0 oy
658 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (238 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Anneler merhaba, baş edemediğimiz bir kabızlığımız var. 1 aylıkken gaz probleminden dolayı sütüm yetmemişti ve 15-20 gün kadar mama kullandık. 3 çeşit mama denedik 3ü de kabız yaptı. Yettiği kadar anne sütüyle devam ettik. Şimdi 5. Ayımız dolmak üzere sütüm yetmiyor mamaya başlamak zorunda kaldık yine kabız oldu. Mamayı kestim yoğurt ve elma+havuç suyuna başladım. Taş gibi kaka yapmaya başladı çok zorlanıyor ama elimden bi şey gelmiyor. Fitil kullanmak zorunda kaldım o bile çözmedi. 


Size sorum yanlış yaptığım bir şey mi var ya da ne iyi gelir. Aptamilin özel mamasını da denedim maalesef o da çözüm olmadı. Suyu bol veriyorum. Zaman zaman hem poposundan hem gıdasından zeytinyağı veriyorum. Bildiğim okuduğum hiçbir şey işe yaramadı bilginiz varsa yardımcı olur musunuz ?

image

Bebek Ayı 5

8 Cevaplar

0 oy
(162 puan) tarafından
Canım herşeyi denemişssin fitil arada bende veriyorum yapamayınca sadece onda fayda buluyorum ama bizimki bu derece kabız değil. Birşey sormak istiyorum gaz probleminden dolayı sütüm yetmedi demişsin benim ilk bebeğim biraz tecrübesizim o yüzden tam bilmiyorum, gaz problemi olunca süt yetmiyor mu benim de bebeğim çok gazlı mama veriyorum benimde sütüm yetmiyor yani şunu sormak istiyorum özet olarak Sütün yetmemesinin gazla alakası varmı? 
(238 puan) tarafından
Bebeğim emzik almıyor gaz döneminde ağrısı oldukça emmek istedi ayıramadım göğsümden bu defa da acıktığı zaman yetmedi . Birikmesine fırsat vermediği için yetmedi. Yoğurt havuç ya da elma yapar mı acaba bilmediğim için ayrıntısıyla yazdım iñsallah bir bilen çıkar da biraz rahatlar
(76 puan) tarafından
Şu şekilde ilgisi var bebek yeni doğduğu zaman henüz dünyaya adapte olamadığı için sürekli meme ister ve biz annelerde çözümü sürekli emzirerek bulduğumuzu sanıyoruz halbu ki sık beslenen bebekte daha çok gaz olur gazı olduğu için de sık emmek ister yani kısır döngü oluyor.Bunun önüne geçmek için 2 saatte bir beslemek gerekiyor.Emzirmeden önce emzirme arası ve emzirmeden sonra gazını güzelce çıkarmak gerekiyor.2 saat aralıklarla beslenme düzeni oluşturursanız bebeğinizin daha rahat olduğunu ve sütünüzün yettiğini göreceksiniz.
(162 puan) tarafından
Çok haklısınız aynısını bende düşünüyorum ama 2 saat aç kalamıyor veya 2 saat uyusa yine süt yeterli gelecek belki ama uyumuyor uyumayınca acıkıyor böyle oluncada sürekli meme ağzında oluyor oda yetmiyor çoğu zaman mama takviyesi yapıyorum
-Reklam-
0 oy
(8 puan) tarafından
Canım bende aynı durumdayım bizim de taş gibi havuç patates verme pişmiş havuç da kabız yapıyormuş yulaf ezmesi kullan armut elma püresi inin içine at bide kırmızı erik püresi içir tarhana çorba yapıyor sanki Bi ara düzeldi sanki çorbadan tam bilemiyorum ama iki oğlumda da yaşadım hala yaşıyorum çok kötü bir şey 8 aylık olduk kaka yapacak yine ağlacak diye içim içimi yiyor kaka fitili yasaklanmış kaç eczane ye sordum vermiyor lar 
(238 puan) tarafından
6 ay dolduktan sonra düzene girdi şükür Allah yardımcınız olsun zor
0 oy
(1,357 puan) tarafından
Kayışı veya gün kurusu haşlayıp verebilirsiniz ayına uygunsa
0 oy
Profil image (71 puan) tarafından
Kayısıyı haşlayıp püre yapıp biraz verebilirsin ya da suyunu kabızlığa iyi geliyor
0 oy
(1,189 puan) tarafından
Zeytinyağı iyi geliyor ama öyle arada bir verince değil. Ben düzenli olarak verdim hep her mamasina her verdiğiniz ek gıdaya ekleyin. O zaman gerçekten işe yarıyor. 
0 oy
(83 puan) tarafından
Gün kurusu, kayısı haşla ver canm 3 yada 4 çay kaşığı gecer insallah 
0 oy
(60 puan) tarafından
Bir yasina kadar oluyo canmm bende çok cektim emziriyosan acılı ekşili bişey yeme ondan olur belki sarımsaklı da bişey yeme
0 oy
(30 puan) tarafından
Bizde 5.ayımızdayız meyve pürelerine başladık onun içine zeytınyagı katıyorum.birde su veriyorum her fırsatta. Öyle sıkıntımız yok şükür. Akşamlarıda yogurt verıyorum. 

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 468 göst.
17 Ağustos 2020 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Azranın Annesi (1 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 407 göst.
0 oy
3 cevap 281 göst.
16 Haziran 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde birminikanneyimm (367 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 361 göst.
...