0 oy
131 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (76 puan) tarafından
Ya anlamıyorum gerçekten kafayı yiyecem artık gece milyon kere uyanıyor uykusu var direniyor sallıyorum emziriyorum pışpışlıyorum yok olmuyor valla çok yoruldum artık ne yapayım ben artık 

4 Cevaplar

0 oy
(900 puan) tarafından
8. Ay atağı ve uyku gerilemesi 
(76 puan) tarafından
Hep öyleydi hep hep hep
-Reklam-
0 oy
(260 puan) tarafından
Üzgünüm ama bazı bebekler uykuyu sevmiyor büyük kızım 4 yaşında bebekken nasılsa hala aynı gece uykusu yok koca kız oldu ben hala zombi 
(76 puan) tarafından
Ay inanmıyorum ya :(
0 oy
(113 puan) tarafından
Destekli uyudugu icin sık uyaniyor ve uykuya geciste zorlaniyodur. Uyku egitimi vermenizi oneririm
(76 puan) tarafından
Uyku eğitimine cesaret edemiyorum çok ağlıyor
(113 puan) tarafından
Su anda hic aglamadan mi uyuyor peki??
(76 puan) tarafından
Emmeden uyumuyor
(113 puan) tarafından
Emerek, hic aglamadan uyuyorsa ayni sekil devam edin madem. Bebegim 7.5 aylikken benzer durumlari yasadim. Her gecen  gun uykuya gecisi daha da zorlasiyor, aglayarak oluyordu. Bazen memede bile sakinlesemiyor, uykusu var ama uyuyamiyordu. Uyku egitimi verdim. O gunden beridir rahatiz. 1 yasinda su anda. Egitim verirken illa ki aglayabilir, aliskanliklari kiriliyor cunku. O aliskanliklari da bebeklere kazandiran bizleriz, butun bebekler bence desteksiz kendi basina uyumayi ogrenmeyi hak ediyorlar bence, butun bebeklerin bu konfora ihtiyaci oldugunu dusunuyorum, bence onlar da bir seye bagimli olarak uyumaktan memnun degiller.
Ama aglamak bebekler icin bir iletisim sekli, onu da unutmayin. Benim bebegim egitimden once cok cok daha fazla agliyordu uyuturken. Sizde durumlar boyle degilse aynen devam edin madem. Fakat benim gibiyseniz yol yakinken onlem almanizi oneririm. O gunden beridir uyumak bizim icin bir keyif oldu, hic aglamiyoruz cok sukur. Aksam 8den sabah 7ye kadar deliksiz ve desteksiz uyur.
(76 puan) tarafından
Nasıl uyku eğitimi verdiniz özet geçebilir misiniz belki bana da ilham olur. Benim ki gece saat başı emmek için uyanıyor emiyor uyuyor ama bazen yarım saat bazen on dakikada bir çok nadir iki saat uyuduğu oluyor. Bu ay da uykusu var ama direniyor uyumaya salla babam salla sinirlerim bozuluyor
(113 puan) tarafından
Anlattiklarinizin aynini yasadim. Bebegimi hic sallamadim ama meme bagimlisiydi resmen. Oncelikle ayina gore uyku saatlerini, uyku surelerini, uyaniklik surelerini hepsini sabitledim. Hic oynama yapmadan bebegi bir sure bu saatlere alistirmakla gecirdim, o esnada destek vermeye devam ettim. Yani emzirerek uyuttum. Amac bebegin vucudunun uyku saatlerine alismasiydi. Alisinca uykuya gecisler daha da kolaylasiyor cunku. Bu bilgileri pek cok egitmen sayfalarinda paylasiyor. Ben irlandali anneden egitim almistim. Onun instagram sayfasindan bebegine gore olan sureleri bulabilirsiniz. Bebek saatlere adapte olunca emzirmeden uyutma evresine gectim. Hic ama hic geri donus yapmamaniz pes etmemeniz lazim. Aliskanlik kirildigi icin illa tepki verecektir, bu tepkinin suresi siddeti bebege gore degisir. Agladikca yatir kaldir yapabilirsiniz, pis pis pat pat yapabilirsiniz, sirtini saclarini oksayabilir, yumusak ses tonuyla ninni soyleyebilirsiniz. Illa ki alisacaktir. Ilk zamanlar uzun surebilir, gun gectikte daha kisa surede uykuya gececektir. Bu ufak destekleri de kademeli olarak azaltacaksiniz bebek alistikca. Önce her agladiginda kucaga almayip yataginda sakinlestirmeye caliscaksiniz, icinizden 100e kadar sayin, sakinlemezse kucaklayin, sustugu an oyalanmadan yataga indirin. Bebek alistikca ona dokunma sevme oksama yani temasi keserek uyumasi icin calisin. Sizi gormeye devam etsin, sesinizi duyabilir ninniye devam edebilirsiniz. Buna da alistikca seslenmeyi de kesin, sizi gormeye devam etsin. Daha da ilerledikce gozlerini kapatmadan sizin odadan cikiyor olmaniz gerek, son asama bu. Bebeginizin hareketleri yavasladiginda, gozleri agirlasip yavas yavas kapanip acilirken bebek yataginda olmali, sizin sesinizi duymamali, sizin elle vs temasiniz olmamali ve sizi gormemeli. Bu seviyeye geldiginizde bebeginiz desteksiz uyumayi ogrenmis demektir. Ben bu anlattiklarimi yaparak 3 hafta icerisindr bebegime desteksiz uyumayi ogrettim. Belki sizinki 4 5 hafta olur sorun degil. Onemli olan geri basa donmeden kademe kademe ilerlemeye devam etmeniz. Umarim faydali olur ve basarirsiniz.
(76 puan) tarafından
8 ay 15 günlük benim bebeğim. Bu ayda üç uykudan iki uykuya geçiş dönemi. Benim bebeğim de bazen iki uyku bazen üç uyku yapıyor o yüzden bu ayın bitmesini bekliyorum açıkçası ki bileyim ki iki uykuya düşecek uykuları. Peki sık uyanmalar azaldı mı ? Gece hiç emzirmediniz mi ? Bu ay bitsin muhakkak söyledikleriniz uygulayacağım inşaallah çok cesaret verdiniz bana
(113 puan) tarafından
Cesaretlendirmis oldugum icin cok mutlu oldum. Samimiyetime inanin. Faydalanin uygulayin basarin diye soyluyorum. Siz de bebeginiz de farki goreceksiniz. Gercekten muazzam bisey kendi kendine uyumayi ogrenmeleri.

