0 oy
256 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (353 puan) tarafından
Kızım 13gün sonra 6aylık olacak. 

İrmik yulaf unu ruşeym buğday unu vs neler almam lazım arkadaşlar ilk bebeğim hiç bilmiyorum birde marka olarak ne tavsiye edersiniz Beyorganik düşündüm ama deneyip memnun kalanınız var mı? 

Yaptığınız şeylerin lezzetli olması için ne yapıyorsunuz daha önce haşlanmış havuç patates denemiştim nefret etti kızım daha lezzetli okursa belki ister. 

Kıymaya ne zaman başlanır birde okuyorum kimi 6.ayda başlıyo kimi 7 kimi 8. ay. Ben et yemem ama belki kızım seviyodur kıymalı çorba filan yaparsam belki hoşuna gider diyorum ama bi anlayamadım hangi ayda verilmeli

4 Cevaplar

+1 oy
(1,092 puan) tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
1 ay neredeyse tadım sürüyor 7.ayda geçiliyor aslında ek gidaya diye biliyorum. Blw Türkiye sayfasında güzel bir tablo vardı hangi ay ne yenir ile ilgili kıyma 9.ayda görünüyor o listede.
-Reklam-
+1 oy
Profil image (363 puan) tarafından
Tam buğday unu , pirinç unu , bebek irmik vs bu tarz ürünleri makarna vitmadan aldım canım.. oraya bakabilirsin. Tat konusunu da gelince 1 yaşa kadar tuz salça domates yasak bu yüzden herşeyi tatsız tuzsuz yiyorlar :) kıyma konusu da 8. Ayda diye biliyorum. 7 aylığız bizde daha kıyma vermedim :) 
(353 puan) tarafından
Teşekkür ederim kızıma doktorunun tavsiyesiyle 4.ayda tadım başladık hiç sevmedi en son artık öğürüp zorla kendini kusturmaya başladı ben de vaz geçtim 6.ayı beklemeye karar verdim. Şimdi yine haşlanmış sebze hazırlamam gerekicek yine sevmeyip kusturucak kendini diye korkuyorum.
Profil image (363 puan) tarafından
Ek gıda sabır işi canım.. ikinizi de yormadan alışırsınız inşallah
+1 oy
Profil image (1,204 puan) tarafından
Canım  ben bebek  için  olan  ürünlerden  hiç  kullanmadım  bizim  yediklerimzden  yaptım  hep  sadece  salçasız  ve cok  az  tuz  kullandım  ben kiymayida  7. Ayında  vermeye  başladım  mesela  mercimek  çorbası  yaptım  soğan  sarımsak  patates  havuç  koydum   6 aydan  itibaren  hep  böyle  yaptım  ama sen yeni  baslicagin  için  çok  puturlu  şeyler  verme  yutamaz  
+1 oy
(765 puan) tarafından
Yoğurtla başlamanı tavsiye ederim canım benim bebeğimde haşlanmış sebzeleri sevmedi yoğurt denedik ona alışınca diğerlerini yemeye başladı bide çok fazla pürüzsüz hale getirme sonradan alışmaları zor oluyor blendar yapma mesela çatalla ez güzelce alışsın sonra azıcık Bi pürüz olsa öğürüyor bebekler tadı çok keskin tatlı şeylerle başlama özellikle tatlı meyveleri tek başına verme çünkü tatlıya yada yoğun tadı olan şeylere alışınca daha tatsız sebzeleri falan yemiyorlar 1 yaşına kadar da tuz salça kullanma şekeri zaten hiç kullanma ben bebeğime tatlı yaptığımda Dut kurusunu robottan çekiyorum şeker gibi oluyor toz haline geliyor onu koyuyorum tadı çok güzel oluyor ama başlarda değil tabi 11 aylık bebeğim şuan kullanıyorum tatlıyla ne kadar geç tanışırsa o kadar iyi 

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 509 göst.
0 oy
11 cevap 434 göst.
25 Mayıs 2021 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Sonay (329 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 212 göst.
9 Temmuz 2023 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Gamzeazra (76 puan) tarafından soruldu
...