0 oy
851 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (164 puan) tarafından
İçime dökmek istedim tamamen anlatacak kimsem yok şuanda oğlum 11 aylik 9 ayliga kadar emzirdim zorlada olsa tamamen birakti mama da kabul etmeyince ek gıda kaşık mama şeklinde devam ediyorum  güzel kilo alamadı 2800 falan doğdu doğduğu an kaynanam görünce sen hep kendine kilo almışsın çocuğa hiç gitmemiş falan dedi lohusaligjm berbattı yani bu sadece bir örneği tek başımayım tecrübesizligim vardi heyecanım stresim cok fazla vardi hep araştırarak büyüttüm bilmediğim o kadar şey var mjs ki hepsini araştırdım yani zor oldu ama kimse anlamadı veya anlamak istemedi benim gibi olan çok anne vardır biliyorum her gören zayıf zayıf diyip duruyor yoruldum artik cvp vermekten terslemekten ama onlar yorulmadı Bi kaç günde kusuyor iyice kötü oldu dün gece hiç uyumadi benimde migrenim tuttu sabaha kadar uykusuz kalınca sabah aldim eşimin yanına koydum bebeğimi biraz uyuyayım diye gelip bana sen nasıl annesin bakamıyosun çocuğa biraz bakıp atıyon napiyim kalkıp bakıcı mi tutayım ya da annemi ariyim gelsin baksin falan dedi o kadar zoruma gitti ki saatlerce düşünüyorum hep olumsuz şeyler duydum etraftan galiba ben ona güzel bakamıyorum ki kimse benimle güzel konusmuyo anlayacağınız çok yoruldum.

29 Cevaplar

0 oy
(14 puan) tarafından
Oğlunuza sizden başka daha iyi bakan olamaz emin olun, bazı şeyler bizim elimizde değildir çocuğunuzun biberonu tutmaması meme reddi yaşamanız vs.. her bebek kendine özgü. Çok zayıf diyenlere gelince bizim toplum  yeterki yorum yapsın arkasında annesi üzülür mü kafaya takar mı bu konu beni ilgilendirir mi diye sormazlar sadece konuşmayı bilirler kayınvalidenizde o insanlardan biri. Yıpranmanız kendinizi yorgun hissetmeniz o kadar doğal bir durum ki evlatlarımız elbette canımız onları çok seviyoruz ama önceliği kendinize vermeniz gerekiyor siz iyi olacaksınız ki çocuğunuzada bi o kadar faydalı olabilin. Eşinizinde bu süreçte daha anlayışlı ve sabırlı yaklaşması gerek. Çok güzel bir annesiniz çocuğunuzda çok güzel büyüyecek ve bu sıkıntılı döneminiz elbet bitecek emin olun. 

Birde  biberon olarak philips avent denediniz mi hiç.. bebekler genel olarak daha iyi kavrayıp tutabiliyor. 

Bebeğinizle sağlıklı mutlu bir yaşam diliyorum...
-Reklam-
0 oy
(221 puan) tarafından
Emin ol hiç kimse senin çocuğuna senden iyi ve güzel bakamaz!!!

 Bir çocuk kiloluda doğabilir zayıfta  ki bebeğiniz çok normal kiloda doğmuş . Millet sanıyor ki şişko çocuk çok sağlıklı kan değerleri iyiyse motor beceri ve bilişsel becerileri iyiyse kilosu ortalamalarda ise yeterlidir. En üst kiloda olmak zorunda  değil. Kayınvalinize sorun bakalım olması gereken kilo boy endeksindemiymiş  hasbam. Bu arada bu çocuk birtek size ait değil . Babanızın evinden getirmediniz babasıda  ilgilenecek bakacak tabiki. Millet sanıyor ki bir çocuğun tüm sorumluluğu annede alakası yok bir çocuk birtek anne ile büyümez . Sizin böyle düşünüp psikolojinizi  etkileyen insanlar emin olun kendi başka eksikliklerini hiç konuşmuyorlardır. Sakın böylelerini dinlemeyin. Eşinizide  alın karşınıza konuşun her bebeğin kendi gelişim basamakları olduğunu sizin de desteğe ihtiyacınız olduğunu bilmeli 2 saat çocukla ilgilenemeyecekse siz kötü anne değil onun kötü baba olduğunu bilmesi gerekiyor. 
0 oy
(10,041 puan) tarafından
Sen güzel bir annesin çevrendeki kişiler eksik. İki çocuğunu tek büyüten bir anne olarak. Herkesin gıpta ettiği şeyleri bir kere eşim ve ailesinin övdüğunu görmedim. Kimseye çocuk bırakmam. Sütün yok mama kullan diyen doktora rağmen 2 yaşa kadar sadece anne sütü verdim. Çok büyük bir hastalık atlatan çocuğun hem sağlığı, hem psikolojik durumu, hem eğitimde ileriye gitmesi için ilmek ilmek dokudum. Öven yok. Çocuklarım iyi olsun yeter. 

