0 oy
246 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (72 puan) tarafından
Merhaba arkadaşlar. Bebeğim bu ay 26 da tam 6 aylık olacak. Ek gıdaya başlayacağız. 3 gün kuralına göre yapacağım. İlk 1-2 ay tadım ayı birşey alamaya gerek yok belki ama enflasyon belli bu ay aldigimiz şeyler 1-2 hafta icerisinde aşırı pahalı oluyor. Neler almalıyım alışveriş olarak ? Nelerden memnun kaldınız ? Gereksiz alma dediğiniz şeyler var mı ?
Bebek Ayı 5+12

4 Cevaplar

0 oy
(2,367 puan) tarafından

"Makarna lütfen"

ben bu markadan bebek irmiği, bebek tarhanası, pankek harcı falan aldım. 

almak zorunda değilsin sadece bir öneri. bebek irmiği çok işe yarıyor ama

kiri ya da biogurme labne veriyorum. knun dışında da başka özel bir şey yok, organik yumurta alıyorum bir de ama onu stoklayamayız. 


materyal olarak, meyve filesi böyle emzik gibi ondan al, kaşık biraz fazla al, sen yedirirken o da kaşık tutmak ister
-Reklam-
0 oy
(135 puan) tarafından

Silikon önlük (yikamasi kullanımı pratik çok işine yarar)

Silikon mama tabagi ayrı bölmeleri oluyor 1 2 ay sonra işine çok yarar 
Mama kaşığı 
Su içmesi için Alıştırma biberonu (su icmesi kolay oluyor hemde kendi içmeyi tutmayı ogrenir)
Meyve süzgecli emzik 
LABNE kendin de yapabilirsin hazır da alabilirsin acmadigin surece bir sıkıntı olmaz ben pınar labne aldım tuz oranı en düşük onunmus burda söylemişlerdi 


(135 puan) tarafından
Özellikle bebek ırmigi almadım marketlerde satılan irmikten almıştım çok fazla vermiyorum zaten ona göre alabilirsiniz.
0 oy
(339 puan) tarafından
Sadece silikon kasik aldm gerisi kullandigim urunler ek bisey almaya gerek duymadim masallah kizimda hic zorluk cekmeden cok guzel yiyodu hala yiyor
(60 puan) tarafından
Kaşık gayet yeterli bence, ben de vakumlu silikon tabaklardan aldım bebeğim tutup kaldırıyor hiçbir işe yaramıyor belki büyüyünce işe yarar diye umuyorum
(61 puan) tarafından
Silikon kaşık nerde aldnz bn bulamadm
(339 puan) tarafından
E bebekten aldim  onuda cok uzun sure kullanmiyor zaten bi sure sonra tatli kasigina dönmüş bulunuyorsunuz
0 oy
(73 puan) tarafından
Merhaba, bende ek gıda alışverişi yaptım. Birkaç gün içinde ek gıdaya başlayacağım inşallah. 

Oioi markasının mama setini aldım. Kase, bölmeli tabak, bardak, kaşık ve önlük. Bunların hepsi silikon. Güvendiğiniz bir silikon markasından mama seti alabilirsiniz. 

Ben yoğurt yapmayı beceremediğim için yoğurt yapma makinesi aldım. Eğer siz kendiniz yapabiliyorsanız küçük cam kavanozlar alabilirsiniz mayalamak için.

Çeşitli önlükler aldım. Kimi uzun kollu, kimi direkt boyundan bağlamalı. Sıvı geçirmez olmasına dikkat ettim.

Küçük ve orta boy cam mama kavanozları aldım. 

Mama termosu aldım. Çorba gibi gıdalara geçtiğimde, bir yere giderken kullanmak için.

Mama sandalyesini ablam hediye almıştı. Onun minderini değiştirdim, orjinal minderi ince diye.

Meyve emziği aldım. 

Cam rende bir tanıdığım tarafından hediye verildi.

Bebeğim doğduğunda mama desteği aldığı için dört beş tane mama kaşığım önceden vardı. 

Ben bebeğime su vermeye önceden başladığım için(doktor önerisiyle) küçük bir su biberonu var. Ancak alıştırma bardağı da alacağım, araştırma içindeyim.

