0 oy
469 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (14 puan) tarafından
tarafından yeniden gösterildi
88 günlük bebegim  gaz  cikarirken ağlıyor 3.aya girdigimizden beri boyle yapmaya basladi gaz ilaclari kullandik bitti tekrar baslamalimiyim sizce

3 Cevaplar

0 oy
(2,272 puan) tarafından
Tabi canım bu ayda bitmiyor gaz. 

Ben meme reddi yaşadım gaz sancısı yüzünden. 
(14 puan) tarafından
Yaa umarim bizde  yaşamayız
(2,272 puan) tarafından
Dikkat edersen tekrar düzelir toparlar canım.
(2,272 puan) tarafından
100 günlük olunca gaz bitiyor dediler çevremdekiler, gaz damlasını kestim.

Kızım kakasını yapıyordu gazını cıkarıyordu bana göre. Ama memekte sürekli bir huzursuzluk ve aglama, kafayı geri atma. Ayakta sallıyarak emziriyordum, degişik şekillerde emzirmeye calıştım. Bir süre emip aglamaya başlıyordu.
Emmez oldu sonra memegi görünce bagırıyordu, kendini geri atıyordu. 3 saat 5 saat derken hiç emmedi. Saglık ocagına gittim, sagıp kaşıkla ver dedi. Kaşıkla da yedirince yine istemiyordu, sütümün tadına baktım tatsız mı diye bir sorun yoktu. Bir hafta bu şekilde gecti. Artık bende aglıyorum napacagımı şaşırmıştım.2 doktor gezdim, emzirme uzmanıyla görüştüm yok bir çözüm bulamadılar.
Mama verim dedim. 2 çeşit en iyisinden mama denedik istemiyor biberonda da bas bas bağırıyor.
Emzik tutmayı bilmeyen bebek, deniyim emzik tutacak mı dedim,tuttu boş boş emzik emiyordu. 7 saat bir şey yemedi, baygın baygındı kızım yinede ne mama ne anne sütünü almıyordu. Acilde aldık solugu. Doktor direk röntgen istedi. İçi gaz doluymuş ama dedim gaz problemi bitmişti. Doktor 1 yaşına kadar bitmez dedi. İyice hareketlenince azalır dedi. Gaz damlası yazdı. Acilde lavman yaptılar bebegim yarım saat emdi gaz sancısı bitince.
Eve geldik yine sancılanıyor. Düzenli gaz masajları, zeytin yagıyla ovaladım karnını. Gaz egzersizleri, her beslenmeden sonra sırtını sıvazlıyordum gengirsin diye. 1 hafta da anca emmesi düzene girdi.
Bunu yazmamın sebebi bir çok anne sıkıntı yaşıyor özellikle bu aylarda, atak haftası diyip geciştiriliyor ve gazı vardır dedigimde ama gazı yok diyorlar. İşte burda hata yapıyoruz. Bende gazı yoktur diyordum ve gaz sancısından meme reddi yaşadık. Umarım dikkate alınır.
(2,272 puan) tarafından
Gaza sebep olan etkenleri yok denecek kadar azaltmak önemli, düzenli gaz masajları, egzersizleri yaptırıyordum günlük, 2 güne bir duş aldırıyordum ılık suyla, düzenli aynı saatte bagırsak düzenleyici (biogaia) veriyordum. Zeytin yagıyla her yerine masaj yapıyordum tabi bebegin üstünde kıyafet olmuyacagı için ılık bir ortamda masaj yapmak önemli.
Günde 1 su bardagı rezene, 1 su bardagı anason cayı içiyordum.
Kola, çikolata, dondurma, kuru baklagiller, lahana tüketmiyordum canım çekerse bir tatlı kaşıgı kadar yiyordum. Çünkü bu yiyecekler aşırı gaz yapıyor.
Bebegin cok aglamasıda bebekte aşırı gaz yapar. Senin stres yapman da gaz yapar, sen üşüttüysen bebekte gaz olur. Bebek üşütürse Rüzgarda kalırsa yel yutarsa aşırı gazı olur. Bebegi her beslenmede mutlaka gengirmesini saglamalısın canım yoksa aşırı gazlı olur. Bir gögüs ten digerine gecirirkende gengirmesini saglamalısın. Memegi tam kavramasıda önemli
(14 puan) tarafından
tarafından yeniden gösterildi
çok tesekkur ederim tabii ki dikkate alicam
(2,272 puan) tarafından
Rica ederim canım
-Reklam-
0 oy
Profil image (792 puan) tarafından
Biogaia devam edin . Gaz 6 aya kadar devam eder . Ayrica gaz ikaci duzenli kullanilmali.  Ben her aksam 7 de 5 damla veriyorum.  Sukur gaz sorunumuz olmuyor . Daha once bizde de aynı sizdeki gibi oluyordu.  Insallah sorununuz çözülür.  
(14 puan) tarafından
sabah saatlerinde verdim ben hep ama sab simplex bittiğinden beri bu sekilde yine oluyodu tabi ama bu kadar kivranmiyodu
0 oy
(454 puan) tarafından
Gaz ilacı sadece 20gün kullandım. Dediğiniz gibi memeyi alıp alıp bırakınca kaldırıp pışpışlıuorum genelde üstten gaz çıkarıyor tekrar meme veriyorum açsa devam ediyor ama yine aynısını yaparsa vermiyorum. Çünkü doyduğu zaman da artık öyle oynuyor. Aradan biraz zaman geçince yine veriyorum isterse emiyor istemezse emmiyor. Çok hareketli kızım diğer gazını da kendi çıkarıyor artık çok şükür onun için ağlamıyor artık ama bizim muhtemelen besin alerjimiz var ben diyete başladığımdan beri rahatladı çocuk çok gazı olmuyor alttan
(14 puan) tarafından
Masallah bebisinize darısı bize inşallah
(454 puan) tarafından
İnşallah canım. Diyeti 1 kez aksattım yine gaz sorunu yaşadık,sende yediklerini Bi takip et belki dokunan sindiremediği bişey vardır
(14 puan) tarafından
Evet bi takip etmeliyim teşekkür ederim

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 1,068 göst.
0 oy
1 cevap 83 göst.
27 Ocak 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Cannur (20 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 981 göst.
0 oy
5 cevap 264 göst.
23 Ocak 2021 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Çağan59 (26 puan) tarafından soruldu
...