Evet biz de sizin gibi tam egitimin ortasindayken 3 uykudan 2 uykuya düştük, hem de egitim verirken. Hic de sorun olmadi emin olun.

Benim bebegim egitimden sonra sabaha kadar hic uyanmadan deliksiz uyur oldu cok sukur. Egitim surecinde kendisi, tamamen kendi istegi ile gece beslenmesini kesti.
Egitimde bebek uyanikken emzirmeme kurali vardi, rüya öğünü yapmak gerekiyordu, birkac kez denedim fakat bebegimden aldigim geri donuslerle uykusunu boldugumu anladim. Istedigi emmek degil uyumakmis aslinda. Ona dokunmamdan hosnut olmadi, tekrar uyutmaya calis emzir derken emziremeden sabahi ettigimizi gordum bir gece. Ertesi gece biberonla vereyim bari dedim, onla da onu rahatsiz edip uykusunu boldugumu anladim, cunku bana kizdi uyandi agladi. Velhasili kendiliginden gece beslenmesini kesti yani dogal olarak. Ama kesmek zorunlulugu yok tabiki, bizde sartlar oyle gelisti, iyi de oldu daha konforlu oldu bebek ve benim icin. Yalniz tek sart bebek uyurken emzirmeniz gerekiyor, uyanirsa tekrar uykuya dondurmeniz gerekiyor. Bunu unutmayin. Obur turlu bebegin kafasindaki meme-uyku iliskisi kirilmiyor.
Zaten tibben ekstra bir gereklilik yoksa, bebek gun icinde gerekli kaloriyi aliyorsa, 6 aydan sonra gece beslenmesine ihtiyac duymaz deniliyor. Bunlari da okur arastirirsiniz illa ki. Dilerim faydali olur ve siz de basaririzsiniz. Kolay gelsin.
(76 puan) tarafından
Çok sağolun çok teşekkür ederim gerçekten deneyeceğim artık. ,,,❤️
(113 puan) tarafından
Hicbir sey kaybetmezsiniz. Istikrarli olun pes etmeyin cesaretinizi yitirmeyin. Eger eşiniz destek verebilirse cok iyi olur. Meme krizi yasarsaniz babalarda olmadigindan:) daha kolay pes ediyorlar. Uyku rutinini ihmal etmeyin. Baska sorunuz olursa sorabilirsiniz.
(76 puan) tarafından
Özelden mesaj atabilir miyim size başladığım zaman ? Eşim destekçi Allah razı olsun ondan da sizden de :)
(113 puan) tarafından
Tabiki yazabilirsiniz:)
0 oy
(48 puan) tarafından
Atak diş uyumak yerine oyun oynama isteği birazda anneyi bırakmak istememek bizimki 9 aylık oldu geçti hala 12 buçukta uyumak istiyor ve çok zorla uyuyor 
(76 puan) tarafından
Sürekli oynuyorum onunla sürekli yanımda hiç ihmal etmiyorum bu isteklerini ama brnim de bir canım var
(48 puan) tarafından
Yanlış anlamışsınız siz ne kadar oynarsanız da yeni birşeyler keşfediyor ya o yüzden sürekli uyumak istemeyrbilşt bizimki de öyle deli gibi uykusu var ve çok direniyor yani sizi o kadar iyi anlıyorum ki bazen bende sizin gibi kesinlikle bende insanım diye sitemde bulunuyorum artık eşime
(76 puan) tarafından
Gece uykuları nasıl

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 79 göst.
10 Mart 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Nursewho (146 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 239 göst.
26 Ekim 2022 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Elifdidar (128 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 75 göst.
0 oy
5 cevap 328 göst.
14 Ekim 2021 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Oag (12 puan) tarafından soruldu
...