0 oy
328 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (187 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Bebeğime 3 öğün yedirmeye çalışıyorum ama ne hazırlayacagimi bilmiyorum kabak veriyorum tahıl mama veriyorum peynir yoğurt irmik çorba veriyorum ama hergun ne hazırlayacagimi bilmiyorum hep aynı menüleri mi veriyosunuz. 
Bebek Ayı 8

5 Cevaplar

0 oy
(1,296 puan) tarafından
Muzlu pankek

Meyveli yoğurt

Mücver

Köfte tarzı da verebilirsin. 
-Reklam-
0 oy
(126 puan) tarafından
Ekmek içi bi tanede cici bebe ıslatıyorm mama gibi oluyo çok seviyoruz muhallebi yapıyorum elma veya armut püresi ekliyoruz kayısı püresi tel şehriye çorbası yoğurt çorbası 
0 oy
Profil image (609 puan) tarafından
Valla bende sasiriyorum fikir olsun sabah yumurta sarisi labne salatalik yedi dun ispanak yapmıştım bugun ne yaparim bilmiyorum geçen kuru fasulyede denedim makarna yiyor dun bide atistirmalik cezerye yaptim ayni bizimki gibi seker yerine pekmez biskuvide bebe biskuvisi aksamlari bize et yaptigimda onada kucuk kucuk veriyorum 
0 oy
(7,202 puan) tarafından
Genelde aynı oluyor ama sen 8 ayliksin çoğu şeyi yiyebilirsiniz internetten tariflere bak 
0 oy
Profil image (461 puan) tarafından

Canım benim kızım havuç ve patates ile köfte yapıyorum onu çok seviyor. 

İster patatesi haşla ister haşlamadan ince tarafı ile rendeleyin suyunu sıkın. bebeğiniz bir yaş altında olduğu için yumurtanın sarısı, çok az tuz, çeyrek havuç yine ince tarafı ile rendeleyin.. kıvamına göre de biraz un koyuyorum ben.. az yağda yapışmaz tavada kaşıkla dökerek pişiriyorum tam kızartmiyorum sert olmasın diye ama elinde  tutabileceği kıvama geliyor ikiye bölüp eline veriyorum çok güzel yiyor.. Küçük bir patates ile deneyebilirsiniz sever belki.. 

Haftada 4-5 gün yumurtayı fix yiyoruz bazen yağda bazen haşlanmış..

Yoğurt çorba muhakkak oluyor..

yumurta yemediye günlerde kahvaltısını bebe bisküvisi ceviz vesaire yaptırıyorum..

poğaça börek bazlama o tarz şeyleri çok seviyor artık eliyle yiyebiliyor ama nohut gibi nohut gibi parçalara ayırıp üzerine labne sürüyorum o şekilde de yiyor..

Akşam biz ne yiyorsak taze fasulye ıspanak karnabahar çok gaz sorunu yoksa bebeğinizin onlardan da verebilirsiniz yavaş yavaş sebze portfoyunu genişletip yediklerinizden yiyebilecek moda gelmesi lazım.. bunun dışında tavuk verebilirsiniz kıyma verebilirsiniz.. kıymayı alırken çift çektirirseniz bebeğinizin yemesi daha kolay olur köfte vesaire yaptığınızda ya da çorbalarını katabilirsiniz.. dokunmadığı takdirde artık her şeyden, tuzsuz baharatsiz olacak şekilde yiyebilir. :)

(187 puan) tarafından
Eline sağlık güzel yazmışsın canım saol deniycem hepsini:)
Profil image (461 puan) tarafından
Afiyet bal şifa olsun kuzucuga :)

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 246 göst.
29 Kasım 2022 Ek gıda & Beslenme kategorisinde Aysekubramutlu (185 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 173 göst.
...