0 oy
402 göst.
Profil image Ek gıda & Beslenme kategorisinde (68 puan) tarafından
Arkadaslar pastörize sütten yogurt mayalayaniniz varsa bana detaylı bi şekilde yazsr misiniz. Ben hic yoğurt mayalamadım cok araştırdım kafam karıştı.

5 Cevaplar

0 oy
(128 puan) tarafından
Ben cam şişede pastörize süt alıyorum.. Tencerede kaynatıyorum.. Sonra ılımaya bırakıyorum.. Derece ölçer var 45 derece olunca küçük bebek kavanozları aldım.. Altı kavanoz olıypr tam.. Sütü kavanozlara pay ediyorum.. Her birine bir tatlı kaşığı yoğurt koyup tahta kaşıkla karıştırıyorum.. Kapaklarını sıkıca kapatıp kalın örtüye sarıp fırına koyuyorum hava almadın diye.. Altı saat orada bekletip sonra dolaba alıyorum.. Tek tek kavanoz olduğu için açılmadığı sürece taze oluyor.. Tabii benim ikizlerim var iki gün ancak yetiyor bu kavanozlar
Profil image (68 puan) tarafından
Cok teşekkür ederimm
(128 puan) tarafından
Rica ederim..
-Reklam-
0 oy
Profil image (2,520 puan) tarafından

Ben mayalamistim. Sutu isitiyorsun mayalama sicakligina kadar. Serce parmagini sute sok. 6-7ye kadar sayabiliyorsan sicaklik iyi demektir. Soguk olmasin. Elini yakacak kadar sicak da olmasin. 

Daha sonra oda isisinda beklettigin 2-3 kasik yogurda isittigin bu sutten koyup guzelce karistir. Sonra bu karisimi sutune dok ve bir iki tur karistir. Temiz bir bez ort ustune ama kapagini kapatma tencerenin. Ustune de sofrabezi/ince bi ortu ort. 4-5 saat mayalansin. Sonra agzini acip iyice ilimasini bekle. En son kapagini yine kapatmadan dolaba koy ve bir gece beklesin.

Yogurdun hazir, afiyet olsun :)

Profil image (68 puan) tarafından
Cookk tesekur ederimmm
0 oy
(5,307 puan) tarafından
Bir kere denedim Allah affetsin igrenc bir sey oldu, direk cope doktum. Ama genel olarak yogurt nasil mayalanir anlatayim. Sutu kaynatirsin guzelce 15-20 dk kadar, pastorize sutu sadece isitman yeterli, sonra ilitirsin. Serce parmagini sok, yanmadan 7-8 sn bekleyebilirsen mayalayabilirsin. Mayalamak icin 1 litre sute 1 yemek kasigi kadar yogurt kullan. Yogurdu direk sute katma, onun yerine yogurda ilik sutten koyup karistir ki yogurdun sicakligi sute yakin olsun. Sonra onu sute kat. Ben uzerine elek kapatip etrafini guzelce sariyorum, serinse uzerine de bez ortuyorum. 7-8 saat kadar mayaliyorum.
Profil image (68 puan) tarafından
Cokk tesekkurkerr
0 oy
(528 puan) tarafından
Yüksek işi da pastoruze olan sütleri kaynatman gerek yok ısıtman yeterli ..zaten şişe sütleri açık sütlere nazaran daha güvenilir oluyor ve kalsiyum oranı daha yüksek oluyor
Profil image (68 puan) tarafından
Sise süt dediginiz günluk mu geliyor markete
(528 puan) tarafından
Evet 1 haftalık oluyor genelde pastoruze süt diye geciyor
Profil image (68 puan) tarafından
Ya Allahim gunah yazmasin sütü hic sevmem o yuzden hic anlamıyorum teşekkür ederim
0 oy
(348 puan) tarafından
Çevrenizde mutlak taze süt satan yerler yada mahalleye  gelen sütçüler vardır hem pastörize süte göre uygun fiyatlı olur hem yoğurdun tutması garanti olur

Tarif yazmıyorum diğer hanımlar çok güzel tarif etmişler 
Profil image (68 puan) tarafından
Malesef marmariste oturuyorum taze sut satanlar cok uzakta ve gelmiyorlar eve kadar. Zaten kendimde nefret ederim acik sutten :)

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 189 göst.
31 Mart 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Miray. 01 (92 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 336 göst.
27 Şubat 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Cns88 (454 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 253 göst.
7 Şubat 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Eeeesssrra (909 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 207 göst.
...