0 oy
847 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (191 puan) tarafından

Hanımlar arada burada yaptıgımız tarifleri paylassak fikir olur annelere de. Soru değil diye kapatılır mı bılmıyorum ama acemı ek gıdacı annelerımıze fikir olur. Bugun yaptıgım menüyu paylasayım postum kapanmazsa paylasırım ara ara. 

Bezelyeli patates yemeği: *patatesleri minik küp küp dogra

Bezelye topçikleri

Cok az kuzu kıyma

Ve daha once karton bardaklara istifleyip dolaba attıgım et suyu. 

Ben pişmiş domates tattırdıgım ıcın domateste kattım. 

***once kucuk domatesı rendeleyıp tereyag ıle az pısırdım. Üzerine onceden pısırıp buzluga attgm kıymayı attm. Patatesı attım, bezelyeyı attım. Şööyle bi cevirip ortasına vuzluktan cıkardıgım et suyunu oturttum. O kısık ateste et suyy erıdıkce fokur fokur pişti.kaseye aldıktan sonra bır kaşık yogurt attım uzerıne karıstırıp verdım.

***kıyma yok ise koyma. İstersen minik minik havucta dograyabılırsın cok yakısır. Et suyy yerıne az hazır suda koyabılırsın. Ben kafama gore vitamınli gordugum ne varsa koydum...

Hanımlar belki durumunuz olmayabılır ama kuzu kuymayı 150 gr sadece oglum ıcın aldm pısırdım attım 1aydır az az katıyorum. Etide kendimize aldıgım eti düdüklüde pişirio suyunu aldm su kullanmaktansa et suyu olsun diye... Kendimize alamadığımız seyleri cok az sadece onun için alıyorum. Umarım begenırsınız. Resimde atcam. Sohbet postu degıl burada bazı annelerımıze yardımcu olsun diye paylastım zamannda bende cok zorlandım cunku. Sevgiler

image

Bebek Ayı 9aylık

7 Cevaplar

+1 oy
Profil image (1,266 puan) tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
Bende bu sabahki kahvaltımızı yazayım o zaman ☺️

Ufak bir patatesi haşladım. 3 tane gün kurusunu ayrı bir kapta pişirip haşlanmış patates ile birleştirdim. Süzgeçten geçirip çatalla ezdim. 1 tatlı kaşığı labne, 1 dövülmüş ceviz ekledim. Biraz koyu kıvamlı oluyor. Açtırmak için kayısıyı haşladığım sudan ekledim. Şifa olsun miniklere ❣️
(191 puan) tarafından
Yarın sabah deniyorum hemen:)) tesekkurler sevgıler
Profil image (1,266 puan) tarafından
Şifa olsun kuzuma ❤️
-Reklam-
+1 oy
tarafından

Ne güzel paylaşımınız teşekkür ederim. Ben de hep düşünüyorum Bi başlık da ek gıda olup tarif atsaydık keşke :) yemek menüleri falan kaoanmazsa ben de ara ara paylaşırım yemek bulmak gerçekten zor oluyor.

Benim de bugün yemeğim soğanlı kabaklı havuçlu Şehriye çorbası peynir altı suyu ile ve çok az tatlı biber salçası ve naneli çok sevdi şükür ben bile sevdim. 
(191 puan) tarafından
Ellerıne saglık canım. Peyniraltı suyunu nasıl yapıyorsun anlatabılır mısın. Ben peynır yapmayı bılmıyorum:))
+1 oy
(237 puan) tarafından
Tşkler tarif icin bebefiniz boyle taneli mi yiyo patates yemegini yoksa eziyomusunuz 
(191 puan) tarafından
Ben ezmıyorum canım. Dişi cıktıgından beri eline hep haslanmıs havuc falan verırdım alıstı cıgnemeye koparmaya. Ama sız ezerek verebılırsınız bırden tanelı yemek sorun olabılır sız korkarsanız bogazına kacınca falan. Alıstırmak ıcın elıne haslanmıs havuc verın. Meyvelerı elıne vermeye gayret edin. Illakı bogazına kacıyor fakat korkmadan mudahaleyı bılmek gerekıyor.
(237 puan) tarafından
Tamam tşk ederim
+1 oy
Profil image (1,127 puan) tarafından
Bende bugün patates yemeği yaptım etli yanına da yoğurt ve kavun yedi.

