0 oy
253 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (278 puan) tarafından
Kizlar oğlum bir yaşını geceli 10 gün oldu. Ne oyun oynuyor , ne kitap okumama musade ediyor. Ne yapacağım bir fikriniz var mı ? Babası da ben de kitap okumayı severiz, doğduğundan beri kitaplarla haşır neşir ama kitabı açıp ona resimleri gösterdiğimde ilgisini çekmiyor ya da yirtmaya çalışıyor. Ya da oyuncaklarıyla oynatmaya çalıştığımda normal şekilde oynamıyor, ya ağzına alıyor ya da atıyor. Bı sorun mi var acaba, canım sıkılıyor buna :(

2 Cevaplar

+1 oy
(1,147 puan) tarafından

Naçizane kendi yaptığım yolu söyleyeyim işe yaradı çunkü. Tabi her bebekte farklı. Ona göre yol izlemeniz lazım. Ben en önce kitap okumaya calistigimda baktım yırtıyor 6,7 aylıktı. Dergiler açtım gösterdim. Evde işe yaramayan dergiler. Onların resimlerini gösterdim. Bakk bu adam bu kadın yok işte bakk ağaç. Sonra yırtmayı ögrendi müsade ettim dergileri broşürleri yırttı durdu. Müsade ettim ki bundan hevesini alsın sonra kitaplar hırtılmaz diyeyim. Ki düşündüğüm gibi oldu kitapları şuan asla yırtmaz.  Tabi ben her gün yine anlatmaya devam ettim. Ama hep canlandırmalar yaparak yaptım bunu. Bakkk köpek dediğinde bir süre sonra ilgisini kaybediyordu ben de köpek bak. Köpek hav hav der diye köpek taklidi tüm hayvanların taklidini yaptım :) Öyle öyle dikkatini çekmeye başladı ve sevmeye basladı. Şimdi tam 12 aylığız. Kitaplarının içinden kendisi seçip getirir oku diye :) Hala da canlandırma yapıyorum. Vurgulamalar, tonlamalar. Heycanlı anlatıyorum bayılıyor. Dışarı çıkarken bile dolmuşa falan binersek sıkılırda durmaz diye kitaplarından alırım. Sıkıldiginda açarız okuruz. Ne gösterirsem anlatirken mesela son kitabında baykuş var gözü kapalı. Ben analtirken baykuş uyuyormuş bak ee eeee yapıyormus demiştim. Kendisi açıp baktığında mesela parmağıyla gösterip eee eee yapıyor o sayfa gelince.:) Heyecanlı anlatın. Ilginç gelmeli ona. Öyle öyle seveceğini düşünüyorum. Oyun içinde 5,6 aylıkken hep yere koydum her gün oyun alanına mutlaka oturttum. Gun geçtikçe süreler uzadı uzadı. Şuan 1 yaşında evde kendisi gezer. Diğer odalara gider. Kendi odasına gider oyuncaklarıyla oynar, kurcalar. Önce yanında durun. Bir şeylerle meşgul olduğunu gördüğünüz an çekilin. Koltukta oturun ses çıkarmayın. Bu süre git gide uzayacak. Uzatın. Bu bir takım işi gerçekten. İmla hatalarının kusuruna bakmayın. Çok hızlı yazmak durumundaydım :)

