0 oy
296 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (66 puan) tarafından
Altı aylık olduk ek gıdaya baslicaz bir sabah uyandiginizda akşama kadar nasıl veriyorsunuz anlatır mısınız?mama ek gıda sıralaması nasıl?
Bebek Ayı 6

4 Cevaplar

0 oy
(4,654 puan) tarafından
Ilk ay zaten tadımlık oluyor doyumluk değil. Normal seyrinde devam ediyor. 
-Reklam-
0 oy
(308 puan) tarafından
6 aylıkken zaten sadece tadımlık oluyor bir öğünde bir besini ilk gün çay kaşığı ile ikinci gün tatlı kaşığı üçüncü gün yemek kaşığı kadar denşyorsun ve 3 gün o besinden başka bir şey vermiyorsun sonra 4. Gün yeni besini yine bir çay kaşığı veriyorsun ve ilk 3 gün denediğin besin alerji yapmadıysa yine bir yemek kaşığı kadar verebiliyorsun. Tadımları mutlaka sabah yap ki alerji belirtisi olacaksa gün içinde ortaya çıksın

Doktorumuz bu şekilde anlattı bize 
0 oy
(357 puan) tarafından
Sabah uyanınca emziriyom tekrar uyuyo. Uyanınca tekrar emziriyom. Yarım saat veya 1 saat sonra elma armut püresi yapıyorum. Yarımşar şekilde. Öğleden sonra da sebze püresi veriyorum. Doyumluk değil tadımlık oluyor zaten. Ama meyve pürelerini gönül rahatlığıyla verebilirsin. Suyunu bol içir kabız olmasın. Gece yatarken de bugün ilk defa arının gece mamasını aldım 7 tahıllı olanından. 1 çay bardağına 1 kaşık koydum yedirdim. Emzirdim uyuttum :) bal yumurtanın beyazı ve şekerli gıdalar vermediğin sürece hiçbir şey olmuyor korkma. Her şeyin tadına baktır. 3 gün kuralı varmış. 1 gıdayı 3 gün deneyecekmişn alerjik reaksiyonlara karşı. Ben çok dikkat etmedim 3 güne. 
0 oy
Profil image (792 puan) tarafından
Canım aşçı anne siye bi site var ordan urun alabilirsin. Hem inet sütü alejisine karşı urunler bile var . Brn uygulama olarak indirdim orda ek gida tarifleri falan da var. Instagram kullanıyorsan yaz bak aşçı anne diye . Bende bu ayin 28 inde alacağım doktorumuza sorup:) özellikle keciboynuzlu urunleri alicam . Uygunsa bakalim ;)) 

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 232 göst.
21 Ekim 2020 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Fundisss (250 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 272 göst.
14 Kasım 2023 3-6 ay arası bebekler kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 239 göst.
0 oy
0 cevap 149 göst.
...