0 oy
254 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (11 puan) tarafından
Bebeğim 5 aylık ve hiç bir şekilde bir uyku düzeni yok. Emerek uykuya dalıyor ve zar zor yani. Bide genelde 12 ye kadar uyumuyor. Bunu nasıl düzeltebilirim. Bilgisi olan var mı acaba? Siz nasl yapıyorsunuz? 
Bebek Ayı 5

5 Cevaplar

0 oy
(2,926 puan) tarafından
Uyku duzeni bebegin uyanik kalma suresine gore ayarlanir. 5 aylikken 3 gunduz uykusu (2 uzun 1 kisa gibi) yapar. Sabah erken kalkip aksam erken yatmalidir. Mesela 9da kalkti demek yerine 7de kaldirip aksam duzenini olusturabilirsiniz. Gunduz cok uyutmayacaksiniz ki gece uzun uyusun. Ornegin bi uykusu 2 saati geciyo uyandiracaksiniz uykusundan. Uyuma seklinin hic onemi yok inanin. Ben iki cocugumu da emzirerek uyuttum. Ikincisi 15 aylik hala emerek uyuyor. Duzen kurduktan sonra isiniz kolaylasir. Buyudukce de uyaniklik suresine gore gunduz uykularini ayarlarsiniz. Biz 7 8 ay civari iki uykuya dusuyoruz. Suan 1 uzun 1 kisa iki uyku yapiyo. 18 ay civari tek uykuya dusurecegim.
(11 puan) tarafından
Teşekkürler
-Reklam-
0 oy
(9 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Eğer uyumaması için farklı bir şikayeti yoksa saatlerini düzenlemelisiniz. Henüz 5 aylik olduğu için 3 uyku yapacaktır. Ama uyuyan çocuğu düzen olsun diye sabah uyandırmak doğru değil. Her 3 saatte bir uyutmalısıniz. Ve gece en geç 8-.8.30 gibi uyumalı. Uymuyor diye bırakmayın bir kaç güne alışacaktır. Emzirerek uyutuyorsanız zaten bu düzene daha kolay alışır.  Ve bebeginizle konuşun artık uyku vakti geldi vs. diye şuan anlamayacaktır lakin büyüdükçe sizin bu kelimelerinize aşina olacak ve uyuması gerektiği mesajını alacaktır. Aynı zamanda bir uyku arkadaşı da eline verebilirsiniz. Sadece uyku zamanı elinde olacak gün içinde değil. 

Ayrıca bebeğin tek uyku ya da  2 uyku yapması bebekle alakalı. Yani kendisi belirlemeli, sen büyüdün sana tek uyku yeter ya da 2 uyku yeter kavramı annenin değil bebeğin tercihidir. Sizede zaten kac uykuya ihtiyacı olduğunu bebek davranışlarıyla belli edecektir.
(11 puan) tarafından
Teşşekür ederim
0 oy
(567 puan) tarafından
Instagramda uyku eğitimi ile ilgili eğitim veren  bir kaç sayfayı takip ettim. Youtubedan video izledim ve uyku eğitimi ile ilgili kitap okudum (iyi uykular, tatlı rüyalar kitabin adi alip okuyabiliseniz cok iyi) çünkü hic bir şekilde uyumuyor uyutmuyordu sonra her bebek farklı olduğu için kendi duzenimizi oluşturduk önce uyku saatlerini takip ettim sonra ona göre bir rutin belirleyip uydum burada önemli olan uyku saatleri ve sürekli aynı rutin ve saatleri takip etmek bu şekilde gündüz uykularını düzene soktum ama geceler yine berbattı doktorumuz emdiği sürece normal demişti gece emmesini kesince o da düzene girdi şimdi bir rahatsızlığı olmadığı sürece deliksiz uyuyor(23 aylik) 
(11 puan) tarafından
MaşAllah, inşAllah bizde başarırz
0 oy
(160 puan) tarafından
Gün içerisinde belirli saatler oluşturun iki üç gün o saatlerde yatırın zaten vakti de gelince uyumak ister ben kızım 7 aylık 24 saate 5 kez uyuyor sabah 9 öğle 12 sonra 15 ...18...21. Üç saat arayala uyutuyorum alışmış saati gelince ağlar beli eder yatiririm öyle yani saat belirle bence
(11 puan) tarafından
Anladım teşekkür ederm
0 oy
(18 puan) tarafından
Benim bebeğimde 5 aylık akşam 8 buçukta uyutmaya çalışıyorum uyumuyor uyusa bile bir saat sonra uyanıp 12de uyuyor. Gündüz de maksimum yarım saat uyuyor bunu nasıl değiştirebilirim 
(11 puan) tarafından
Benim de böyle oluyor işte ben de bilmiyorum ne yazıkki

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 249 göst.
7 Şubat 2024 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Sedadz (284 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 503 göst.
2 Şubat 2024 6-12 ay arası bebekler kategorisinde İlkbebeklianne (143 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 425 göst.
22 Ocak 2024 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Lina42 (98 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 401 göst.
...