Kahvaltıda bazen pancake yapıyorum bazen de patates tostu. O çok lezzetli oluyor bayılıyor yemeye ❣️

Ara öğünlerine de kafama göre yapiyorum.

Bugün mesela yulaf + meyve + tarçın yedi ara öğünde. 
(191 puan) tarafından
Patates tostunu anlatır mısııınnn? Ben onu yapacaktım bulamadm nerde gördugumude unuttum...
Profil image (1,127 puan) tarafından
Tabi ki :)

Patatesleri rendele, suyunu iyice süz. İçine 1 adet yumurta sarısı kır, olgunlaşmamış inek peynir ekledim ben o mükemmel lezzet kattı.

Tost makinasında yağlı kağıt koyup zeytinyağı ile hafif yağla. Yaptığın karışımı ince tabaka halinde kağıdın üstüne yay.
Sonra da dilimle afiyet olsun bebise :)
(191 puan) tarafından
Vaaay cok iyi. Bunuda deneyecem. Sabahları ne yapacam dıye canım cıkıyor.
Profil image (1,127 puan) tarafından
Biz sabahları rutin kahvaltı yapıyoruz. İlk önce aç karnına bir çay kaşığı karadut özü içiyor.
Sonra labne peynir, salatalık, yumurta sarısı arada değişik omletler ( maydonozlu, peynirli vs ) yediriyorum. Bazen çok isterse meyve yiyor pancake ile beraber :) ama genelde klasik Türk kahvaltısı :)
(191 puan) tarafından
Bizim tek sıkıntımız yumurta sarısını haslayıp labne ıle yada tek yemıyor. Omlet pankek menemen falan yapp verıyorum. Salatalık tuzsuz zeytın birde arada poğaça veriyorum. Buzluga yapıp attım aksamdam bir tane cıksrıyorum. (ona ozel bebek poğacası)
Profil image (1,127 puan) tarafından
Haşlanmış sevmiyorsa bir süre omlet ile devam edin. Bazen benimki de yemiyor ben hemen omlet yapıyorum. Menemen daha vermedim yaşını bekliyorum ama çok istiyorum yemesini :)
(191 puan) tarafından
Yumurtanın sarısıyla yapıyorum ben onun ıcınde mi yaş gerekli yoksa domates için mi. Domates çiğ hali için 1 yas ama pişmiş domates ıcın 9 ay dıye okudum. 3 gun kuralı ıle denedım alerjı yapmadı bende pişmiş sekılde yemeklere katyorm
Profil image (1,127 puan) tarafından
Bilmiyorum ki canım. Blw yapıyoruz biz sitesinde baktım tarife +12 olarak gösteriyordu o yüzden vermedim. Ama 4 gün sonra yaşına girecek insAllah deneyeyim haftasonu :)
(191 puan) tarafından
Öncesinde alerjı durumunu kontrol et yınede canım. Afiyet olsun kuzulara.
Profil image (1,127 puan) tarafından
Tamam canım çok sağ ol, afiyet olsun ❣️:)
+1 oy
(191 puan) tarafından

Semizotu tarifi:***1 tatlı kasıgı tereyağı

                             **denendiyse daha once domates

                            **1/2demet(yarımdemet)semizotu

                            **1avuc bulgur

                            **yarım havuç

                            **et suyu veya su bardagı su

Teryagını eritiyoruz. Katacaksak uzerıne domatesı atıp biraz pişiriyoruz. Uzerıne havuc semızotu atıyorum şööyle bi cevırıyorum. Uzerıne suyu yada et suyunu koyuyorum sonra bulguru atıyorum kısık ateste kaynıyor pişince yogurt ile servıse hazır. 

image

                             

