0 oy
225 göst.
Profil image 3-6 ay arası bebekler kategorisinde (21 puan) tarafından
Sorum yukarda teşekkürler

3 Cevaplar

0 oy
(2,106 puan) tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
Havuç ile başladım elma yoğurt muz şeftali kırmızı erik kabak patates bezelye avakado bunları 3 gün kuralı ile tadım yaptırdm bir alerji falan olmadı sonra bunları karışım yaparak verdim.yogurtla meyveleri karistirip verdim.patates havuç kabak verdim.hepsini püre halinde veriyorm.corbalara daha erken ayına göre sırayla gidin.suda haşlayıp çatalla iyice ezip verdim.bol bol su iciirn.

Size tavsiyem ek gıda işinde sırasıyla sakince yavaş yavaş ilerleyin yani herşeyi birden karıştırmayın zaten tek öğün tadım yapacaksınız doyumluk değil.6.syda neler verilmesi gerekiyorsa onları verin.internetten araştırın çok faydalı oluyor.asla zorlamayın bebeğinizi sonra hiç yemez.silikon mama kaşığı ile yedirin dişlerine zarar vermemesi için.purelerinizi hafif sulandırın yani ben hasladigim suyundan koyuyorm çok katı yapmiyorlar. özellikle sebze pürelerine bir çay kaşığı zeytinyağı koyun.kolay birşey değil ama yinede kolay gelsin inşallah alerjisi olmaz hicbirseye bebeğinizin.

Profil image (21 puan) tarafından
İnşallah aradığım cevap buydu teşekkür ederim
(2,106 puan) tarafından
Meyvelerden şekerpare denedik birde armut deneyeceğim yazmayi unutmuşum.Bizde ek gidadayiz deneyimlerimi paylaşıyorum.birsey değil.
-Reklam-
0 oy
(276 puan) tarafından
Alerjik durumuna dikkat etmelisin canım.uc gün kuralını uygula.mesela ilk patatesten başla hasla püre haline getir biraz akışı olsun ama hafif sulandir çok az,üç gün dene herhangi bir reaksiyon göstermede bu seferde pideye havuç ekle böylece yavaş yavaş cogalt acele etme.Edersen neye aljersi var bilemezsin.Sonra yavaş yavaş yoğurt geç laktoz var onun için onuda üç gün kuralı ile uygula.domates.bal.cilek alerji reaksiyonu fazla olan ürünleri sonraya birak özellikle balı bir yaşı bekle
0 oy
(53 puan) tarafından
Ben önce yoğurt verdim. Üç gün boyunca arttırarak daha sonra sebzeleri verdim bazen yoğurtla bazen kendisi sonra meyveleri denedim. Kefir de verebilirsiniz ister sade ister içine meyve ekleyerek sabah kahvaltıda da mutlaka yumurta sarısı yediriyorum.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 430 göst.
16 Haziran 2020 3-6 ay arası bebekler kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 275 göst.
24 Şubat 2019 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Hakime (31 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 204 göst.
16 Eylül 2023 3-6 ay arası bebekler kategorisinde tubas (253 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 471 göst.
7 Ağustos 2021 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Muharrem metehan (144 puan) tarafından soruldu
...