0 oy
385 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (5 puan) tarafından
Kızlar kızım 9 aylık oldu aşıya götürdük kilosu ölçüldü 6,7 çıktı boyu 70cm hemşire kilosu düşük dedi doktora yönlendirdi gittik kan tahlili istedi doktor temiz çıktı ama kilosu düşük idrar tahlili sonucundan sonra mama yazabilirim dedi çok üzüldüm ne yapsam kilo aldiramiyorum bir öneriniz var mı veya mama kullanan?

3 Cevaplar

0 oy
Profil image (88 puan) tarafından
Kaşık mama ver canım benim bebeğimde öyleydi doktr kaşık mama önerdi yoğurt çorba 
(5 puan) tarafından
Kaşıkta kullanıyorum ama aynı siz hangisini kullanıyorsunuz ve yaradımı bebeğinize
Profil image (88 puan) tarafından
Canım hippi alıyodm kabız oldu şimdi hero baby kullanıyom
(5 puan) tarafından
Teşekkürler bende herobaby kullaniyorum
-Reklam-
0 oy
Profil image (347 puan) tarafından

Sebze çorbası yapın icine yagsiz kuzu kıyma 5 diş ceviz ezin havanda onuda çorbaya atin 30 ile 45 dakika arasi pişirin blenderdan geçirin.. hippin bebek ekmeği var kızınıza icirirken o ekmekten 1 dilim yada 2 dilim ekleyin allahin izni ile kilo alacaktır.. 


Benim oğlumda oyleydi şükür 1 ayda toparladı 
(5 puan) tarafından
Cevabınız için teşekkürler kesinlikle o ekmeği alacağım çok sağolun inşallah  benimki de toparlar
Profil image (469 puan) tarafından
Nerde satılıyor hipin ekmeği?
Profil image (347 puan) tarafından
Civil den alıyorum ben genelde
0 oy
(1,113 puan) tarafından
Günde 2 ceviz yedir canım yogurda meyveye çorbaya muhallebiye vs koyabilirsin. Muz çok güzel kilo aldırıyor muzu ezip içine 1 çay kaşığı da zeytinyağı koy yedir hatta 1 tane ceviz de koyabilirsin. Eger yiyebiliyorsa bütün bur muzu yedir. Avokado da kilo yapar muzla ya da yogurtla karıştır ve zeytinyağı ekleyip yedirebilirsin. Bu arada zeytinyağı ni birçok şeyin içine ekle kalorisi yüksek olduğu için kilo almasına yardım eder. Gece yatmadan evde kendim kaşık mama yapabilirsin irmikli pirinç unlu yulaflı vs. Pirinç unu ya da irmik ya da yulaf unu veya karışık, suda pişir koyuca. Epey koyu olsun pilav gibi lapa gibi Sonra içine meyve ekleyerek meyvenin suyu ile sulanmasini sağla. formül mama da ekle 3 kaşık kadar, Sonra içine pekmez, 1 çay kaşığı zeytinyağı ve 1 ceviz ekle canım. İnşallah yer tabi. Eminim tüm bunlari yapıyorsundur ama belki faydam olur diye yazdım yine de. Bir de patates havuç kabak domates soğan sarımsak bezelye Taze fasulye bal kabağı vs bu sebzelerden evde ne varsa artık karışık buharda ya da az suda pişir, piştikten sonra içine irmik at kabarsin. Blenderdan geçir ve zeytinyağı ekleyip yedir. Sakın çorba gibi sulu yapma püre kıvamında koyu yap. Tüm çorbalarıni koyu yap yani hepsi püre kıvamında olsun. Bu arada hurma da kilo aldırır yogurduna ya da meyve purelerine ekleyebilirsin. Arada da un çorbası yap yedir canım bol tereyağlı. Her gün 1 yumurta sarısı da yesin. Eğer yemiyorsa yogurduna karıştırıp verebilirsin. Hazır kaşık maması da verebilirsin. Onları da su yerine taze sıkılmış meyve suyu ile hazirlarsan daha kalorili olur ya da koyu yapıp meyve püresi eklersin. Ve mutlaka zeytinyağı da koy tabi ceviz de koyabilirsin. İnşallah kilo alır canım. Ama şunu unutma tabi en önemlisi sağlık.
(1,113 puan) tarafından
Epey uzun olmuş ama aklıma gelen herşeyi yazayım dedim
(5 puan) tarafından
Bu bilgileriniz için çok teşekkür ederim yaptıklarım da var yapmadiklarim da hepsini deneyeceğim insallah toparlanacak bizim aslında sorunumuz kızım düzenli yemiyor yemek saati geliyor ne yapsam yemiyor ama 1 saat sonra acikip ağlıyor insalah onu da ayarlayabiliriz tekrar cok teşekkür ederim
(1,113 puan) tarafından
Toparlar inşallah canım. Ek gıdayı yedirdikten sonra da mutlaka emzir üzerine emsin. Gerçi anne sütü mü alıyor bilmiyorum. Bir de keçiboynuzu özü kilo aldiriyormus her gün 1 tatlı kaşığı yedirebilirsin canım. Aklında bulunsun.
(5 puan) tarafından
Evet annesutu alıyor bunlarin hepsini deneyeceğim insallah toparlanacak çok sağolun

İlgili sorular

+1 oy
4 cevap 262 göst.
18 Ekim 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Efeeee (177 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 288 göst.
26 Mart 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Ajan bebek (71 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 303 göst.
...