0 oy
809 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (389 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Kizlar oglum 9 buçuk aylık mama hic yemedi bu zamana kadar aldik attik hep ek gidaya gectik sadece meyveleri yiyor sebze olarak hicbisey yemiyor bide zaten yedigi meyveleri bile yedirirken zorla yani. Kahvalti hic yok 1 lokma bile yemiyor bazen agzina aldigini geri cikariyor sadece emmek istiyor e buyudu artik yetmezki pirinc unu yapiyorum 3-4 kasik yiyor gerisi  cope corba yapiyorum cesit cesit yok zorla cok nadir biseyleri yiyor internetten bakmadigim yapmadigim tarif kalmadi sabahtan aksama kadar kafamda surekli ne yapsam yedirsem ne yer acaba cok stres yapiyorum elimde olmadan biraz zayifta zaten gorenler bilerek yapar gibi her seferindw zayif bu dedikleri zaman iyice kafaya takiyorum karsisinda ne sebeklikler yapiyorum yesin diye yok yemiyor agzina oyuncak verir gibi yapiyorum agzini aciyor ben kacigi sokana kadar simsiki kapatiyor yine yok istersen öldür yemiyor napcam ben boyle sizler neler yapiyosunuz
Bebek Ayı 9 buçuk

11 Cevaplar

0 oy
(590 puan) tarafından
valaaa 11 aylık aynı seyleri bende yasıyorum. böle yemeyince stres yapıyorum bende bazeb istemsizce bagırıyorum ona ama cok üzülüyorum
(389 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Bende oyle babasi yemiyosa zorlama diyo ben olsam hicbisey vermem aksama kadar diyo kolay geliyo onlara
-Reklam-
0 oy
(427 puan) tarafından
Benim kizim da meyve dışında bir şey yemiyor canım. Ben sinirlerimi harap etmiyorum isterse yer ne yapayım. Zaten bakımı beni yeterince zorladı ve zorluyor bir de onu kafama takmiyorum:) Zorla yediremeyiz ki. Eğer yine yemezse bir yaşında memeden keseceğim. Aç kalınca yer diye düşünüyorum. 
0 oy
(90 puan) tarafından
Yeni 10 aylık olduk bizde benim kızım da senin anlattığın gbi yani 6.ayda ek gıdaya başladık suana kadar ek gıdayla hiç arası olmadı bende çok üzülüyorum bu duruma stres ve bunalım geçiyorum yemeyen çocuk çok zor gerçekten kafaya çok takiyorsun
(90 puan) tarafından
Vala yemek yemeyen iştahsız bebek zor derler sen hiç byle birseyle karşılaşmadın herhalde de anlatması kolay geliyor o zaman ben kızımı sana getireyim ogrendigin şeyleri görsel uygulama olarak bize öğret benim anneliğim bi kenarda olsun o zaman sen ebeymissin ya senden öğrenelim o zaman
(2,175 puan) tarafından
Elbette memnuniyetle yardımcı olmak isterim
(90 puan) tarafından
Düşünceli ebe teşekkürler adres filan  ver geliriz biz
(2,175 puan) tarafından
İnanamıyorum gerçekten hala dalga geçiyorsunuz siz kavga edip rahatlamak istiyorsunuz sanırım ama ben ciddiyim büyüklük bende kalsın gerçekten isterseniz bana ulaşabilirsiniz. Hayırlı akşamlar.
(90 puan) tarafından
Iyi aksamlarrrrrrrrrrrrr
0 oy
(311 puan) tarafından
Meyve yiyorsa karışım yapın , bir sebze ile meyveyi yada sütünüzü ekleyin oyle deneyin , tat alamadigi icinde yemiyor.olabilir .
0 oy
(2,175 puan) tarafından
Merhaba zaman zaman besin reddetme oluyor bebeklerde hastayken ya da diş çıkarırken vs. benimki diş çıkaracağı zaman sadece anne sütü alıyor. Meyve yiyor diyorsunuz ya meyveleri irmikle pişirip verebilirsiniz. Ya da yoğurduna karıştırabilirsiniz. Sevmediği yemek istemediği şeyleri açken verebilirsiniz. Kademe kademe alıştırın örneğin bir kasenin hepsini yemesi için zorlamayın bugün 2 kaşık yarın 3 kaşık öbür gün 4 kaşık öyle arttırın.Mesela ben yoğurt için çok ısrar ettim aylarca yoğurt yemedi. Ayran yapıp suluğuna koydum içirdim ya da yoğurt çorbası yedirdim. Bi de Parmak mamaları diye anlatılıyor ya şimdilerde bebeğin eline alıp yiyebileceği besinler örneğin sebzeleri haşlayıp koyun önüne hem oynasın hem yesin. 
0 oy
Profil image (2,520 puan) tarafından
Canim boyle bir durumda ben olsam blw giderdim. Koyardim onune, yerde yer yemezse yemez. Her gun farkli seyler verirdim. Bi gun meyve, bi gun sebze, bi gun hamur işi. Ek gidayla biraz eglensin. Alsin  muzu eline minciklasin. Belki agzina da götürür. Gozun uzerinde olsun ama yaninda olma. Biraz yalniz birak bebegini ek gidayla. Belki sıkılmıştır zorla biseyler yedirilmesinden. Kaşik da kullanma bir muddet.
(389 puan) tarafından
Haklisin canim tesekkur ederim
0 oy
(44 puan) tarafından
3 saat aralikla yedir ve arada eline hicbisey verme. iyice aciktiginda agladiginda zaten kendiliginden yiyor. Benim kizimda cok zor yiyen bi bebekti ama bu duzeni oturttuktan sonra cok kolay oldu beslenmesi
(389 puan) tarafından
Tamam canim oyle yapayim bende bundan sonra tesekkur ederim
0 oy
tarafından
Benimkisi de aynı bence diş ağrısından dış çıkarıyor malum zor ve uzun bir dönem 
(389 puan) tarafından
Belkide ama baska bi huysuzlugu yok canim ya önlügü takarken basliyor bizimki mizildamaya :)
0 oy
(3 puan) tarafından
Tam anlamıyla bizimkini anlaissin canim
0 oy
(1,558 puan) tarafından
Kaşık sevmiyordur bardaktan su içmeyi seviyorsa meyveli yogurt yapıp bardakla içirmeyi dene mesela yada çorbalar :) 
(389 puan) tarafından
Bardaktan suyu icemiyor daha canim ya
0 oy
Profil image (347 puan) tarafından

