0 oy
373 göst.
Ek gıda & Beslenme kategorisinde (771 puan) tarafından
Merhaba hanımlar. Ek gıdaya başlarken yoğurdu anne sütüyle mayalamak mı lazım? İnek sütü alerjik keçi sütü de her yerde bulunmuyor. Siz nasıl yapmıştınız? Bir de ekşi olmaması için neye dikkat etmek lazım? Yardımlarınız için teşekkür ederim şimdiden. 
Bebek Ayı 6

8 Cevaplar

+1 oy
(46 puan) tarafından
Bimden altın süt aliyorum yada şoktan bakraclik süt var onlarla mayaliyorum tadı da gayet iyi oluyo 
(771 puan) tarafından
Teşekkür ederim cevabınız için
-Reklam-
+1 oy
(1,482 puan) tarafından
Anne sütüyle ilk kez duydum. Ben sutcuden açık köy sütü alıyorum kaynatıp normal yoğurt mayası ile mayaliyorum
(771 puan) tarafından
Teşekkür ederim cevabınız için. Ev yoğurdu ben de yapıyorum sürekli inek sütüyle, biraz ekşi oluyor ama.
(1,482 puan) tarafından
Maya ne kullanıyorsunuz, benim hiç ekşi olmuyor Yörükoğlu kullanıyorum veya Sütaş
(771 puan) tarafından
Ev yoğurdu yapıyorum sürekli önceki yoğurdu kullanıyorum mayalık. Hazır maya veya hazır yoğurt kullanmadım şu ana kadar.
(1,482 puan) tarafından
Elinizdeki yoğurt ekşi ise haliyle maya olarak kullandığınız yaptığınız da ekşi olur. Bende kendim maya tutuyorum ama ilk tuttuğum market yoğurdu oluyor. Ayda bir falan hazır yoğurtla mayaliyorum sonra o yoğurdu yöne maya olarak kullanıyorum. Ekşi diyorsanız mayayı değiştirme zamanı gelmiş olabilir
(771 puan) tarafından
Anladım teşekkür ederim tekrar. Ben süt gibi sevmiyorum eşim de biraz ekşi seviyor ama bebeğe ekşi gelebilir biraz. Yeni maya alayım madem çok sağ olun.
+1 oy
(78 puan) tarafından
Açık süt alıyorum sütçüden o şekilde mayalıyorum. İnek sütünü direk verirsek zararlı ama yoğurt şeklinde yapıp verebilirsin demişti doktor. Keçi sütünden mayaladim aman kızım tadını beğenmedi o yüzden yemedi.
(771 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Çok teşekkür ederim cevabınız için. Benimkinin maması da keçi sütlü o yüzden belki sever
(78 puan) tarafından
İnşallah sever çok faydalı diyorlar. Bizde keçi sütlü mama kullanıyoruz ama yoğurdu yemedi
(771 puan) tarafından
Aa inşallah sever. Keçilerde öyle bir damak tadı var ki her otu yemiyorlar bir de çok hareketliler o yüzden sütleri çok kaliteli :) bir de gerçek keçi sütü bulursak tabii
(78 puan) tarafından
Gerçeğini bulmak biraz zor valla ben bile ilçelerden getirttim o kadar çaba sarf ettim ama yemedi ☺️
(771 puan) tarafından
İlerde tekrar denersiniz inşallah o zaman severek yer
+1 oy
(831 puan) tarafından
Ben İçim marka pastörize süt alıyorum canım cam şişede. Maya olarak da ilk defa yapacaksan migrosta yoğurt mayası var toz şekilde onu alabilirsin. Sonrakilerde zaten yoğurdundan mayalik ayirirsin
(771 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim. Evde yoğurdum var ama benim yoğurt genelde ekşi oluyor bakarım migrosa canım sağ olasın.
(831 puan) tarafından
Migrosun mayasiyla ekşi olmuyor canım bilgin olsun. Ben de geçen gün markete gidemeyince komsumdan maya aldım,  baya ekşi oldu oğluma veremedim
(771 puan) tarafından
Tamam canım çok teşekkür ederim Allah razı olsun
(831 puan) tarafından
Rica ederim canım
0 oy
(19 puan) tarafından
Anne sütü ile sütü nasıl mayalayıp yoğurt yapacaksın. İnek sütünü direk verirsen 1 yaş altına alerjik. Yoğurt yapınca sıkıntısı yok benim bebeğim alerjik bebek ve bzde bir sıkıntı olmadı. Niye böyle saçma sapan sorularınız var. 
(771 puan) tarafından
Siz hiç duymadınız diye saçma sapan olmuyor. Yorum yapmadan önce kendinizi biraz geliştirin, araştırın. Bir bildiğimiz var ki soruyoruz. Doktorumuz anne sütü veya formül mama ile mayala dediği için soruyorum.
(831 puan) tarafından
Neden saçma sapan soru olsun ki canım bilse sormaz zaten,  burası da bilgi paylaşma platformu. Bu kadar tepkili olmaya gerek yok :)
(771 puan) tarafından
Tersinden kalkmış herhalde bugün :)
(831 puan) tarafından
:) aynen canim
0 oy
(137 puan) tarafından
Jersey inek sütününden mayalayıp yedirmeye başladım bende 
(771 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim cevabınız için
0 oy
(2,926 puan) tarafından

