0 oy
425 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde tarafından
tarafından düzenlendi

3 gün sonra veee bizde 6 aylık oluyoruzz<3

Bunun için tarifler yapmam gerekenler yapmamam gerekenler neler ek gıda ilr ilgili bilgilerinizi benimle paylaşırmısınızz ?? :) :)

4 Cevaplar

+1 oy
(2,175 puan) tarafından
seçilmiş
 
En İyi Cevap

Merhaba demek macera başlıyor :) İnşallah herşey güzel olur gönlünüzce olur. Başlarken genelde yoğurtla başlatıyor doktorlar. Yoğurt, sebze ve meyve sıralaması öneriliyor. Meyveleri en son tattırın diyorlar çünkü şekerli olduğu için daha kolay alışıyor bebişler. Üç gün kuralına göre gidiyorsun zaten tadım yaptırarak ilerliyorsun. Tadım yaptırıp alerji yapmadığına emin olduğun şeyleri öğüne dönüştürebilirsin. Öncelikle patates, kabak, havuç, elma, armut, muz en az alerjik olanlar önce bunları tattırın. Sebzeleri ister buharda istersen az suyla haşlayıp çatalla ezerek verebilirsin. Meyveleri pişirip verebilir ya da meyveli irmikli muhallebi yapabilirsin. Direk çiğden meyve püresi olarak yada yoğurtlu meyve olarak verebilirsin. Tadımdan sonra sebzelerin içine 1 tutam pirinç, bulgur, şehriye veya mercimek ekleyerek çeşitli şekillerde verebilirsin. Et suyu, kemik suyu, zeytinyağı ile zenginleştirebilirsin. Öğüne geçince miktar en fazla 1 çay bardağı yada küçük kase kadar olmalı çünkü mide kapasitesi o kadar. 7.ayda kahvaltı başlanıyor genelde yumurta sarısı ve peynir çok önemli. Bebeğin damak tadı gelişimi için bulamaç tarzı şeyler önerilmiyor o yüzden ben tek tek verdim hep. 8.ayda et veya kıyma ekleyebilirsin yemeklerine. 9.ayda sizinle birlikte sofraya oturup tencere yemeklerini yemesi öneriliyor az salçalı, tuzsuz ve baharatsız olmak şartıyla. Tavsiyem ambalajlı, paketli hiçbişey vermeyin. Herşeyin pratik tarifi var internette kolayca evde kendiniz yapabilirsiniz. Kolay gelsin şimdiden. 

tarafından
Bayıldımm mesajınızaa teşekkür ederimmm :))))) çok güzel anlatılmış..
(2,175 puan) tarafından
Rica ederim canım inşallah işine yarar. Ayrıca tavsiyem yoğurdu evde kendiniz yapın. Bulabilirsen köy tarhanası da al biraz gaz yapıyor ama çok faydalı.
-Reklam-
0 oy
(4,539 puan) tarafından
tarafından
Teşekkür ederim canım ne gönderseniz araştırıırım :))
(4,539 puan) tarafından
Rica ederim canım ☺️
0 oy
(557 puan) tarafından
Allah yardımcın olsun canm inş eğlenceli bir serüven geçiririrsiniz zaten neyi nasıl yapacağını biliyorsundur yoğurtla başlıyosun 3 gün kuralı ile sonra sebzeler en son meyveler sonra tahıllar falan böyle gidiyor
tarafından
İnşaAllah aynen o kadarlık bi bilgim var canım :)
0 oy
(51 puan) tarafından
Çay kaşığıyla sıvı olan herşeyden azar azar verki tadını öğrensin yiyeceklerin ben öyle yaptım 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 201 göst.
16 Eylül 2023 3-6 ay arası bebekler kategorisinde tubas (253 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 466 göst.
7 Ağustos 2021 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Muharrem metehan (144 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 132 göst.
7 Ağustos 2021 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Muharrem metehan (144 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 306 göst.
5 Kasım 2021 6-12 ay arası bebekler kategorisinde KıvancTanınannesi (338 puan) tarafından soruldu
...