18 aylık oglum hala aynı biz vitamine başladık az da olsa etkısı oldu bize. Ama sizinki kucuk vıtamin verırler mi bılmıyorum benim ogluma bile zor verdı ler.. 

Meyve sevıyorse (benim oglum da sadece meyve sever) meyveli kavanoz mama yapabılırsın tarıfleri var ınternette Yakında şeftali cıkar onla çok guzel oluyo. Meyveyı bıraz fazla koyarsın daha cpk sevsın diye. Hazır da alabılırsın kavanoz mamalardan.. Meyveli yogurt yer belki.

Ben 12 ayına kadar yani toplam 6 ay dırendim tv bakıtıp yedıren Annelerden olmuycam dedım. Ama artık oyle bı deri kemik kaldı ki :(maalesef bende çözümü daldırarak yedırmekte buldum aksi takdirde agzı kilit :(oglum 12 ayından bu yana 6 ayda hiç ama hiç kilo almamış. Corona da çıkınca korkularım iyice arttı saglıklı beslenmediği için. Allah hepimize yardım etsin yemeyen bebek cok zor. Bi kasık agzına sokacak diye her ogune en az 2 saat ugrasıyorum.

(389 puan) tarafından
Ayni seyleri yasiyoruz kavanoz mama olunca onu yiyor baska seyleride yeseler keske

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 150 göst.
14 Ekim 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Ay19 (1,030 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 238 göst.
0 oy
3 cevap 244 göst.
...