0 oy
438 göst.
Doğum Sonrası Anne kategorisinde (94 puan) tarafından
Kızlar 22 gün oldu doğum yapalı bebeğimin çok gazı var uyumuyo sürekli ağlıyo  anca iki kişi ayaga kalkıyoruz battaniyeye koyup salliyoruz uyku diye bisey yok kaç gündür basim ağrıyo çok zorlanıyorum her gün ağlıyorum nerdeyse eşimede söyleyemiyorum bi derdimi anlatsam bakamıyosan git ananın evine ben bakarım diyo halbuki bi destek bekliyorum anlamıyo 9 aydır gelsin diye bekledim hep karnımdayken sevdim şimdi böyle olunca boşluğa düştüm  uyuduğunda da evdeki işlerimi yapayım diyorum 10 dk sonra uyaniyo bu seferde işlerimi yapamadım diye üzülüyorum zaten yemek falanda yiyemiyorum yanlız bakıyorum biraktiğim an ağlıyo hemen bunlar normal mi sanki sadece benim bebeğim böyle gibime geliyo başkalarına bakıyorum ne güzel bebekler duruyolar bende üzülüyorum sizde durumlar nasıl ne zaman geçti bu durum yada gecicimi

12 Cevaplar

+1 oy
(211 puan) tarafından
Bende de durum aynıydı. Bir de sarılık çıkmıştı kızımda, ememiyordu da beni. Kalan tüm vaktimi sütümü sağmakla geçiriyordum. Gece bile sütü sağ, o kapları yıka, sterilizatöre koy. İşkence gibi geliyordu. Ama şükrediyordum hep. Çünkü bu bebeği ben istedim, Rabbim de dualarımı kabul etti. Bu yüzden en büyük desteğim yine bebeğimdi. Onun sevgisinden güç aldım sanırım. 

Şimdi 2 aylığız. Sarılık geçti ve ben emdirmeye alıştırdım yeniden. Yine uykusuzluk falan var ama kendi içinde bir düzeni de var. Ama hiçbir şeye alışma çünkü bebişler her dönem değişiyor. Şimdi uyumaz bakarsın sonra uyur. Sabırlı ol, eşinle de sakin bir zamanında konuş. Zorlandığından bahset. Anlamıyorsa geceleri onu da uyandır. Uykusu bölününce anlar belki. 
-Reklam-
0 oy
(111 puan) tarafından
Canım oncelikle uyumayan bebek uyumuyor benim oğlum 6.5 aylık hala uyumuyor ben yorgunluktan çok acillik oldum sabretmen lazım ve alışman lazım. En büyük destekcin esin olsun kayinvaliden yada annen falan varsa yakın 1-2 saat baksınlar gece sen uyu dinlen yoksa sütünde olmaz 
0 oy
Profil image (301 puan) tarafından
Benim bebegimde aynıydı canim. Eşimle cok kavga ettik ilk başlarda.  Hepsi geciyo merak etme sen. Suan oglum 4 bucuk aylik hersey yolunda cok şükür 
0 oy
(82 puan) tarafından
Esin çok düşüncesizlik ediyo kuzum anlat ona bunu uygun bi dille sana destek olmalı ki bu  süreç kolaya indirgensin bakamayacak olsan hamile kalma cesaretinde bulunamazdın senden iyi kimse bakamaz yavruna böyle olmanda çok normal lohusaliktan kaynaklı bi durum çoğunluk herkes yaşamıştır bunu ama sana muhtaç bi minik var bırak evini *** gotursun sen yavrunla ilgilen  
0 oy
(140 puan) tarafından
Ahh ahh valla aynı benim bebek benim bebegimde aşırı gazlı ve ıkınmayı tam bilmediği için kakada yapmazdı ben 1 saatte bir kakasını veya gazını masajla alırdım allahtan eşim cok destek cıktı ben uyurdum o bakardı o uyur ben bakardım ben müsaitsem ben yemek yapardım o müsaitse o yoksa dışardan sölerdik bende cok ağladım ama eşim destek oldu sizin eşiniz bemcil bemce k.bakma ama ben bakarım diyosa hasta numarası yap bebeğe o baksın bakim 2 saat bile dayanamaz emin ol zoe oldupnu görünce destek verir belki sana
0 oy
(365 puan) tarafından
Benimde bebeğim 23 günlük. Anlattığınızın aynısını yaşıyorum şuan. Uyumuyor. Uyusa da 10 dakika. Bende tek bakıyorum ama kendim tek bakmak istediğim için. Benim bebeğim sadece memede uyuyor. Memeyi es kaza kendisi bıraksa dahi kıyametleri koparıyor. Bende o memedeyken kestiriyorum 5 dakika bile gözlerimi kapamak iyi geliyor. Bazen ağlama krizleri tutuyor gazdan dolayı herhalde. 4 saate yakın sürüyor aglamaları. Sonra uyuyor 2 saat o ara evin işini gücünü halletmeye çalışıyorum. Ama normalmiş annemler falan böyle böyle alışacaksın diyor. Herkes yaşıyormuş aynısını.. 
0 oy
(348 puan) tarafından
İlk bebeğiniz olduğunu düşünüyorum tecrübemiz olmadığı için hepimiz aynı şeyleri yaşadık gazı olduğu için ilk 3 ay biraz sorun olabiliyor bu günler geçiyor emin ol hepimiz geçirdik tecrübeli anneler belki yaşamamıştır ama çoğumuz yasadik, eşinizin tavrı çok yanlış o nasıl bir cümle öyle sizi üzmek istemem ama kendinizi toparlayıp eşinize kendi çocuğuma kendim bakarım demeniz gerekiyor. Biraz hormonların da etkisi var hamilelik döneminde hormonlar düzensiz olduğu için doğumla birlikte iyice bozuluyor ama bu durum geçici emzirin zamanla herşey düzeliyor , ağlayın içinizi rahatlatın asla olumsuz dusunmeyin birde bebeğiniz daha çok çok küçük herkesin bebeği bir olmaz başkalarıyla kıyaslamayın sizinkinden daha çok ağlayan bebeklerde olduğunu dusunun , sukredin, dua edin , annenizden yardım alın Rabbim yardımcınız olsun 
0 oy
(2,272 puan) tarafından
Gecer canım bu psikolojiyi her ilk anne yaşıyor. Bizde yaşadık. Eşimden yemedigim laf kalmıyordu. Onlar anlayışlı olsa kolay atlatılır ama anlayışlı degil ler.

