Eğer tadimlar bittiyse kendi yemeklerinize tuz baharat katmadan bir kaseye onun yemeğini ayırın. Misal ıspanak yemeği yaptınız ayırın sonra kendi emeğinize tuz acı ekleyin. Onun kasesine de bir tatlı kaşığı zeytinyağı ekleyin. 18 aya kadar kabızlık riski oluyor çünkü bunu alışkanlık haline getirin. Ama pişirirken değil kaseye aldıktan sonra olması daha faydalı.
Neredeyse tüm çorbaları verebilirsiniz, yayla, mercimek, şehriye, mercimek çorbası içine bolca sebze de ekleyebilirsiniz. Kereviz, kabak, brokoli gibi. Salça ev yapımı yapıyorum şahsen hep kullandım çünkü tuz çok az miktarda ekliyorum kendim.
Günlük protein alması önemli en azından 1 köfte kadar şimdilik. Yoğurt ve süt ile beraber protein vermeyin. Neredeyse hiç ekmek vermedim diyebilirim. Meyve veya yoğurt içine ince öğütülmüş yulaf ezmesi kullandım.
Sürekli farklı sebze yemekleri yapın. Bir gün kabak bir gün fasulye vs gıbi. Sürekli çeşit yiyen çocukda seçici gıda reddi olmaz. Verebileceğiniz çiğ sebzeleri salata verin mutlaka. İlk çocukta bunu yapmadım. 13 yaş hala salata yemez.
Makarna tam buğday olarak yaparsanız daha faydalı onun için. Gerçi bizim içinde. Ben hiç mama tarzı irmik, nişasta vs gibi şeyler kullanmadım kof kilo çünkü. Dediğim gibi yulaf ezmesi tercih ettim. O da çok az. Emzirme tam gaz devam zaten.
Kahvaltı da tahin pekmez vermek istediniz önce kahvaltı bitsin en son verin.
Kışlık menemen hazırlarım yine tuz koymam kışın o yüzden bazen menemen de veririm.
Vereceğiniz her yemek için düşünecek 2 şey var. 1. Si bağırsaklar için lifli gıda 2. Si protein. Diğerleri keyfi ve tatları alması için. Karbonhidratlar yani. Onları da seçerken dediğim gibi yulaf ezmesi veya tam buğday gibi. Ihe organik ekmeği ve unu var onu da tavsiye ederim. Yalnız organik olduğu için dolapta saklamak şart çok çabuk bozuluyor.