0 oy
333 göst.
Profil image 3-6 ay arası bebekler kategorisinde (240 puan) tarafından
İlk kez yapıcam kızıma 

5 Cevaplar

0 oy
(440 puan) tarafından
Sutu kaynat sogumaya brak kuş parmaginla kontrol et iliksa parmagini yakmiyorsa bir kaseye sutune gore biraz yogurt bir tatli kaşığı seker koy mayala ustunu kapat 4 saat felan kalsin sutun sicak olursa civik olur 
(92 puan) tarafından
Seker nicin konuluyor
(440 puan) tarafından
Tas gibi olsun diyorsun ya seker tas gibi yapar iste :)
(92 puan) tarafından
Degisikmis denicem ama:)
-Reklam-
0 oy
(2,175 puan) tarafından
Süt sıcak olursa, yoğurdun kıvamı cıvık oluyor ve ekşi tutuyor. Sütün sıcaklığını ayarlamak çok önemli. Ben 500 ml kavanozda bir yemek kaşığı maya koyarak yapıyorum. Yıllardır evde yoğurt yaptığım için kendi mayam ile yapıyorum o zaman daha güzel tutuyor. Ekstra katı olmasını istiyorsan mayasını daha fazla koyup karanlık bir yerde 4-6 saat bekletmelisin. Bir arkadaşım fırını önceden 50 derecede ısıtıp ağzı açık şekilde mayalıyor. O zaman suyu buharlaştığı için daha katı oluyor. Biz normal kıvamda seviyoruz daha lezzetli. 
0 oy
(2,011 puan) tarafından

Sütü kaynattıktan sonra bekletiyorum ılınmasını sonra serçe parmağımı batırıp 5 e kadar sayıyorum parmağım sıcaga dayanacak kadar sogumuşsa bir kaseye mayayı koyuyorum üstüne bir kepçe kaybattıgım sütten koyuyorum karıştırıyorum sonra bir kepçe daha sütten koyuyorum karıştırıyorum. Sonra kasedekini tenceredeki süte katıp karıştırıp kepçeyle kavanozlara koyuyorum ağzını kapıyorum havlunun üstüne diziyorum sonra başka havluyla üstten sarıyorum 7 saat hiç yerinden oynatmıyorum. 7 saatin sonunda dolaba kapakları açık şekilde koyuyorum ertesi gün yiyorum. 

0 oy
(777 puan) tarafından

Canım pastörize sütü ısıt parmağını sokup 8 e kadar zor sayabilecek sıcaklığa gelmesi yeterli. Bir yerde 1 çorba kaşığı yoğurdu soğuk sütle aç üzerine sıcak süt ekleyerek ılıt sütü ısıttığın tencereye yavaş yavaş ekle karıştır kavanozlara böl üzerine süzgeç kapatarak örtü ile üstünü ört 4 saat sonra aç dolaba kaldır.

0 oy
(348 puan) tarafından
Süt kaynayınca hemen kapatma altını kış 15 dk kaynasın bu katiligini artırıyor ılıyınca parmaginla kontrol et elini yakmayacak ama çok ilikta olmayacak şekilde olunca mayayla sütten biraz alıp açarsın sonra kavanozlara koy mayandan herbirine paylastir sonra tahta kaşıkla karistir metal kullanma sonra sar havluyla bezle bı kenarda dursun zaten havalar soğuk değil ben gece yapıyorum sabaha mayalaniyor migrosta satılan prebiyotik bı maya var onunla da yapabilirsin 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 146 göst.
28 Şubat 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde kerem18 (44 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 491 göst.
16 Eylül 2020 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Smçkr (219 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 258 göst.
29 Temmuz 2021 6-12 ay arası bebekler kategorisinde uykusuz anne (216 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 617 göst.
...