0 oy
254 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (470 puan) tarafından
kızlar bebeğime aptamil kullanıyorum ek gıda da çok yiyen bebek değil zaten çorbasını yer kaşık mamasını yiyor aptamilin meyve veriyorum yer falan neyse bu mama yani aptamil devam sütü  yerine ben ona pınarın içimin sütlerinden versem ne olur?

içtiği saatler

sabah 7 180 cc

12-1 arası 150 cc 

akşam 6da 150 cc

9 da 120

bide gece 11 de 210 cc

içmeyince kuduruyor illaki bunu istiyor

8 Cevaplar

0 oy
(470 puan) tarafından
kızlar bakar mısınız
(103 puan) tarafından
mama daha vitaminli hele ki bu dönemde bence kesmeyin devam edin derim
-Reklam-
0 oy
(239 puan) tarafından
Süt için erken vermeyin. Bende o hatayı yaptım kabızlık yaptı birde kansızlığa neden oldu. Doktorumuz mamaya geri döndürdü bizi.
(470 puan) tarafından
mamaya devam yani :/
0 oy
(439 puan) tarafından
Ama Aptamil içmesi daha iyi. Daha sağlıklı boy uzaması beyin gelişimi için en yararlısı Aptamil. İçim süt süt gibi bile değil su yani. Bilmiyorum ben devam sütü vermekten yanayım
0 oy
(137 puan) tarafından
aptamil içerik olarak çok daha zengin bence değiştirmeyin ilk 2 yıl beslenmeleri hayat boyu sağlıkları için çok önemli
0 oy
Profil image (2,520 puan) tarafından
Canim bence mama mi sut mu degil, ek gidayi nasil cogaltabilirim diye dusun. İctigi mama miktati cok fazla. Masallah bebegin buyumus artik. 3 ana 2 ara ogun verebilirsin. Yemiyor diye mama vermeye devam ettigin muddetce o da yememeye devam edecek. Gece beslenmesini de kesebilirsin. 7 olcek yerine 6 olcek, sonra 5 olcek falan atarak mamayi suyla degistirebilirsin, zamanla sadece su icip yatar hale gelir. Ben bu sekilde biraktirdim. Uyandiginda suyu isitip veriyorum ama.
0 oy
(973 puan) tarafından
Baya fazla yiyormuş benim oglum da mama iciyor 13 aylik olacak içtiği en fazla 120 belki 150dir tek seferde. Biraz mamayi azaltmaya çaliş mama vericen zamn ara öğün tarzi vermeye çalış yogurt meyveli yoğurt meyve biskuvi kurabiye vs ama kesinlikle mama yerine süte geçme zaten az yiyen bebek diyosun aldigi vitamin mineralin çoğunu mamadan aliyor sütü saglikli biliriz ama icerigi cok da cesitli degil bircok vitamin minerl yok mama daha besleyici o yuzden mamayla devam et 2 yaşa kadar ama ek gidayi sıklaştr derim
0 oy
(344 puan) tarafından
Mamayi cok fazla içiyor. Ben günde 4  kere 120cc veriyorum. Doktora sordum iyi dedi. Normal yemekten yemeli. Kahvaltısını etmeli. Ara öğün yogurdunu yulafini yemeli. Meyve illaki tüketmeli. Yani günü çeşit çeşit yiyecek içinde geçmeli ki her türlü vitamini alsın. Yemek yemiyor diye aç kalmasın mama vereyim demeyin. Bebekler çok çakal:)) Sizin öyle yapacağınizı bildiği için inadına yemez istedigi mamayı alır sonunda. Siz yemese bile aradan 45 dk geçince farklı birşey önerin ona. Birini yemezse diğerini yer. 2ser 3 er kaşık yese bile yer yani. Kar kardır. Bu şekilde anne fazla uğraşmış oluyor ama yapacak birşey yok. Dereye girenin paçaları ıslanır.onu çocuk yapmadan önce dusuneceydik :))
0 oy
(1,189 puan) tarafından
Kutuda normal süt gibi devam sütleri var 1 yaş sonrası için. onlardan verebilirsiniz

İlgili sorular

...