3 gün kuralını uygulayacağım. Mesela 3 gün yoğurt verdim diyelim, diğer 3 gün kabak verdim diyelim. Belki 7.gün yeni bir gıdaya geçmeden direkt ikisini karıştırıp denetebilirim.

Bebekler için özel üretilmiş özel gıdalar var. Tahıl grubu vs. Bunları henüz araştırmadığım için almadım. İlk zamanlar yoğurt, sebze, meyve şeklinde başlayacağım. Bu süreç içinde de bebekler için üretilmiş gıdaları araştıracağım.
(13 puan) tarafından
Bnm ilk çocuğum. 3 gün kuralı nedir? Kızım şuan 4.5 aylık 10 gün sonra 5 aylık olacak çok az yemek sularından veriyorum. En önemli araç gereç nedir ?
(73 puan) tarafından
Benimde ilk çocuğum, siz maalesef yanlış başlamışsınız. Bir kere çok erken bir dönemde başlamışsınız, doktor onayı ile en erken 5.ayda başlanıyor, normalde 6.ayda..

Şimdi siz yemek suyundan verdiniz diyelim. Çocuğun ertesi günü tüm vücudu kızardı , kabardı veya kusuyor vs diyelim. Çocuğun hangi besine tepki gösterdiğini nereden bileceksiniz? Yemek suyunun içinde yemek besininden geçen bir sürü gıda var. Belki patates, belki soğan, belki tuz vs. Dolayısıyla ilk zamanlar sadece tek bir gıda ile 3 gün kuralı uygulanıyor. Örneğin ilk yoğurt ile tadıma başlayacağız diyelim. 1. gün 1 çay kaşığı yoğurt, 2.gün 1 tatlı kaşığı yoğurt, 3.gün 1 yemek kaşığı yoğurt veriyoruz ve çocuğu gözlemliyoruz. Eğer bu 3 günde vücudunda bir tepki oluşmaz ise yoğurdu beyaz listeye alıyoruz. Sonra yeni bir gıdaya geçiyoruz, örneğin kabak. 4. Gün 1 çay kaşığı kabak , 5. gün 1 tatlı kaşığı kabak, 6.gün 1 yemek kaşığı kabak vererek tekrar bu 3 günde çocuğu gözlemliyoruz. Bir tepki varsa alerjisi vardır. Yani tek bir gıdayı 3 gün arttırarak tattırıyoruz. Diyelim hem yoğurtta hem kabakta bir alerji gelişmedi, o zaman yoğurt ile kabağı karıştırıp da verebiliriz.
Yalnız amacımız çocuğun sadece tadım yapması. Çocuğun karnını doyurması yine anne sütü veya formül mama ile olmalı.
Ayrıca 1 yaşına kadar bebeklere tuz verilmez. Sizin yemek sularında olan tuz da bebeklerimiz için zararlı. İlla tuz verecekseniz, ilk aylarda bari vermeyin.

Araç gereç maddi duruma bağlı. Mama sandalyesi almayan yoktur sanırım bu devirde, onun dışında en önemli şey bence silikon mama kaşığı.  Başka şeylerin alternatifi bulunur çünkü. Silikon tabak almaya imkan yoksa kendi tabağında verirsin.. Önlük almaya gücün yoksa bir mendil takarsın vs.  Benim imkanım vardı, aklıma yatan şeyleri aldım. Bütçenize göre hareket edin.
Henüz ben başlamadım ek gıdaya. Birkaç gün içinde başlayacağım. Belki tecrübeli arkadaşlar daha güzel yorum yapar.
(13 puan) tarafından
Yok teşekkür ederim gayet iyi açıklamışsınız. Ne bileyim işte ilk çocuğum annem falan hep ver dedi onların etkisinde kaldım.  Allah razı olsun beni aydınlarımız.
(73 puan) tarafından
Rica ederim. Sağlıkla büyüsün bebeklerimiz inşallah.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 204 göst.
16 Eylül 2023 3-6 ay arası bebekler kategorisinde tubas (253 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 269 göst.
19 Mart 2023 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Dnd (444 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 358 göst.
0 oy
0 cevap 98 göst.
4 Eylül 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Zeysenaa (8 puan) tarafından soruldu
...