(142 puan) tarafından
Merhaba ☺️ Kitaplarla ilgili tavsiyenizi ben uygulayacağım kendi adıma teşekkür ederim. Ben doğduğundan beri hep bir şeyler okuyorum o da dinliyor seviyor ama son aylarda çok yırtmaya ve dikkati azalmaya başladı en iyisi bir şeyleri yırtmasına izin vereyim. Peki bizimki de kendi başına gezer oynar ama oyuncakları amacına uygun oynamaya başladı mı? Mesela halkaları boruya geçirme, bul taklar falan?
(1,147 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Rica ederim ne demek :) Yapıyor bazılarını. Ben o istediği zaman dahil olup hadi geçirelim, hadi bunları bunun içine koyalım diyorum devam ediyoruz. O yapmak isterken yapıyorum. Bir de oyuncakları illa şuan amacına uygun yapmasına takılmayın. Bir tek oyuncaklarla sınırlı kalmayın. Çünkü oyuncakları sürekli gördükleri için onlar çok dikkatini çekmiyor aslında. Ben ona denk olarak evde başka eşyalarla oynarken onlarda yaptırıyorum. Mesela mandal kovasını alıp mandallarla oynamayı çok seviyor. Oynarken kovanın içine mandal atıyor mesela hemen dahil oluyorum. Annem hadi bunları bunun içine koyalım böyle diyorum o da koymaya başlıyor. O oyuncaklara alternatif evde başka eşyalar var ya oynuyorlar onlarla yapın. Önemli olan motor becerilerini geliştirmesi değil mi sonuçta? Ben bu şekilde yapıyorum. Takıyor çıkartıyor. İçine koyuyoruz. Başka şeyleri üst üste diziyoruz vs vs. İnanın onlarla daha güzel yapıyorlar. Öğrenince oyuncakta da yaparlar diye düşünüyorum. İşe yaramayan dergiler, broşurler bulun. Marketlerin broşürleri bile olur. Koyun kitaplıkta kitaplarının olduğu yere. Alsın alsın yırtsın dursun. İlk yırtmayı kesfettiğinde hadi annem yirtalımmm yırtalim diyodum cart curt yırtıyorduk :D Ama siz onları kitapmış gibi alıp alıp her gün gösterin. Yırtsın dursun. Yırtma eylemleri son bulmaya başladığında siz bunu farkedersiniz. Ondan sonra tekrar kitapları çıkartın ve okumaya devam edin ve kitaplar yırtılmaz diye söyleyin eliyle biraz hırçın hareket ettiginde. Öyle öyle öğrenecek. Belki 1,2 ay yirttigi şeyleri topladım hep :D Ama şuan yirtmiyor. Gerçekten işe yarıyor. Sonuçta onlar daha herşeyi yeni öğreniyor ya anlayana kadar yapmalı. Kendimi hep onun yerine koyuyorum. Naçizane sevgiler :)
(142 puan) tarafından
Çok güzel fikirler gerçekten çok teşekkür ederim,deneyeceğim :)
(1,147 puan) tarafından
Rica ederim ne demek. Ben kendi bulduğum yolu gösterdim. Siz de çocuğunuzu izledikçe kendinize göre yol mutlaka bulursunuz eminim. Başarılar :)
(278 puan) tarafından
Ay inanılmaz güzel anlatmışsınız , imla hataları için de kusura bakmayın demişsiniz ne kadar kibarsınız :) bugünden itibaren başlayacağım tavsiyelerinize, aslında sürekli yansıma sesler çıkarıyorum heyecanlı heyecanlı anlatıyorum ama artık daha şevkle yapacağım. Dergi konusunda çok haklısınız aslında hevesini alırsa atacaktır o yırtma huyunu bunu da not ettim kendime :) oyun işini de deneyeceğim. Çok teşekkür ederim. Güzel günler dilerim :)
(1,147 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim :) Eşim çok daha kibardır evde teşekkür etmeler havada uçuşur kırılıyoruz kibarlıktan :D Bebeğimize de teşekkur ederiz yaptığı herşey için. Heyecanlı anlatmanın yanında bebeğinizin hangi görseller daha çok dikkatini çekiyor izleyin. Önce onlardan ilerleyin. Mesela kızım hayvanları seviyor ve bebekleri. Bir kitabı var şimdi hayvanlar ve yavruları. Ben gösterirken Bilgeee bak bu su samuru. Bak kucağındaki yavrusu bebekkkkkkk deyip heyecanla sesler çıkartmıştm. İşte bak o da yavrusune böyle sarılıyor deyip gülerek ona sarılıyorum falan :) Şimdi kitapta her gördüğü yavru hayvanda çığlıklar atıyor :D Hem büyük küçük algısını da öğrenmiş oldu. Kitaplar gerçekten çok faydalı. Yırtma konusundan tutun aslında her konuda böyle biliyo musunuz. İlk bebeğim neyi yasaklarsak daha çok merak ediyorlar. Mesela bir ara bulaşık makinasına ilgisi acayipti, ben hep bulaşıklar yıkandıktan sonra ona fırsat verdim ellesin istediği kadar diye. Yoksa koşarak kapatmak zorunda kalıyordum bulaşıklar yıkalı degilse :) Şimdi mesela ilgisi o kadar değil. Çok baktı, elledi ,tabakları aldı. Çatal,kaşıkları aldı derken gördü az çok ne. Herşey için bu böyle sanıyorum. Ben de böyle yol izliyorum. Çok mu merak ediyor. Hemen yıkıyorum onu ne ise veriyorum bakıyor. Evde ona zararlı gelmeyen hiçbir şey için kısıtlama yok. Dokunuyor bakıyor inceliyor. Rica ederim arkadaşım ben teşekkür ederim. Güzel günleriniz olsun :)
-Reklam-
0 oy
(1,084 puan) tarafından
Kitapları direkt okumak yerine resimlerinden eğlenceli kısa hikaye anlatın biz 18 aylığız öyle yapıyorum sonra zamanla alışacaklar 
(1,646 puan) tarafından
Kitapta çok şaşırtıcı şeyler var gibi okuyun. Yazıları çoksa atlayarak okuyun zaten. Oyuncaklarla çok uzun süre büyük çocuklar gibi oynamıyorlar zaten. Genelde inceliyor lar

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 162 göst.
0 oy
1 cevap 132 göst.
8 Nisan 2024 6-12 ay arası bebekler kategorisinde İkizerkekannesi (23 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 199 göst.
3 Eylül 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Efil (124 puan) tarafından soruldu
...