Kayanam sürekli kendi nasıl anne olduğunu över. Mesela 1 yaşında çocuğuna günde 2 litre taze süt içirdigini anlatır. Yani bu kadar boş konuşan birini ciddiye almam. Yani 16 yıl sonra almamayı öğrendim başlarda çok üzülür kendimi kanıtlamaya çalışırdım. Ama yetiştirdiği çocukla ben yaşıyorum onun anlatmasına gerek yok :) 

Herkesi boşver çocuk bu eninde sonunda hasta olacak kilo verecek, geri kalacak, ileri gidecek, kimisinden huyu iyi, kimisine kötü olacak. Sen asıl bunların laflarına takılır ve depresyona girersen çocuğuna yetersiz kalırsın. 
0 oy
(15 puan) tarafından
Yorulman cok normal lütfen böyle düşünmey eşinin de sans boyle dusundurmesine müsaade etme senin de çocuğun biraz da sen bak de dön arkanı yat hayır bakmazlar bakmazlar her lafı soylemeyi kendilerine hak görürler bak sinirlendim gece gece uyku fln kalmadı

Benim annemle evim cok yakın sürekli gelis gidis yapıyoruz oyle buyuyo benim cocuklar daha 26 yasindayim ehliyete yazildim üst üste kac kere anneme bırakmak zorunda kaldim çocuklari yoruluyo da farkındayım ama bana o kadar iyi geldi ki son 5 senedir nerdeyse hic bi aktivitem yok cok daraliyodum anneme diyorum ehliyeti alana kadar idare et alinca her yere gideriz ben seni gezdiririm diyorum  oyle idare ediyoruz  
0 oy
(30 puan) tarafından
Sen çok güzel ve mükemmel bir annesin bu nu asla unutma senden daha güzel ılgili kıöse bakamaz bebegıne zaman zaman yorulman dınlenmrn hatta isyan etmen normal. Boşver dunyayı öyle düşündüğünde kalk ve sen bır annesın dünyaya bırncan getırdın o sana baglı sen ona dıye dusun.  Bız kadınlar mukemmlız hele anne olunca yapacaklarımızın sınırı yok.  Hep böyle düşün baskalarını düşünme sinirlenince kızınca en sevdıgın muzıklerı aç. Tabıkıde hareket lı olsun. Camdan dışarı bak bir nefes al. Ben böyle napıyorum öyle düşünüyorum hepımızıde benzer sorunlar var herkesınn kocasıda nazık kıbar ve her zaman anlayıslı degıl. Emın ol kaynanan  içinde sabırlı ol. Dedıgım gıbı asla asla takma. 
0 oy
(126 puan) tarafından
Zayıf diyenlere evet biz rejim yapıyoruz diye cevap ver o eşine de söyle o çocuk sadece senin çocuğun değil onunda çocuğu bakımı üstlensin biraz 1 -2 saat oynayıversin çocukla sende dinlen ve hayır sakın bu cümleyi bardağa kurma oğluna sor onun için dünyadaki en iyi en güzel anne sensin lütfen kendini bilmez insanların boşboğazlılığı yüzünden kendini üzme ver herkese cevabını bak nasıl sana saygı duyuyorlar o zaman sağlıkla büyüt bebeğini SEN ÇOK İYİ BİR ANNESİN!
0 oy
(1 puan) tarafından
Benim kaynanamda öyle eşimde anlayışsız 1 yasında oğlum var 40 günlükte bı kızım çok zorlanıyorum kafayı yiyevekmisim gibi bize destek saglamadiklari gibi köstek oluyorlar bende çok yoruldum ya bazen ölmek istiyorum o derece psikolojim bozuldu 
0 oy
(62 puan) tarafından
Kıyamam yaa valla agzi olan herkes konuşuyor canım benimde bebeğim dogdunda 3770 gram doğdu ufakken uyusa çok uyuyor ellerini emse çocuk aç aç derlerdi hep simdi 6 aylık 10.500 grm bu seferde çok yediyorsun diyorlardı:)) sadece anne sütü içiyor napim aç mı birakiyim diyordum bende kilosu az olsa zayıf çok olsa obezite diyorlar maksat birseyler demek istedikleri için diyorlar sende çok kafana takma benim bile bazen eşim sabahları uyuyorsa kalkınca ona veriyorum direk hem bebegin anne ile bağı ne kadar önemliyse baba ile de öyle şimdiki babaların agzinda bi laf benim annemler eskiden kac tane çocuğa bakiyordu ev tertemizdi diye benim evim kirli olduğun için bunu söylemiyor cocuk bakmanın kolay olduğunu sanıyorlar sadece ama az bisey baba da ağla hemen seni istiyor annesi diye bize verirler sende milleti bosver kim ne derse desin derler derler elbet bir gün susarlar :) 
0 oy
(85 puan) tarafından
Sen güzel bakamıyorum değil sana destek veren kimse yok.esin sana bir dal olsa bu kadar zorlamazdın.

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 939 göst.
0 oy
1 cevap 263 göst.
0 oy
6 cevap 320 göst.
2 Ocak 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde misafir tarafından soruldu
...