yiyorum sevmesem de. yemekler de aynı şekilde yemek, salata, pilav ne varsa onu yerdik, başka alternatif sunmazdı annem.
diğer ablam çok sallamaz yemek işini, düşmedi çocukların üstüne şunu yesinler bunu yesinler diye onun çocukları da her şeyi yiyor şimdi:)
kayınvalidem de böyle yapmış. eşim çocukken yemem dediği yemeği önünden almış aç bırakmış, birkaç saat sonra tıpış tıpış gelip yemiş, şimdi eşime bakıyorum, sevmiyor o yemeği biliyorum ama yiyor hiç itiraz etmeden. ben bu yemeği yemem niye pişirdin demiyor. 1-2 gün açlıktan bir şey olmaz. belki biraz kilo kaybı olur o kadar. hasta olunca biz de günlerce pek bir şey yemiyoruz bir şey olmuyor.
0 oy
(505 puan) tarafından
Ben kahvaltıyı hazırlıyorum bi kez uzatıyorum yemiyorsa üzerine düşmüyorum kendim iştahlı iştahlı yiyorum sonra anne yemek diye gelip yemeye başlıyor yemezse kaldırıyorum direkt bi iki saat sonra tekrar getiriyorum 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 226 göst.
2 Şubat 2023 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Zumrutkocaman (42 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 147 göst.
4 Ekim 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Zeyneppppppp (12 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 141 göst.
0 oy
3 cevap 106 göst.
...