0 oy
(258 puan) tarafından
Pilav yiyorlar mı bu ayda  ya maaşalah benim kızım ne zaman yiyecek 7,5 aylık ek gıdayla aramız iyi değil yoğurt bile yemiyor : (
tarafından
Canım diş çıkarmadıysa diş olabilir o dönem çok iştahsız oluyorlar. Benim kızım da o aylarda hiç yemiyordu asla kaşık görünce ağzını kitliyordu. Dşi çıktı şuan çok şükür yani yiyor
(191 puan) tarafından
Pilav ilk defa verdim. Ama yemeklerıne pirinc katıyordum zaten. Bulgur pilavı falan 7 aylkken verıyordum. Tattırım yaptıktan sonea alerjısı yoksa birde gaz sorununz yoksa verılıyor dıye bılıyorum. Ben bir tek et tattırımında aya dıkkat ettım. Ve birde alerjık besınlerde. Cok sukur sıkıntı yasamadm ama siz ıcıne katmak ıstedıklerınızın ayına bakarak verebılırsınız.
(258 puan) tarafından
Daha dişi yok ama bugün baktım diş yeri yarık gelecek hayırlısıyla dişimiz  belki o zaman bizim de iştahımız gelir
(191 puan) tarafından
Evet diş cıkardıgı ıcın ıstahsız olabılır. Yogurdu muz puresı yads elma püresi ile deneyin. Ara ögun olarak guzel. Birde ben genelde yogurdu yemeklerın ıcıne atıyorm. Mesela yaptım kaseye aldım uzerıne bı kasıkta yogurt atıyorm oyle hafif mayhoşlu tat oluyo bızımkı sevıyor. Birde yemeyen bebeklerın cok üzerıne gidilmemeliymiş. Birde saatli yedirmeye calısırsan yani 2 3 arası ogle yemegı gıbı kodlarsa cocuk o saate acıkır.
(258 puan) tarafından
Onu denedim canım yoğurt olan şeyi yemiyor ekşi sevmiyor
(191 puan) tarafından
Oy kuzum benım. Ozaman zorlama bence ara ara teklıf edersın.
(258 puan) tarafından
Zorlasamda yemiyor zaten akıllı bıdık  zorlanıyorum artık bende bızde yaşayarak öğreniyoruz
(191 puan) tarafından
Kesınlıkle tecrube ediliyor zamanla. Guzel kuzunla saglıklı mutlu gunler dılerım canım.
0 oy
(150 puan) tarafından
Sayin Sevgii bebeğinizin kaç dışı var. Tabağı görünce çok şaşırdım. Boğazına kaçmadan bu kadar parçalı yemeği yutabiliyor mu bebeğiniz. Masallah eğer öyleyse. Bizimkine bunu versem ilk kasıkta hastanelik oluruz. Böyle yiyorsa ne mutlu size.
(191 puan) tarafından
Canım ezerek verebılırsın görsel için bu sekılde attım. Bızımkı yiyor cok sukur ben dişi cıktıgından beri elıne verıyorum yıyeceklerı cıgnemeyı ve kendı yemeyı ogrensın dıye. Oyuzden pureye gerek duymuyorum ama tabıkı agzına gırsın dıye kucultuyorum bazı parcaları.
(150 puan) tarafından
Benimkinde agizda gezdirme diye bişey yok. Direkt yutmaya çalışıyor. Kaç kez parmağımla müdahale etmek zorunda kaldım. Neler atlattık. Yine püreye döndük. :(
(191 puan) tarafından
Demek hazır degıl canım. Bebek yonlendırıyor zaten seni. Zamanla alısır elbet. Dedıgın gbı ısırınca agzında gevelese zaten ezılecek lup diye yutar. Bizimkinnde bogazında cok kaldı parmak attım cok kere. Rabbım gostermesın kotu bır sey cumlemızın evladına. Ara ara denersın baktın olmyo pureye devam. Bende puturlu verıyorm ama buyuk vermıyorm ucuyla kucultuyorm.

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 189 göst.
5 Eylül 2020 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Prensannesi1926 (144 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 217 göst.
22 Haziran 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Selinayturn (24 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 701 göst.
...