0 oy
472 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (164 puan) tarafından
Merhaba anneler,

Doğum yapalı 1 buçuk ay oldu. Hamileliğimde çok kilo aldım. 64 kilo ile hamile kalıp 87 ile bitirdim. Hastanede doğum yaptıktan sonra eve gelip tartıldığımda 76 kiloya inmiştim. Halen 76 kiloyum. Eski kiloma dönmek istiyorum ancak bebeğimi de emziren biriyim. Uygulamak istediğim diyet listelerine göre yarı yarıya yememi azaltacağım. Bu durum süt miktarımı azaltır mı? Diyet yapmadan da kilo verme yöntemleriniz var mı? Bebeğim şuan çok güzel emiyor, doğduğundan beri 2 kilo aldı. Sütümün az da olsa etkilenme durumu varsa hiç riske atmak istemiyorum. Biliyorsunuz ilk 6 ay anne sütü çok önemli bebekler için. Bu konuyla ilgili tavsiyeleriniz ya da düşünceleriniz varsa benimle paylaşın lütfen. Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. 
Bebek Ayı 45 günlük

9 Cevaplar

0 oy
(168 puan) tarafından
Diyetisyenler emziren annelerle genellikle bebekleri 6 aylık olunca çalışmaya başlıyorlar diye biliyorum. Yani en azından kalori kısıtlayıcı diyetleri 6 aydan önce önermiyorlar. Bu yüzden sütünüzü etkileyebileceğini düşünüyorum. 
(164 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim. Peki ben bu süreçte ne giyeceğim :D Hiçbir eski kıyafetim bana olmuyor. Hamilelik taytlarımla geziyorum.
(168 puan) tarafından
Sizin yine iyiymiş. Ben hamilelikte 20 kilo aldım 13ü gitti. Şu an hamile kıyafetlerim bol, eski kıyafetlerim dar oluyor:)
(164 puan) tarafından
Yeni kıyafet alsakta olmuyor. Şuanki kilomu kabullenip bu bedene göre bir şey almakta istemiyorum. Dün kayınvalidem gile gittim, orada misafir de vardı, 1 saat benim kilolarım konuşuldu. Bende çok aldım senin gibi. Ne yapacağız böyle?
(168 puan) tarafından
O kadar uzun süre nesini konuşuyorlar ki? Hamileler ve anneler şamaroğlanıymış gerçekten. Herkes çok acımasız.
(164 puan) tarafından
İnsan üzülüyor da ne yapalım. Bazıları doğumdan sonra 1-2 ay içinde eski kilosuna dönüyormuş, bazıları doğumdan sonra hiç doğum yapmamış gibi görünüyormuş.. Hatta eskiden, kayınvalidemlerin zamanında kadınlar doğal beslendiği için 4-5 kilo çocuk doğurup kendileri tığ gibi oluyormuş.. Konuşuyorlar işte, üzülüyorum bende..
-Reklam-
0 oy
(90 puan) tarafından
Bende de durum aynı ben danıştığımda etkiler demişti. Zaten sütüm az hiç riske atmak istemedim. Ek gıdaya geçtikten sonra diyetimn daha rahat olabileceğini söylemişlerdi
(164 puan) tarafından
Ne yapacağız biz böyle :)) spor mu yapsak acaba? Mekik yapmak yasak mı acaba? Göbeği sıfırlamak istiyorum. Eski halimize nasıl döneceğiz?
(90 puan) tarafından
O kadar merak ediyorum ki ben her gün neredeyse 1 saat yürüyorum ama işte tatlı isteğime asla karşı koyamıyorum ne alıyorum ne veriyorum. Sporu da önermedi bizimle ilgilenen ebe. Yorgunluk sütünü etkiler dedi
(164 puan) tarafından
O zaman mecbur bekleyeceğiz bebeklerimizin 6 aylık olmalarını. Yapacak bir şey yok. Sonra da hem diyet hem spor yapar veririz inşallah kiloları
(90 puan) tarafından
İnşallah hemencecik veririz
0 oy
(138 puan) tarafından
Bebek ek gidaya baslayinca yaparsaniz daha iyi olur bence tabi yinede bi diyetisyene danisabilorsiniz ben kizim 1 yasindan sonra baslamstm aslnda pek bi sknti olmamsti tabi bol bol ek gida da aliyordu memeyide gunde 2 3 defa emiyordu diyetisyen de listeyi sut yapacak seylere gore duzenlemisti
(164 puan) tarafından
Diyetisyeninizin süt yapan besin listesi halen duruyor mu? Duruyorsa benimle paylaşır mısınız lütfen?
(138 puan) tarafından
Maalesef haftalik degisiyordu biteni attm hep
(164 puan) tarafından
Anladım, çok teşekkür ederim :)
(138 puan) tarafından
Genelde yesillik agirlikliydi ama hic tatli yokdu onu soyleyebilirim :) yesillik ve bol su süt yapar demsti
(164 puan) tarafından
Yaa çok teşekkür ederim
0 oy
Profil image (232 puan) tarafından
Herkeste aynı etki olmuyo ben uzun saatler aç kalsam da sütüm azalmıyo mesela ama 1 2 öğün atlayınca sütü azalan kişilerde var bu sizin bünyenize bağlı 
0 oy
(6 puan) tarafından

