0 oy
691 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (287 puan) tarafından
sorum başlıkta

11 Cevaplar

0 oy
(1,296 puan) tarafından
O zamanlar oğlumu emzirir beşiğe koyardım kendi kendine uyurdu. 4 aydan sonra memede uyumaya alıştı, çok sık uyandı. Sütten kesene kadar da bırakmadı bu alışkanlığı. 
-Reklam-
0 oy
(353 puan) tarafından
Benim kızım 71günlük hiç sallamadım kucağımda uyuya kalsa bile sevip uyandırıp yatırdım. Bana kızanlar olucak ama ilk zamanlar ağladığı oldu yanında elimi göğsüne koydum emzik verdim tutmadı inatla verdim. Şimdi yatırıyorum emziğini veriyorum uyumasa bile ağlamıyor kendi kendine ya emiyor yada istemezse atıp aaa uu filan yapıyo ellerine bakıyo oyalıyor kendini sonra uyuya kalıyo. İlk bir hafta zor oluyo belki ama anne için de bebek için de en iyisi kendi kendine uykuya dalmayı öğrenmesi bence. Sallayarak pışpışlayarak bebek de yoruluyor böyle daha sakin kendi istediği zaman uykuya dalmış oluyor hem.

Ama mutlaka karnının tok olduğundan altının temiz olduğundan ve gazı olmadığından emin olmalısınız. Bakımı sevgisi eksik olmadan yapmaya çalışın. Umarım yapabilirsiniz:)
(160 puan) tarafından
Ay ne guzel masallah kendi uyuyan bi bebek hayal edemedim hele o kadar kucukken biz memeden ayrilamiyoruz zaten memede uyuyo devamli sonra daldimi yatiriyorum kendisi ancak uyku basina vurcakta salayarak uyutcez meme olmadan sallamadan olede yok :))
(353 puan) tarafından
İnşallah en yakın zamanda sizin kuzunuz da desteksiz uyumaya alışır:)
0 oy
(31 puan) tarafından
Ben uyutuyorm kızımı 1 yaşında şuan çok nadir sallıyorum oyun oynuyor yoruluyor sonra kendi kendine uyuya kalıyor çok bunaldıgı uykuya direndiginde Bi banyo yaptırıyorum hemen mayışıyor 
0 oy
(257 puan) tarafından

Yanıma yatırıyorum sarılıp poposuna vuruyorum yavaşca, ee-ee diyip uyuyoruz. Sonra uykuya iyice dalınca beşiğine koyuyorum, öpüşe koklaşa uyuyoruz 6 aylık. :)

0 oy
(37 puan) tarafından
Valla doğduğu günden beri hiç sallamadim hep emzik verdim öyle 
0 oy
(305 puan) tarafından
Emerek uyuyordu 3,5 aydan sonra uyumamaya başladı. Beşiğine yatırıp müzik açıyorum biraz oynayıp uyuyor ama ilk günler biraz ağladı sonra alıştı. Gece uyandığında sıkıntı ama aynı şekilde uyumuyor yine emmek istiyor
0 oy
(153 puan) tarafından
50 günlük bebeğim gece destek istemiyor kendi emzikle uyuyor gazı varsa sallıyorum ama gündüz sallamadan uyumuyor
0 oy
(4,538 puan) tarafından
Bebeğimin yanına uzanirdim emziğin ağzına koyardım eline bir oyuncak veridim Uzak Doğu ilahi gibi yada çocuk müzikleri açardım benimle oyuncağı ile urasirdi bir bakrdim uymuş şimdi yatağına koyarım bırakırım kendiliğinden uyur çok şükür
0 oy
(1,662 puan) tarafından
Ben desteksiz uyutuyorum ama benimle ilgili bişey değil kendisi böyleydi hep 
0 oy
(3,758 puan) tarafından
İlk 2 ay hep sallayarak uyuttum. 3. Ayda uyku eğitimine başladım. Beyaz gürültü açıp yanına uzandım başta kaşlarını okşadım. Elimi göğsüne koyardım ağlayınca sarılır sakinleşirdi. Sonra odasına geçirdim. Başlarda sürekli temas istiyordu. Sandalyemi beşiğin yanına koyar elimi göğsüne koyardım. Şimdi onu da çektim. Beyaz gürültüyü açıyorum yatağına koyuyorum uyuyor. Ağlarsa kucağıma alıp sakinleştirip yine koyuyorum. Kimi zaman 20 kere kucağıma alıp sakinleştirip geri koyduğum olmuştur. Şimdi alıştı çok şükür. İlk bir kaç hafta zorluyor. Mühim olan sabır ve kararlılık.
0 oy
(186 puan) tarafından
Benim bebeğim eve geldik geleli ses olmadığı sürece nereye koysam orada uyudu şükür tâbi gazı falan olmadığı sürece

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 554 göst.
22 Aralık 2020 3-6 ay arası bebekler kategorisinde El1997 (282 puan) tarafından soruldu
0 oy
18 cevap 393 göst.
15 Aralık 2023 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde ilbogayasemin (166 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 97 göst.
2 Ocak 2023 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Sedaa1 (94 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 499 göst.
...