0 oy
444 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (696 puan) tarafından
Ek gıdaya yeni başladık sevgili anneler.Iki gündür yoğurt veriyorum.Yarin da yoğurt verecem .Sonra sebze püresi verecem.Pureleri.nasil yazirlayacam,bilgi verir mısınız? Pure derken ,süt kullanacak miyim hazırlarken ,hani inek sütü verilmiyor ya bir yaşına kadar, yoksa sadece haslayip ezip zeytinyağı damlatıp vereyim mi?
Bebek Ayı 177 gun

4 Cevaplar

+3 oy
(1,063 puan) tarafından
Merhaba tercihen  sebzeleri  buharda haslayin, sonrasında  blendr kullanmayin catalla ezin puturluye alissin hos catalla iyice ezince zaten  tam püre  oluyor,  sonra icine 1 cay kasigi zeytinyağı  ekleyip karıştırın  bu kadar.  Sadece  patates verirken  mutlaka suyla ya da biraz  anne sütüyle  inceltin cok yoğun  geliyor  sade hali bebege inek sutu kesinlikle kullanmayin
(696 puan) tarafından
Teşekkür ederim...
-Reklam-
0 oy
(77 puan) tarafından
İnej sütü 1 yaşına kadar yasak ilk başlarda belndr yapıp veryrdm ben yavaş yavaş pütürlüyr geçtm patates yada kabak ne vereceksn haşlyrsn suda yada buharda sonra onu blendr yap 1 cay kaşıgı kadarda soguduktan sonra zeytinyagı koy yedir canım 
(696 puan) tarafından
Teşekkürler, emin olayım yanlış yapmayım diye sordum, ben de öyle biliyorum ama...Tariflere baktım süt yazıyordu.
(77 puan) tarafından
Yok süt yasak 1 yaşına kadar rica ederim :)
0 oy
(567 puan) tarafından
Haşlayıp içine zeytin yağı koy blenderdan geçir anne sütü yada mamayla cıvık hale getirebilirsin inek sütü yasak
(696 puan) tarafından
Teşekkürler.internetten bebek icin tariflere baktım süt yazıyor da sasirdim,ben de öyle biliyorum ,sağolun.. Yoğurt verdik ama di mi o da inek sütü ile yapılmış ama yoğurt mayalandıgi için sanırım.
(567 puan) tarafından
Evet canım yoğurt verlie
0 oy
(2,175 puan) tarafından
Canım inek sütü vermek yasak ama bu konuda farklı görüşler var. Uzmanların bazıları çok az miktarda yiyecekleri hazırlarken kullanılabilir diyor. Bazıları da iki yaşına kadar yasak diyor. Bazılarıda inek sütü şart değil yoğurt yesin peynir yesin yeterli diyor. Püre yapmak için sebzeleri az suyla haşlayıp çatalla ezerek hazırlayabilirsin. Koyu olursa inek sütü yerine ; su, anne sütü veya mama kullanarak açabilirsin kıvamını. Piştikten sonra zeytinyağı ekleyebilirsin hem kabız olmasın hemde alışsın çok faydalı. Zaten bir aydan fazla tadım aşaması sürüyor. Bu süreçte birçok şeyi deneyimlemiş oluyorsun. Kademe kademe ilerle önce püre, sonra pütürlü daha sonra haşlanmış yumuşak şeyler ver. Yani 9.aya kadar bebeğine hazırladığın yiyecekler daha basit, saf, sindirimi kolay, doğal şeyler olmalı. 9.ayda sizinle birlikte sofraya oturup tencere yemeklerini yemesi öneriliyor tuzsuz, az salçalı ve baharatsız olmak şartıyla. 
(696 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim bilgilendirmeniz için, sağolun..
(2,175 puan) tarafından
Rica ederim canım sağlıcakla büyüt bebeğini.
...