Hurma diyetini araştır

Ben hurma ile sütüm azalmadan zayiflistim 8-)

(35 puan) tarafından
Nasıl yaptiniz daha detaylı bilgi verirmisiniz hurma süt yapıyor diye biliyorum
(164 puan) tarafından
İlk defa duyuyorum hurma diyetini. Ne kadar kilo verdiniz?
0 oy
(147 puan) tarafından
Bebegim 5 aylık 3 aylıkken başladım sutumde sikinti olmadi :)
(164 puan) tarafından
Kilo verebildiniz mi?
(147 puan) tarafından
6.5 kilo verdim :) istediğim.kilodayim şu an
(164 puan) tarafından
Çok iyi. Neler yediniz bu süreçte?
(147 puan) tarafından
Herseyi yedim canim emzirdigim için sadece paketli gıda pasta börek tuketmedim
0 oy
(36 puan) tarafından
emziren annelere göre olan diyet listelerinden kullanacaksanız sorun olmaz
(164 puan) tarafından
Birkaç tane gördüm. O diyetler benim yediklerimden daha fazla besini barındırıyordu :D
0 oy
(367 puan) tarafından
Sağlıklı beslen şekerli şeyleri çok yeme süt yapar diye dayarlar şimdi sana sütlacı muhallebiyi sen kuru meyve ye onları yerine bol sebze yeşillik protein kuru baklagiller hepsini dengeli tüket hem sütun kaliteli olur hemde boş yere kilo almamış olursun diyeti ben 6 ay sonra diye biliyorum sen şimdi gereksiz kaloriden Kacin bol sıvı al bebeginr süt olur onlar :)
(164 puan) tarafından
Haklısınız valla :)) Ah bu anneler. Gerçekten de dediğiniz gibi bir durumdayım. Onlara karşı gelmekte çok zor.. Çok teşekkür ederim cevabınız için :) ♡
0 oy
(1,300 puan) tarafından
Hayatınızdan pilav şeker ve poğaça simit o tarz şeyleri cikarrsanz gayette verirsiniz diyet yapmadan.pirinc yerine bulgur pilavı yemek tam buğday ekemk tüketin.su içmeye özen gösterin.hurma kayısı badem ceviz fındık yiyin probiyotik yoğurt yiyin bunları ara öğün yapabilirsiniz.salata ve yoğurt tüketin yemek yanlarında.sabahlari mutlaka yumurta tüketin.emzirdigini için tahinli pekmezde tüketebilir siniz.muz yiyin bitane günlük.1 bardak sütlü kahve tüketin.ben 1.5 ayda 7 kilo verdim.diyetisyene giderek uyguladiklarim bunlardi.
(164 puan) tarafından
Yaa çok teşekkür ederim ♡ diyetisyeniniz size neler demişti bunların dışında?
(1,300 puan) tarafından
Valla size hepsini yazdım.muz tahin ve süt emzriren annelerin ektra yicegi şeylerdi benm listemde.onun dışında yemek listeme uydum.ama genel olarak sebze yemeği köfte ızgara tavuk ızgara sote.et tavuk yemekleri 7 kaşık sebze yemekleri 8 kaşık yedim salata yoğurtla.listeye bakınca kilo alacağım dersiniz ama veriyorsunuz.
(164 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim  aslında sağlıklı beslenme diyetlerine muz, tahin ve süt gibi süt arttıran besinler ekleyerek beslensen emziren anne diyeti oluyor galiba.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 206 göst.
31 Mart 2021 6-12 ay arası bebekler kategorisinde CANIMDAN ÖTE CAN (93 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 448 göst.
24 Haziran 2021 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Dlksngl (828 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 445 göst.
17 Haziran 2021 3-6 ay arası bebekler kategorisinde İkrakuşum. (35 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 220 göst.
28 Nisan 2021 Doğum Sonrası Anne kategorisinde Aysel38 (4 puan) tarafından soruldu
...