Bebegin biraz hareketlensin gülmeye tepki vermeye başlasın azalır. 10 aylık oldu kızım ama halen en ufak sıkıntıda oturup aglıyorum. Kimse yardımcı olmadı dogum ettim. Tek başımaydım. eşim askerdeydi kızım 2 Aylık olunca geldi.

Kaynanamlardaydım ilk 20 gün burnumdan geldi, iş bekliyorlardı kızım aglıyınca kucaklarına almıyorlardı. Bırak aglasın ev işi yap diyorlardı, kızımın aglamaktan nefesi kesildi. 

Bunu eşime anlatınca benden yana olmasını bekledim ama olmadı beni sucladı. Her şeyden buz gibi sogumuştum. Benim stresim kızımda gaz yapıyordu. 

Yetersiz hissettiren eşim vardı saolsun. Sen nasıl annesin sen nasıl eşsin diyordu. Uykusuzluktan gözünün altı moraran ben degilmişim gibi. Bebege beş dk baksa arkasından ben bakıcı mıyım diyordu. 

Nelerle ugrastım ben. Hamileligimde sogukta altıma giyecek taytım corabım yoktu. Kaynanam benimkini giy derdi. Buzdolabına bakardım Bomboş. Evde kuru baklagiller den başka bir şey bulamazdım. 

Paralarıda yok degil. Bir şey isterim aldırırdım, kaynanam kızının evine götürürdü poşediyle. Kızının dolabı da dolu.

Cok sitem ettim deli yerine koydular. Baktım baş edemiycem. Her şeyi bir kenara koydum, acmadım eskiyi. Şimdi hiçbir şey olmamış gibi yapmacık yapmacıgız. 
0 oy
(163 puan) tarafından
Ahh canım benim ilk kırk gün gerçekten çok zor sonra ise hem sen ona alışacaksın bebeğin de sana benim bebeğim de öyleydi ama geçmeyecek diye birşey yok bol bol uykulu gecelerin tertemiz evin ocağın üstünde çeşit çeşit yemeklerin olacak azıcık sabır 
0 oy
(204 puan) tarafından
Bu yazdıkların aynı bizim evi anlatıyor bazen saçımı bile toplayamazdım su içmeye mutfağa gidemezdim. Bebeğim 35 günlük ve çarşafın arasında sallıyoruz. Bağırsak düzenleyici kullanmanı öneririm.  İlk 20 gün ile 35 günlük arasında bile uçurum fark oluyor. Yavaş yavaş geçiyor gibi tabi tam anlamıyla düzelme olmadı benim bebeğimde de bazen 10 dk uyuyor bazen 2 saat. Sabret canım yalnız değilsin. 
0 oy
(147 puan) tarafından
Canım öncelikle sen sadece bebeğine odaklan. Tamamen çocuğunu tanımaya calış her ağlama tonu farklı oluyor. Eğer gazlı bir bebekse bizim işimize çok yaramıştı nurse harveys (bitkisel) şurup ve biogaia doktorumuz önermişti. Bende sallamak yerine yatağımda yaylanarak susturuyordum. Şurubumuz bizim için çok çok büyük kurtarıcı oldu. Sende doktoruna danışabilirsin. Birde masaj yapmayı ihmal etme karnına ve ayak altına. 
0 oy
(2,348 puan) tarafından
Okuyunca gerçekten çok sinirleniyorum. Bakamıyorsan ben bakarımmış. Yarım saat dayanamaz eminim. Şimdi olmasa bile mecalin olduğu her an görev, dert, hayat paylaşımı yapmak gerektiğini irdele. Erkekler geç öğreniyor. Çünkü bu tavrı bir ömre yaydığınızda ömür çürütür. Evlilik işkence değildir.

Bunun dışında ilk hafta ve ilk ay gerçekten zor. Uykusuzluk bitiriyor insanı. Hamileyken kullandığın vitamin ilaçlarını kullanmaya devam et. 

Mümkünse ev işini 3.plana koy. Bebek 5 dk bile uyuduğunda hemen uzan. 

Netten gaz masajı videolarıno izle ve yap.işe yaramaz gibi olur ama alışınca acayip işe yarar. 

Biogaia ve yanında bi gaz damlasını her gün aynı saatte ver. Kesinlikle işe yarar.

Sayfalarca yazılabilir ama dik durmalıyız. Unutma senin hissettiğin her şeyi bebek de hisseder. 

Bi evde kadın mutsuzsa herkesi mutsuz eder. 

Bunu evdeki herkes bilmeli ve buna göre hareket etmeli. 

İlgili sorular

0 oy
20 cevap 1,211 göst.
0 oy
28 cevap 1,069 göst.
2 Nisan 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 273 göst.
28 Haziran 2021 3-6 ay arası bebekler kategorisinde İncikuşum (891 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 377 göst.
8 Haziran 2021 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde _tugrazumra### (352 puan) tarafından soruldu
...