0 oy
190 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (18 puan) tarafından
Merhaba arkadaşlar kızım 5. Buçuk aylık. Anne sütü almıyor maalesef sadece formül mama.. 4. Ayından sonra arı mama ve hero baby kaşık maması vermeye başlamıştım. Bugün bebek ebemiz ek gıdaya başla ddi de. Çorba fln ddi. Yoğurt.

Ben bunları nasıl vermeliyim. Bana üşenmeden yazabilecek var mı acaba çok bir bilgim yok bir günde ek gıdaya başlayan bebeğe ne kadar ek gıda ve nasıl vermeliyim kaç saat arayla mesela. mesela bir kase mi dolu dolu.. şimdiden teşekkürler.
Bebek Ayı 5.5

2 Cevaplar

0 oy
(111 puan) tarafından
Canım benim kızım daha küçük pek bilgim yok ama ilk bir ay özellikle tadım zamanı ve üç gün kuralı var her ay vereceğin belli besinler var örneğin ilk ay patates yoğurt havuç bal kabağı  gibi bunların listeleri var internette buharda ya da haşlama şeklinde pişirip lapa kıvamda tatlı kaşığı kadar tadım yapicaksin ve üç gün bu besini vereceksin üç gün içinde alerjik bı reaksiyon gostermezse başka sebze gibi gibi deneye deneye tadım yapacaksın doyumluk değil aylık besin listesini incele ona göre hareket et derim keşke daha fazla bilgim olsaydı paylasirdim 
(18 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim :)
-Reklam-
0 oy
(8,946 puan) tarafından
Siz zaten 4 aylikken ek gidaya baslamissiniz. Kasik mama ve ari mama ek gidadir. Ek gıdaya baslangicta corba verilmez. 3 gun kurali ile tadim yapilir. Mevsim sebze, meyveleri veya yogurtla baslanabilir. 3 gun ayni sebzeyi verip sonra baska sebzeye geciliyor. Miktari da ilk gun 1 cay kaşığı, ikinci gün 1 tatli kasigi, ucuncu gun bir yemek kasigi olacak. Bu sekilde ilerleyebilirsiniz. Tek bir tadim ogunu olacak. Kasik mamalari, ozellikle ari mamayi hic vermeseniz daha iyi. Seker icerikli pirinc unu. Hicbir faydasi yok, bos kilo yapar.
(18 puan) tarafından
Üçüncü gün bir yemek kaşığı daha sonra nasıl devam edicem yani ne kadar vermem gerek peki bir kase mi kase yarısı mı
(8,946 puan) tarafından
Dorduncu gun baska bir sebzeyle tekrar bir cay kasigina donuyorsunuz. 3 gunde bir basa sariyor yani.
...