Anne sutuyle mayalanir mi bilemiyorum. Ilk defa duydum. Ben iki cocuguma da sutcuden aldigim koyden gelen inek sutu ile yogurt yaptim.


Maya icinde onlarin verdigi mayayi kullaniyorum. Eksi olmamasi icin isisini iyi ayarlaman lazim. Ben kaynatirken baya kaynatiyorum karistira karistira. Soguturkende ara ara karistiriyorum. Sonra serce parmagimla sogumasina bakiyorum, eger 6-7 sn kadar dayaniyosam tenceredeki sutle mayayi biraz acip iyice karistirip kavanozlara koyuyorum. 50 derecede isittigim firina agzi acik sekilde koyuyorum. 4-5 saat orda mayalandiktan sonra buzdolabina alip bir de orda 1 gece birakiyorum. Sonra agzini kapatiyorum. Eksi olmuyor, tas gbi oluyo :)
(771 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim Allah razı olsun. Ben fırına koymuyorum dışarıda bekliyor diğer kısımlar aynı :) anne sütünü doktorumuz dedi
0 oy
(127 puan) tarafından
Doktorumuz cam şişe günlük süt ile yapmamızı onerdi açık sutlerde bakteri üreme riski olabiliyormus . İçim ya da sek süt alıyorum. İlk mayam yoktu file marketten evde markasıyla probiyotik maya var onunla yaptım. Sonra yoğurttan attırıp devam ettim. Bir litre sütten yapıp bittikçe tekrar mayalıyorum taze oluyor. En küçük cam şişeler varya magnolia yapılan onalrdan üç şişe çıkıyor.
(771 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim cevabınız için Allah razı olsun. Biz köyden getirtip haftalık mayalıyoruz kendimiz için. Doktor bebek için anne sütü diyince yapan var mı sormak istedim. Kimseye alerji yapmayan şeyler alerji yapınca oğluma ben de inek sütünden tereddüt ettim. Bakalım inşallah sıkıntı olmaz.
(127 puan) tarafından
Hiç duymadım anne sütü ben de alerji açısından keçi sütü sormuştum o da keçi sütü bulmak zor inek sütü sadece süt olarak tuketince alerji yapar yoğurttan sıkıntı çıkmaz demişti bizimki de alerjik bı bebekti
(771 puan) tarafından
Doktor söyleyene kadar ben de duymamıştım. Kimsede sorun olmayan şeyler oğlumda alerji yaptı. Doktor anne sütü veya formül mama ile mayalayın dedi ama bu şekilde yapan kimse çıkmadı henüz. Allah sağlık versin bebeğinize

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 202 göst.
17 Haziran 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Damlasakizi (111 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 194 göst.
12 Temmuz 2020 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Cansu45 (48 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 567 göst.
0 oy
7 cevap 503 göst.
...