0 oy
213 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (30 puan) tarafından
Kızlar yarımgun çalışma hakkından faydalaban oldu mu Analık izni bitimi sonrası 16 haftalık analık izni sonrası
Bebek Ayı 2 aylık

1 cevap

0 oy
(3,555 puan) tarafından
Eger ilk çocuksa 60 gun yararlanabiliyorsun canim 
(30 puan) tarafından
Evet canım ilk çocuk nereye başvurucam işkura kendım mı gıdeceğim bizzat bide tam asgari ücret tutarı veriliyormuş sanırım degil mi
(3,555 puan) tarafından
Analık hali izninin bittiği tarihten itibaren 30 gün içerisinde en yakın İŞKUR birimine doğum ve evlat edinme sonrası yarım çalışma belgesi ile başvuruda bulunulması,
gerekmektedir.

Yarım Çalışma Ödeneği Miktarı

Doğum ve evlat edinme sonrası yarım çalışma ödeneğinin günlük miktarı, kişinin çalıştığı işte aldığı ücret ne olursa olsun, günlük asgari ücretin brüt tutarı kadardır. Yarım çalışma ödeneği, damga vergisi hariç herhangi bir vergi ve kesintiye tabi tutulmamaktadır.

Yarım Çalışma Ödeneğinden Yapılan Kesintiler

Yarım çalışma ödeneği, damga vergisi hariç herhangi bir vergi ve kesintiye tabi tutulmamaktadır. 

Yarım Çalışma Ödeneğinin Ödenmesi

Yarım çalışma ödeneği, çalışılan aya ait aylık prim ve hizmet belgesinin ilişkin olduğu aydan sonraki ikinci ay içinde aylık olarak ödenmektedir. Örneğin Şubat ayında gerçekleştirilen yarım çalışma uygulamasına ilişkin ödenek, Nisan ayı içinde ödenmektedir.

İlgililere ödemeleri, Kuruma bildirdikleri Banka Hesap numaraları (IBAN) aracılığıyla, hesap numaralarının eksik veya hatalı bildirilmesi durumunda ise en yakın PTT Bank aracılığı ile yapılmaktadır.
(30 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim canım
(3,555 puan) tarafından
Rica ederim canım
-Reklam-
...